Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Troickis iesniegs apelāciju, cer uz ATP atbalstu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Troickis iesniegs apelāciju, cer uz ATP atbalstu
Sagrautais Viktors Troickis vakardienas preses konferencē Horvātijā
Foto: Press Association Images

Ceturtdien uz 18 mēnešiem diskvalificētais Serbijas tenisists Viktors Troickis paziņojis, ka iesniegs apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesa un cer arī uz ATP atbalstu.

"Tas pavasarī notika Montekarlo. 15. aprīlī jutos ļoti slikti – pirms un pēc 1. kārtas mača ar Jarko Nieminenu [Troickis tajā spēlē uzvarēja tikai trīs geimos]. Mani izvēlējās urīna un asins pārbaudēm pēc spēles. Nodevu urīna analīzes un ārstei pateicu, ka jūtos slikti un ka asins ņemšana situāciju tikai pasliktinātu. Baidos no adatām, taču allaž biju veicis analīzes. Vienmēr asins analīžu reizēs nejūtos labi, todien biju nobijies par nokļūšanu slimnīcā," savu dopinga lietas stāstu iesāk Troickis.

Serbijas tenisists atklāj, ka ārste Jeļena Gorodilova viņu iedrošinājusi rakstiskā veidā informēt Starptautisko Tenisa federāciju par savu veselības stāvokli. Tādā veidā viņš drīkstēšot atlikt asins analīžu ņemšanu konkrētajā dienā. Viņa esot nodiktējusi rakstāmo.

Troickis nākamajā dienā asins analīzes esot nodevis: "Nākamajā rītā tā pati Dopinga kontroles virsniece paņēma no manis asins analīzes. Tās bija negatīvas, pilnībā tīras. Asins analīzes man kopumā ņemtas piecas reizes, urīns daudz vairāk. Nekad agrāk nebiju izlaidis pārbaudes."

Bijušais reitinga 12. numurs [pašreiz 53. vieta] šobrīd jūtas kā noziedznieks: "Pret mani izturas kā pret noziedznieku, lai gan neko nelikumīgu neesmu izdarījis. Esmu iztukšots un iznīcināts, kopš notikušā ne par ko citu neesmu bijis spējīgs domāt. Un viss vēl nav galā. Uz ārsti nedusmojos, tiesa, uzskatu, ka viņa, saprotot pieļauto lielo kļūdu ar manis palaišanu bez analīzēm, tagad ar šo stāstu cenšas nosargāt savu darbu."

Troickis esot šajā sakarā runājis ar vairākiem tenisistiem, ieskaitot Novaku Džokoviču, kuri esot tikpat šokēti kā viņš pats. Viktors noteikti iesniegs apelāciju un cer, ka saņems ATP atbalstu šajā sakarā: "Esmu cīnītājs un ar savu komandu, ieskaitot juristus, cīnīšos. Šobrīd esmu iznīcināts, ceru, ka šis murgs drīz beigsies ar labu iznākumu. Patiešām vēlos turpināt spēlēt, diskvalifikāciju neesmu pelnījis."

ITF ziņojums Troicka dopinga lietā.

Izmantotie resursi:
Tennis Connected

  +2 [+] [-]

, 2013-07-26 13:20, pirms 11 gadiem
Nu ja tieshaam ir taa , kaa vinsh staasta, Tad taa diskvalifikaacija ir ljoti netaisniiga. It seviski, ja jau naakamajaa dienaa analiize tika nodota.

     [+] [-]

, 2013-07-26 13:35, pirms 11 gadiem
Nu man liekas, ka Troickis neko nav lietojis, un izvērtējot situāciju, cerams diskābelis tiks samazināt uz pusgadu kaut vai

     [+] [-]

, 2013-07-26 13:48, pirms 11 gadiem
kāds tenisa pro eksperts var pastāstīt, kas ar to Odesniku notiek, dzirdēju, ka šamais vispār ir gan toto kapājis, gan dzēris kaut kādus muskuļpieaudzētājus

     [+] [-]

, 2013-07-26 15:11, pirms 11 gadiem
Autor, " officer" ne vienmeer ir jaatulko kaa "virsnieks". Bet par vaarda "virsniece" esamiibu latvieshu valodaa man liekas vispaar veel Valodas instituuts nav skaidriibaa...

     [+] [-]

, 2013-07-26 15:33, pirms 11 gadiem
Nu ir viņš līdzīgs Gulbim, arī pēc vizuālā!

     [+] [-]

, 2013-07-26 16:23, pirms 11 gadiem
Bam Bam rakstīja: Nu ja tieshaam ir taa , kaa vinsh staasta, Tad taa diskvalifikaacija ir ljoti netaisniiga. It seviski, ja jau naakamajaa dienaa analiize tika nodota.
Tieši tā."Ārste nodiktējusi rakstāmo" - ja jau tas nebija likumīgi, tad tieši viņa "jākar pie lielā zvana"