Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuzņecova Taizemē gūst 500. uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuzņecova Taizemē gūst 500. uzvaru
Svetlana Kuzņecova
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmā nedēļa pēc "Australian Open" sākusies ar nozīmīgu notikumu Krievijas tenisistes Svetlanas Kuzņecovas karjerā. Savulaik "US Open" un "French Open" uzvarējusī Kuzņecova šodien Patajas (Taizeme) WTA "International" sērijas sacensībās pārvarēja 1. kārtu, gūstot karjeras 500. uzvaru.

Svetlanai Kuzņecovai šodien ar ceturto mēģinājumu beidzot izdevās gūt 500. uzvaru. Divkārtējā "Grand Slam" čempione Patajā ieradās ar trīs zaudējumu sēriju, kas sākās vēl pagājušās sezonas izskaņā Kremļa kausā, kur zaudēts Samantai Stousurai. Šogad abos turnīros – Sidnejā un "Australian Open" – Sveta zaudēja jau 1. kārtā, piekāpjoties attiecīgi Varvarai Lepčenko un Eļinai Svitoļinai.

Taizemē Kuzņecovas pretiniece 1. kārtā bija ķīniete Šuaja Žana, kuru Sveta bija uzveikusi abās iepriekšējās spēlēs. Arī šoreiz pārāka bija Krievijas sportiste, salīdzinoši viegli uzvarot divos setos – 6:2, 7:6(3). Kuzņecova 2. setā izlaida 4:2 pārsvaru, taču no lieka seta spēlēšanas prata izvairīties.

No aktīvām tenisistēm 500+ uzvaras vēl ir māsām Viljamsām, Tamarīnei Tanasugarnai, Nadjai Petrovai, Marijai Šarapovai, Frančeskai Skjavonei, Flāvijai Pennetai, Jeļenai Jankovičai un Danielai Hantuhovai. Karjeras uzvaru līdere ar 1442 panākumiem ir Martina Navratilova.

Pagājušajā gadā Patajā uzvarēja Marija Kiriļenko, kurai Taizemē izdevās izcīnīt pirmo titulu kopš 2008. gada. Maša titulu aizstāvēt nav ieradusies ceļgala savainojuma dēļ un šogad vispār vēl nav piedalījusies nevienā turnīrā.

Kiriļenko pērn finālā zaudējusī Sabīne Liziki, kura pirms 12 mēnešiem notikušajā dramatiskajā finālā servēja par uzvaru mačā, taču zaudēja ar 7:5, 1:6, 6:7(1), šonedēļ ir Taizemē un 1. kārtas mačā apaļās divās stundās ar 7:5, 2:6, 6:4 Donnu Vekiču.

Ranga Top 50 debiju ar "sauso" uzvaru šodien Patajā nosvinēja Elisona Riske, kura nezaudēja nevienu geimu Anabelai Medinai Garigesai. Spānijas tenisiste kopumā uzvarēja 28 izspēlēs, neizmantoja nevienu no deviņām breikbumbām un diezgan nepelnīti pat netika pie goda geima. Šodien Taizemē fiksētais 6:0, 6:0 ir otrais šogad WTA tūrē. Pirmo 13. janvārī Melburnā guva Annika Beka, sagraujot Petru Martiču. Pagājušajā sezonā dāmu tūrē fiksēti 18 tādi rezultāti.

"PTT Pattaya Open". WTA "International" sērijas turnīrs Patajā (Taizeme) uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Sabine Lisicki – Donna Vekic7:5 2:6 6:4
(2) Svetlana Kuznetsova – Shuai Zhang6:0 7:6(3)
Karolina Pliskova – (7) Bethanie Mattek-Sands6:2 6:4
(8) Shuai Peng – Patricia Mayr-Achleitner6:1 7:6(1)
Andrea Hlavackova – Estrella Cabeza Candela6:2 6:4
Alison Riske – Anabel Medina Garrigues6:0 6:0