Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapovai viegla uzvara pret Jankoviču un piektais Maiami fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapovai viegla uzvara pret Jankoviču un piektais Maiami fināls
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

Maiami notiekošā "Sony Open Tennis" sieviešu vienspēļu turnīra finālā sestdien tiksies pasaules divas labākās tenisistes – Serēna Viljamsa un Marija Šarapova. Abas ceturtdien guva graujošas uzvaras, bez problēmām izrēķinoties ar attiecīgi Agņešku Radvaņsku un Jeļenu Jankoviču.

Šarapovai bija vairāk laika atpūtai pirms šodienas mača, jo Jankoviča kortā izgāja tikai 15 stundas pēc smagās ceturtdaļfināla spēles pret Robertu Vinči. Visticamāk, tieši tāpēc Jankoviča spēlei nebija gatava. Šarapova uzvarēja pirmajās desmit izspēlēs, bet pirmajos trīs geimos zaudēja tikai vienu punktu, kas bija nepiespiestā kļūda.

Tāpat kā vakar pret Sāru Erani, arī šodien Krievijas tenisa līdere sāka ar 3:0, kas bija dubultbreika vērtībā. Tā nebija vienīgā līdzība ar vakardienas maču – Šarapova pirmo breiku zaudēja ceturtajā geimā, kuru pabeidza ar dubultkļūdu. Neliels vājuma brīdis netraucēja Šarapovai pirmajā setā uzvarēt ar graujošu 6:2. Jankoviča pārāk daudz kļūdījās, bez tam regulāri izvēlējās nepareizus sitienus.

Arī otrajā setā nogurusī Jankoviča pretestību neizrādīja, nospēlējot vēl sliktāk nekā pirmajā partijā – Šarapovai šodien graujoša uzvara ar rezultātu 6:2, 6:1! Ja vakar bija jāspēlē divarpus stundas, tad šodien "viegla pastaiga" tikai 63 minūtēs. Šarapova uzvarējusi 11 mačus pēc kārtas, nezaudējot ne seta. 22 uzvarēti seti pēc kārtas ir Šarapovas karjeras labākā sērija.

Astoto reizi spēlējot Maiami turnīrā, Šarapova piekto reizi iekļuvusi finālā (trešo gadu pēc kārtas). Visās četrās reizēs viņa titula spēlē zaudēja. Šarapova lūko kļūt par tikai trešo tenisisti, kurai izdevies pēc kārtas uzvarēt Indianvelsā un Maiami. Līdz šim to paveikušas tikai Štefija Grāfa (1994 un 1996) un Kima Klijstersa (2005). Lai to paveiktu, viņai vajadzēs izdarīt ko tādu, kas Šarapovai nav bijis pa spēkam kopš 2004. gada – uzvarēt Serēnu Viljamsu.

Amerikāniete prognozējami sagrāva Agņešku Radvaņsku – 6:0, 6:3, finālā iekļūstot astoto reizi (5-2). Viljamsai ir 11-2 bilance pret Šarapovu, abus zaudējumus piedzīvojot 2004. gadā. Pēdējā spēlē šogad Dohas pusfinālā ranga līdere bija pārāka ar 6:3, 6:2.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-29 07:39, pirms 11 gadiem
Gulbis jau vēl večos spēlē!!!