Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsai 15. uzvara pēc kārtas pret Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai 15. uzvara pēc kārtas pret Šarapovu
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Marijas Šarapovas bezcerīgā bezspēcība pret Serēnu Viljamsu turpinās, Krievijas tenisistei ceturtdien Maiami WTA "Premier Mandatory" pusfinālā ciešot jau 15. zaudējumu pēc kārtas pret pašreizējo reitinga līderi – 4:6, 3:6. Šarapova abos setos bija vadībā ar breiku, taču gūt pirmo uzvaru pār Viljamsu kopš 2004. gada tomēr neprata.

Abas tenisistes Maiami tikās arī pērn, toreiz sacenšoties finālā. Marija Šarapova toreiz bija vadībā ar setu un breiku (6:4, 3:2), bet, nokļuvusi lieliskā pozīcijā, zaudēja 10(!) geimus pēc kārtas un līdz ar to arī visu maču – 6:4, 3:6, 0:6. Serēna Viljamsa kopš tā laika uzvarēja vēl sešus setus jeb trīs mačus pret Šarapovu, sakrājot 14. uzvaras pēc kārtas pret Krievijas pirmo raketi.

Arī šoreiz Šarapovai izdevās labs sākums. Pirmajos divos serves geimos ne bez pretinieces palīdzības atspēlējoties no 15:40, Šarapova ceturtajā geimā lieliski nospēlēja uzbrukumā un nokārtoja sev agru breiku – 3:1. Viljamsa "pamodās", kamēr nebija par vēlu. Septītajā geimā Šarapovai trešo reizi setā ar savu servi 15:40 deficīts. Šoreiz no bedres izrāpties neizdevās, Viljamsa labi uzbruka un piespieda pretinieci izsist autā – 4:3 arvien vēl Šarapovas labā. Labāka serve Viljamsai bija priekšrocība un viņa 1. setā no 1:4 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas – 6:4.

Šarapova arī 2. setu sāka ar startā iegūtu breiku, taču turpinājums bija ļoti daudz reižu iepriekš redzēts. Proti, Viljamsa ātri atspēlējās un, uzbrūkot pretinieces vājai otrai servei nokārtoja kārtējo uzvaru pret Šarapovu – 6:4, 6:3. Ja 1. setā Šarapova zaudēja piecus geimus pēc kārtas, tad 2. setā "tikai" četrus. Viljamsa ne reizi nav zaudējusi Maiami pusfinālā (9-0). Sestdien viņa lūkos izcīnīt savu septīto titulu šajā turnīrā (bilance finālos: 6-2).

Serēna Šarapovu uzvarējusi jau 15(!) mačos pēc kārtas, Krievijas labākai tenisistei nezaudējot kopš 2004. gada. Šarapova togad guva abas savas uzvaras (2-16) pret Viljamsu, amerikānieti 17 gadu vecumā apspēlējot gan Vimbldonas finālā, gan arī "WTA Championships" titula mačā.

16 gūtās uzvaras pār Šarapovu ir Viljamsas rekords pret sāncensēm. Gan māsu Venusu (14-10), gan Viktoriju Azarenku (14-3) viņa uzveikusi par divām reizēm mazāk. Deviņi Maiami fināli ir Viljamsas viena turnīra rekords. 2. vietā ar septiņiem fināliem ir Vimbldona un "US Open".

Viljamsas pretiniece finālā būs pasaules otrā rakete Na Lī, kura septīto reizi (ieskaitot trešo rezi šogad) tikpat mačos tika galā ar Dominiku Cibulkovu – 7:5, 2:6, 6:3. Lī visos setos bija iedzinējos ar breiku, atspēlēties un uzvarēt izdevās divos no trim. Pēdējā setā viņa no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas.

Viljamsai pret Lī graujoša 10-1 savstarpējo spēļu bilance. Ķīniete vienīgo uzvaru guva 2008. gadā, Viljamsa kopš tā laika uzvarējusi deviņus mačus pret Āzijas labāko tenisisti. Fināls sestdien plkst. 19:00.

     [+] [-]

, 2014-03-28 08:34, pirms 10 gadiem
Šarāpovai jāārstē galva!!!!