Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova murgainā spēlē uzvar Erani

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova murgainā spēlē uzvar Erani
Marija Šarapova
Foto: AFP/Scanpix

Maiami WTA "Premier Mandatory" turnīrā noskaidrots otrais pusfināla pāris. Tajā sacentīsies divas bijušās pasaules ranga līderes – Marija Šarapova un Jeļena Jankoviča. Abas trešdien uzvarēja divarpus stundu ilgos mačos, uzveicot itālietes – attiecīgi Sāru Erani un Robertu Vinči.

Šarapovai ar Erani šī bija ceturtā spēle kopš pagājušā gada "French Open" (līdz tam abas nebija tikušās). Pirmajos divos mačos Krievijas labākā tenisiste uzvarēja ar vienādu 6:3, 6:2 rezultātu, bet nākamās divas spēles izvērtušās krietni grūtākas. Aizpagājušajā nedēļā Indianvelsā Šarapova itālieti uzveica ar 7:6(6), 6:2. Šoreiz ranga vicelīderei nācās pasvīst krietni vairāk – 7:5, 7:5.

Mača sākums gan par to neliecināja – Šarapova sāka ar 3:0 starta izrāvienu, iegūstot divu breiku pārsvaru. Pirmo breiku Marija atdeva uzreiz, bet vēlāk zaudēja arī otro. Pie 5:3 Šarapova uzņemšanā neizmantoja divas realizējamas setbumbas, kam sekoja seta neizservēšana – 5:5. Tūlīt gan atkal izdevās nobreikot pretinieci un setu uzvarēt ar 7:5. Punkts tika pielikts tikai ar piekto setbumbu.

Arī otrajā setā drāmas netrūka. Šarapova divreiz izlaida breika pārsvaru, bet pēc tam izglābās no zaudējuma setā. Pie 4:5 Šarapova pie savas serves atspēlēja trīs setbumbas. Pirmās novēršana bija visiespaidīgākā – diagonālais "bekhenda" sitiens, bumbiņai skarot sānu līniju. Pārējās divas setbumbas Šarapova atspēlēja ar "forehand" uzbrukumu. Neizbēgami Šarapova tūlīt atkal ieguva breiku un arī otrajā setā uzvarēja ar 7:5.

Divarpus stundas ilgušajā mačā Šarapovai 49 nepiespiestās kļūdas, no kurām 14 bija dubultkļūdas. Šarapova ir vienīgā tenisiste no ranga pirmā desmitnieka, kura šogad vēl nav spēlējusi trīs setu maču, šodien Šarapovai bija sezonas 20. spēle, bilance: 18-2. Erani arvien "meklē" karjeras pirmo uzvaru pret Top 5 tenisistēm (0-26).

Šarapovas pretiniece rītdienas pusfinālā būs cita bijusī ranga līdere – Serbijas otrā rakete Jeļena Jankoviča. Viņa trīs setos ar 6:4, 6:7(6), 6:3 apspēlēja Itālijas otru labāko tenisisti Robertu Vinči. Itāliete trešajā setā bija vadībā ar 2:0, taču pēc tam zaudēja piecus geimus pēc kārtas, izglābties spēka vairs nepietika. Arī šī spēle ilga divarpus stundas, tiesa, izspēlējot par vienu setu vairāk.

Jankoviča uzvarējusi tikai vienu maču (1-6) pret Šarapovu. Tas notika 2007. gadā Birmingemā uz zāliena. Abas savā starpā nav spēlējušas kopš 2011. gada augusta, kad Sinsinati finālā pārāka trīs setos bija Šarapova – 4:6, 7:6(3), 6:3. Šarapovai liels pluss būs svaigums. Jankoviča savu maču pabeidza neilgi pirms 22:00, bet pusfināls jau nākamajā dienā plkst. 13:00.

"Sony Open Tennis", WTA "Premier Mandatory" turnīrs Maiami

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (5) Na Li6:3 7:6(5)
(3) Maria Sharapova – (8) Sara Errani7:5 7:5
(4) Agnieszka Radwanska – (30) Kirsten Flipkens4:6 6:4 6:2
(22) Jelena Jankovic – (15) Roberta Vinci6:4 6:7(6) 6:3

     [+] [-]

, 2013-03-28 08:55, pirms 11 gadiem
Nesaprotu kas tur murgains? Negāja serve?...

     [+] [-]

, 2013-03-28 10:51, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Nesaprotu kas tur murgains? Negāja serve?...
Marijas spēles arvien vairāk paliek nebaudāmas. Viņas serves rituāli normālu spēli ievelk maratonā. Īstenībā cerēju, ka mazā nogāzīs garo