Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Simons triumfē Mecā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Simons triumfē Mecā
Žils Simons
Foto: AFP/Scanpix

ATP "World Tour 250" turnīrs Mecā noslēdzies ar mājinieka Žila Simona uzvaru. Finālā francūzis Vāciju pārstāvošo krievu Mišu Zverevu uzvarēja ar graujošu 6:3, 6:2, izcīnot karjeras septīto vienspēļu titulu.

Pirmajā setā nedaudz labāks bija Simons, kurš pie izšķirošā breika tika 6. geimā, kad Zverevs, līdz tam brīdim setā jau būdams atspēlējis trīs breikbumbas, netika galā ar ceturto. Ilgstoša izspēle beidzās ar Vācijas krieva kļūdu spēlē pie tīkla, nepārceļot pāri ne pārāk sarežģītu bumbiņu – 4:2 Simonam. Nākamajā geimā Zverevs aizspēlējās līdz breikbumbai, taču bez variantiem – Simons ieservēja eisu. Astotajā geimā Zverevs pieļāva vēl divas rupjas kļūdas izgājienā pie tīkla, dodot francūzim divas setbumbas (15:40). Pirmā atsista ar eisu, otrā ar spēcīgu servi. Pēc tam kārtējais eiss novērsa jau trešo setbumbu, taču Simona servei nākamajā geimā Miša klāt netika, un Žils pielika punktu pirmajam setam – 6:3.

Otrajā setā Zverevs turpināja dumji spēlēt pie tīkla, par ko samaksāja piektajā geimā, kurā Simons tika pie otrā breika mačā – 3:2. Un jātiek līdz finiša līnijai, Zverevs nedarīja neko, lai šodien nezaudētu. Simons tika ļoti ātri, jo Zverevs drīz vien sevi nobreikoja vēlreiz, un mačs zibenīgā ātrumā bija galā – 6:3, 6:2 par labu Simonam.

25 gadus vecais Simons (ATP 41.) izcīnījis karjeras septīto vienspēļu titulu un pirmo kopš Bangkokas pagājušajā gadā. Par uzvaru Mecā francūzis nopelnījis 250 ranga punktus un 72 150 eiro. Savukārt ranga 155. vietā esošais Zverevs, kurš savu karjeras pirmo finālu ATP līmenī sasniedza no kvalifikācijas, tiks pie vērtīgiem 150 punktiem un 37 900 eiro prēmijas.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  -1 [+] [-]

, 2010-09-26 17:39, pirms 14 gadiem
Lielaks sasniegums gan liekas, Chelas uzvara Vienspeles un Dubultspeles pedeja ATP mala turnira! Bet Simons punktus izbaudis tikai uz vienu nedelu, jo Bankokas 250 punkti pec nedelas naks nost!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-26 17:57, pirms 14 gadiem
Un Simonam tieši septembra sākumā piedzima puika Viņa saderinātā arī bija klāt un vēroja maču, un pēc uzvaras abi bija tik laimīgi un aizkustināti... Nu kā var nepriecāties par viņiem