Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova pārvar arī trešo kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Šarapova pārvar arī trešo kārtu
Marija Šarapova
Foto: AFP

Uzvaru sēriju „French Open” tenisa turnīrā šodien turpinājusi krieviete Marija Šarapova. Šodienas spēlē viņa prata saņemties pēc ļoti neveiksmīga pirmā seta un svinēja uzvaru pār Kazahstānas tenisisti Jaroslavu Švedovu – 1:6, 6:3, 6:4. Nākamajā kārtā krievietes pretiniece būs Na Li no Ķīnas.

Lai arī WTA rangā Marija Šarapova pašlaik pat nav labāko simtniekā, tomēr viņa joprojām ir tā tenisiste, kas spēj piesaistīt ļoti daudzu uzmanību. „French Open” gan nekad nav bijis Šarapovas mīļākais turnīrs, un īpaši šoreiz pēc traumas sadziedēšanas no viņas lieli varoņdarbi Parīzē netika gaidīti. Par pārsteigumu jāuzskata Šarapovas uzvara otrajā kārtā pret tautieti Nadju Petrovu, bet šodien spēlē pret Kazahstānas tenisisti Jaroslavu Švedovu Marija jau bija pārliecinošas favorītes lomā. Švedova Parīzē gan arī bija startējusi ļoti sekmīgi - sākot no kvalifikācijas, bet vēlāk uzvarot arī igaunieti Kaju Kanepi.

Lai arī spēles pirmo geimu pie pretinieces serves uzvarēja Šarapova, tomēr seta turpinājums viņai bija ļoti neveiksmīgs. Uzbrukumi neizdevās, serve neklausīja un Švedova uzvarēja vienu geimu pēc otra, noslēdzot setu savā labā – 6:1. Otrā seta sākums Marijai jau bija sekmīgāks. Beidzot līmenī bija serve, arī uzbrukumi dzina izmisumā Švedovu un Krievijas zvaigzne panāca 3:1 savā labā. Tālu nebija arī no 4:1, taču visu izbojāja četras dubultkļūdas viena geima ietvaros. Švedova uzvarēja šo geimu, vēlāk jau arī bija pārāka pie savas serves un jau 3:3. Šāds pavērsiens Šarapovu gan nesalauza, un, uzvarot trīs nākamos geimus, viņa izlīdzināja rezultātu pa setiem. Izšķirošajā setā abas tenisistes ļoti līdzīgi spēlēja līdz pat septītajam geimam, kurā Šarapovai beidzot izdevās lauzt pretinieces servi. Daudz iespēju atgūties Švedovai vairs nebija un kādreizējā ranga līdere izcīnīja trešo trīs setu uzvaru turnīrā – 1:6, 6:3, 6:4. Nākamajā kārtā viņu gaida vēl viena grūta cīņa ar Ķīnas tenisisti Na Li.

eSports.lv jau ziņoja, ka šodien Parīzē tika fiksēts pirmais lielais pārsteigums sieviešu vienspēļu turnīrā – ungāriete Agnesa Šavaja ļoti pārliecinoši apspēlēja ar 3. numuru izlikto amerikānieti Venusu Viljamsu. Jāatzīst, ka šis bija viens no sliktākajiem mačiem, ko pēdējā laikā aizvadījusi amerikāniete. Nedaudz vēlāk Venusai kopā ar savu māsu Serēnu izdevās Šavajai revanšēties dubultspēļu turnīrā, taču tas tomēr būs vājš mierinājums. Šavajas pretiniece 4. kārtā būs slovākiete Dominika Cibulkova.

Ļoti pārliecinoši turnīru turpina aizvadīt abas pērnā gada finālistes, īpaši jau Dinara Safina. Pirmajās divās kārtās viņa kopā zaudēja tikai divus geimus un arī šodienas spēlē savai tautietei Anastasijai Pavļučenkovai Safina ļāva uzvarēt tikai divos geimos – 6:2, 6:0. Divus geimus šodien Ivetai Benešovai zaudēja arī Ivanoviča, taču to izdarīja otrajā setā – 6:0, 6:2. Safinas nākamā pretiniece būs mājiniece Aravane Rezaja, kura ļoti skaļā (vārda tiešajā nozīmē) mačā pieveica 16 gadus veco Mišelu Laršeri De Britu. Jau iepriekšējā De Britu pretiniece Ji Ženga no Ķīnas bija atzinusi, ka viņa nespēj koncentrēties portugālietes skaļās bļaušanas dēļ, bet Rezaja šodien pat lūdz mača galvenajam uzraugam (supervisor) aizrādīt pretiniecei. Ja līdz šim par skaļāko kortos tika atzīta Marija Šarapova, tad šobrīd viņai jau droši ir vismaz līdzvērtīga konkurente šajā jomā. Tikmēr Ivanovičas pretiniece vēl nav zināma, jo baltkrievietes Viktorijas Azarenkas un spānietes Karlas Suresas Navarro spēle tika pārtraukta pēc otrā seta, kad katra tenisiste bija uzvarējusi pa setam.

