Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zvonarjova uzvar Azarenku un tuvojas pusfinālam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Zvonarjova uzvar Azarenku un tuvojas pusfinālam
Vera Zvonarjova
Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzies „WTA Championships” otrās spēļu dienas pirmais mačs, kurā panākumu pār baltkrievieti Viktoriju Azarenku guvusi krieviete Vera Zvonarjova – 7:6(4), 6:4. Tagad Zvonarjova ir ļoti tuvu iekļūšanai pusfinālā.

Šodien Dohā „WTA Championships” otrā spēļu diena. Karstums nebija mazinājies – pat pēc pieciem vakarā, kad tika uzsākts pirmais mačs, gaisa temperatūra pārsniedza +30 pēc Celsija. Dienas pirmajā spēlē kortā devās baltās grupas pārstāves – Vera Zvonarjova un Viktorija Azarenka. Zvonarjovai šis bija jau otrais mačs turnīrā (vakar ar 6:3, 6:0 sakauta serbiete Jeļena Jankoviča), kamēr Azarenkai pirmais. Bukmeikeri favorītes lomu bija atvēlējuši Zvonarjovai.

Mača sākums nedaudz labāks padevās Azarenkai – uzvarēti pirmie divi geimi pēc kārtas, tomēr Zvonarjeva arī prata atbildēt ar diviem geimiem. Tas pats atkārtojās arī nākamajos geimos – vispirms 4:2 pārsvars baltkrievietei, bet pēc tam atkal 4:4. Seta turpinājumā tenisistes labi cīnījās pie savas serves un aizspēlējās līdz taibreikam. Tajā vadību uzņēmās Zvonarjova (3:0) un neatdeva līdz pat beigām – 7:4. Jāpiebilst, ka pirmais sets ilga vairāk nekā stundu un tenisistes parādīja patiešām atzīstamu sniegumu.

Otrajā setā Azarenka atkal uzņēmās vadību, pabija priekšā ar 3:1, tomēr nosargāt pārsvaru nespēja. krieviete panāca izlīdzinājumu, tika vadībā un desmitajā geimā tika arī pie mačbumbām. Pirmās divas Azarenka atspēlēja, bet ar trešo Zvonarjova tika pie uzvaras – 7:6(4), 6:4. Kopumā izskatījās, ka Zvonarjova krietni labāk tika galā ar smagajiem laika apstākļiem.

WTA ranga vicelīderei šī ir otrā uzvara un viņa ir ļoti tuvu iekļūšanai pusfinālā, bet cerības tikt tālāk ir arī Azarenkai. Otrajā Baltā grupas cīņā šodien tiksies beļģiete Kima Klijstersa un serbiete Jeļena Jankoviča.

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(2) Vera Zvonarjova – (6) Jeļena Jankoviča6:3 6:0
(2) Vera Zvonorjova – (8) Viktorija Azarenka7:6(4) 6:4
(3) Kima Klijstersa – (6) Jeļena Jankoviča-
(2) Vera Zvonarjova – (3) Kima Klijstersa-
(3) Kima Klijstersa – (8) Viktorija Azarenka-
(6) Jeļena Jankoviča – (8) Viktorija Azarenka-

Tabula

VTenisisteUZSeti
1.Vera Zvonarjova204:0
2.Kima Klijstersa000:0
3.Viktorija Azarenka010:2
4.Jeļena Jankoviča010:2

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

     [+] [-]

, 2010-10-27 23:07, pirms 14 gadiem
3 tik stulbas tīkla bumbas, galvenais, ka svarīgas. Cerību maz Vikai, kautgan spēlē labi.