Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova arī Ivanoviču uzveic trīs setos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova arī Ivanoviču uzveic trīs setos
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

Štutgartes WTA "Premier" turnīra čempione Marija Šarapova otro dienu pēc kārtas spēlēja trīs setus, zaudējot vidējo partiju. Arī šoreiz izdevās gūt grūtu uzvaru – 7:5, 4:6, 6:4 pret Anu Ivanoviču.

Marija Šarapova uzvarēja mača pirmajos divos geimos, bet startā iegūto breiku zaudēja ceturtajā geimā. Abas tenisistes labi darbojās pie savas serves, līdz 11. geimā uzņemto tempu neizturēja serbiete. Ivanoviča savu servi zaudēja no 40:15 pārsvara un drīz vien bija spiesta atzīt zaudējumu arī visā setā – 7:5 Šarapovas labā.

Otrajā setā 10 geimos bija tikai divas breikbumbas. Šarapova savu neizmantoja, bet Ivanoviča gan. Nosacīti. Pie 4:5 servējot par seta turpināšanu, Šarapovai bija jāatspēlē setbumba, taču pagājušā gada čempione ar uzdevumu galā netika, pieļaujot sev tik ļoti klasisko dubultkļūdu.

Šarapova šosezon bez trīs setu spēlēm iztika 21 spēlē pēc kārtas, tagad Mašai trīs tādas spēles pēc kārtas – ieskaitot Maiami zaudēto finālu Serēnai Viljamsai un vakardienas uzvaru pret Luciju Šafaržovu. Interesanti, ka Šarapova ar Ivanoviču līdz šim septiņās savstarpējās spēlēs trīs setus nebija spēlējušas.

Šarapova pirms trešās partijas veica ilgstošu labierīcību apmeklējumu, kas acīmredzot Anu izsita no ritma. Ivanoviča izšķirošā seta ievadā ar četrām kļūdām (ieskaitot divas dubultkļūdas) savu servi zaudēja uz nulles. Četri no pirmajiem pieciem geimiem trešajā setā bija breiki uz nulles. Trīs reizes tas bija pa spēkam Šarapovai jeb Ivanoviča pie savas serves sāka ar 0/12. Pēc tam tika zaudēts arī 13. punkts pēc kārtas, līdz Šarapova iesita tīklā.

Ivanoviča trešajā setā atspēlēja divu breiku deficītu un no 1:4 panāca izlīdzinājumu – 4:4. Pēc tam sekoja kārtējais sausais breiks, jau ceturto reizi setā ar to izceļoties Šarapovai (Ivanovičai divi tādi breiki). Pagājušā gada čempione spēja izmocīt uzvaru ar rezultātu 7:5, 4:6, 6:4.

Šarapova piektdien izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas pret Ivanoviču un savstarpējo spēļu bilanci uzlaboja līdz 6-2. Ivanoviča abas uzvaras pret Šarapovu guvusi 2007. gadā. Anas pēdējā uzvara pret Top 5 pretinieci bija pagājušajā gadā Indianvelsā pret Karolīnu Vozņacki.

Šarapova pusfinālā sacentīsies ar Vācijas pirmo raketi Andželiki Kerberi, pret kuru viņai ir 3-1 bilance. Vienīgais zaudējums piedzīvots tieši telpās, pagājušā februārī Parīzē zaudējot ar 4:6, 4:6. Starp citu, kopš tā laika Šarapova nav zaudējusi nevienai tenisistei, kura reitingā atrodas ārpus Top 20. Kerbere šodien ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:6(2) uzveica Jaroslavu Švedovu, bet šonedēļ abos mačos uzvarējusi bez zaudētiem setiem.

Otru pusfināla pāri veidos Na Lī un Betānija Mateka-Sendsa. Lī mačā pret Kvitovu zaudēja pirmos divus geimus, uz ko atbildēja ar piecu geimu izrāvienu. Pirmo setu Ķīnas tenisa līdere uzvarēja ar 6:3, punktu gan pieliekot tikai ar ceturto mēģinājumu. Nestabilā Kvitova šodien bija ļoti stabila un no 2-0 piecus geimus pēc kārtas zaudēja arī otrajā setā.

Lī nespēja izservēt maču. Divas reizes... Esot vadībā ar 5:2, ķīniete sāka nervozēt, bet Kvitova pēkšņi spēja izvairīties no kļūdām un panāca 5:5. Nākamajā geimā Lī ieguva vēl vienu breiku, geimu pabeidzot ar izcili atsistu pretinieces servi. Trešā servēšana par maču izrādījās veiksmīga – Lī uzvara ar 6:3, 7:5.

Amerikānietes stāsts ir īpašs. Mateka-Sendsa šajā turnīrā piedalās no kvalifikācijas, kur bija jāuzvar trīs mačos. Otrajā spēlē Betānija atspēlēja mačbumbu pret Marinu Zaņevsku. Savukārt pamatturnīrā uzveiktas Janīna Vikmaijere, Sāra Erani un šodien arī Sabīne Liziki.

Itālijas labāko tenisisti Mateka-Sendsa ceturtdien vēlu naktī apspēlēja ar 6:0, 4:6, 6:1, bet šodien atpakaļ kortā bija pēc mazāk nekā 24 stundām un ar 6:4, 6:2 uzveica arī Liziki. Pirmā seta ievadā Matekai-Sendsai bija medpauze ārpus korta, radot bažas par viņas izredzēm pabeigt spēli. Viņa ne tikai to pabeidza, bet arī uzvarēja.

28 gadus vecā dubultspēļu speciāliste februārī vienspēļu rangā atradās 205. vietā, bet šobrīd jau tikusi līdz 104. vietai un jaunnedēļ noteikti būs vēl augstāk. Štutgarte ir sezonas septītais turnīrs, kurā Mateka-Sendsa bijusi spiesta spēlēt kvalifikācijā. Šogad viņai labākais rezultāts līdz šim bija "International" sērijas turnīra fināla sasniegšana februārī Kualalumpurā (zaudēts Karolīnai Pliškovai).

Mateka-Sendsa devīto reizi sasniegusi WTA pusfinālu, pirmo reizi tik tālu tiekot māla seguma sacensībās. Amerikāniete uzvarējusi četrus no pēdējiem pieciem pusfināliem. Pret Lī līdz šim spēlēts vienreiz, 2011. gadā Madridē uz māla zaudējot trīs setos – 4:6, 6:3, 4:6.

"Porsche Tennis Grand Prix", WTA "Premier" sērijas turnīrs Štutgartē

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Maria Sharapova – Ana Ivanovic7:5 4:6 6:4
(2) Na Li – (5) Petra Kvitova6:3 7:5
(3) Angelique Kerber – Yaroslava Shvedova6:3 7:6(2)
Bethanie Mattek-Sands – Sabine Lisicki6:4 6:2

  +1 [+] [-]

, 2013-04-26 19:18, pirms 11 gadiem
Zaudējot vidējo partiju Interesanti satamborēti vārdi kopā

     [+] [-]

, 2013-04-27 07:50, pirms 11 gadiem
Maša tomēr mokās. Ķīniete,cerams ka ar Kerberu kaut kā jau tiks galā,to pratīs izmantot savā laba.