Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Par Notingemas titulu sacentīsies Kverijs un Istomins

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Par Notingemas titulu sacentīsies Kverijs un Istomins
Sems Kverijs
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Notingemā gaidāmajā finālā būs Sema Kverija un Denisa Istomina duelis. Amerikānis spēlēs jau 14. finālā (7-6), kamēr Istomins centīsies iegūt pirmo titulu ATP līmenī (0-2).

Pirmais pusfināls noslēdzās pēc nospēlētiem nieka trim geimiem, jo Markoss Bagdatis pēc kājas muskuļa sastiepšanas nebija spējīgs turpināt maču pret Denisu Istominu (2:1). Bagdatis turnīru pabeidza, tajā ne reizi nezaudējot savu servi.

Istominam tādējādi ar lielu veiksmes palīdzību izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju ATP pusfinālos un sasniegt pirmo finālu kopš 2012. gada. Deniss zaudējis karjeras abus ATP finālus, 2010. gadā Ņūheivenā piekāpjoties Sergijam Stahovskim un 2012. gadā Memfisā atzīstot Miloša Raoniča pārākumu.

Sems Kverijs atspēlējās un uzvarēja, esot iedzinējos ar setu un breiku pret Aleksandru Dolgopolovu – 4:6, 6:3, 7:5. Semjuelam izglābšanās otro dienu pēc kārtas, vakar viņš atspēlēja divas mačbumbas pret Žilu Simonu.

Kamēr Istomins rīt lūkos izcīnīt karjeras pirmo ATP titulu, Kverijam finālos daudz lielāka un arī pozitīvāka pieredze. Amerikānim ir 7-6 bilance, tiesa, pēdējais tituls izcīnīts sen – 2012. gadā Losandželosā. Kverijs piecus no septiņiem tituliem ieguvis dzimtenē. Ārpus ASV viņam izdevies uzvarēt 2010. gadā Belgradā un togad arī Londonā. Otrais tituls bija uz zālāja seguma. Kverijam pret Istominu savstarpējās cīņās 4-2 pārsvars.