Rīt tiks izspēlēta ne vien pārtrauktā spēle, bet arī atlikušās astoņas 3. kārtas spēles, no kurām saistošākā varētu būt krievietes Jeļenas Dementjevas un austrālietes Samantas Stosuras divcīņa.

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīrs

3. kārtas rezultāti
Dinara Safina (1) - Anastasia Pavlyuchenkova (27) 6:2, 6:0
Agnes Szavay (29) - Venus Williams (3) 6:0, 6:4
Ana Ivanovic (8) - Iveta Benesova (32) 6:0, 6:2
Victoria Azarenka (9) - Carla Suarez Navarro (22) 5:7, 7:5 (spēle pārtraukta)
Dominika Cibulkova (20) - Gisela Dulko 6:4, 6:2
Na Li (25) - Olga Govortsova 7:5, 6:1
Aravane Rezai - Michelle Larcher De Brito 7:6(3), 6:2
Maria Sharapova - Yaroslava Shvedova 1:6, 6:3, 6:4

Atlikušās 3. kārtas spēles
Serena Williams (2) - Maria Jose Martinez Sanchez
Elena Dementieva (4) - Samantha Stosur (30)
Jelena Jankovic (5) - Jarmila Groth
Svetlana Kuznetsova (7) - Melinda Czink
Caroline Wozniacki (10) - Sorana Cirstea
Agnieszka Radwanska (12) - Kateryna Bondarenko
Aleksandra Wozniak (24) - Lourdes Dominguez Lino
Tathiana Garbin - Virginie Razzano

4. kārtas pāri
Dinara Safina (1) - Aravane Rezai
Dominika Cibulkova (20) - Agnes Szavay (29)
Na Li (25) - Maria Sharapova

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

     [+] [-]

, 2009-05-29 22:42, pirms 15 gadiem
Safinas nākamā pretiniece būs mājiniece Aravane Rezaja, kura ļoti skaļā (vārda tiešajā nozīmē) mačā pieveica 16 gadus veco Mišelu Laršeri De Britu. Jau iepriekšējā De Britu pretiniece Ji Ženga no Ķīnas bija atzinusi, ka viņa nespēj koncentrēties portugālietes skaļās bļaušanas dēļ, bet Rezaja šodien pat lūdz mača galvenajam uzraugam (supervisor) aizrādīt pretiniecei

interesanti

normals talants meitene bus 16 gados tikt tik talu

P.S-prieks par Mariju

  +1 [+] [-]

, 2009-05-29 22:46, pirms 15 gadiem
Safina pagaidām izskatās ļoti pārliecinoši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-29 22:48, pirms 15 gadiem
Krasavica!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-05-29 22:53, pirms 15 gadiem
Viegli Mašai jau negāja, pirmajā setā vispār izskatījās tāda nekāda, bet tad tā spēlīte aizgāja. Dubultkļūdu gan padaudz, bet tas jau normāli, kā nekā laiciņš prom būts no tenisa, viss vēl priekšā

  -3 [+] [-]

, 2009-05-29 23:13, pirms 15 gadiem
Par lielu Serēnu ';

     [+] [-]

, 2009-05-29 23:15, pirms 15 gadiem
anastasijas paaridaritiaaaj ariidzan veel ir turniiraa iekshaa

     [+] [-]

, 2009-05-29 23:33, pirms 15 gadiem
Novicki rakstīja: Krasavica!
вообще был проведен топ самых привлекательных тениссисток. точно по местам невспомню но там были, шарапова, чакветадзе, кириленко, вайдисова, хантухова, энен, иванович.

  -4 [+] [-]

, 2009-05-29 23:50, pirms 15 gadiem
prpr rakstīja: вообще был проведен топ самых привлекательных тениссисток. точно по местам невспомню но там были, шарапова, чакветадзе, кириленко, вайдисова, хантухова, энен, иванович.
Stulbs tops, Serēna stabili ir seksīgākā tenisiste pasaulē