Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Beidzas Bušāras un trenera Saviano astoņus gadus ilgā sadarbība

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Beidzas Bušāras un trenera Saviano astoņus gadus ilgā sadarbība
Juženija Bušāra
Foto: AFP/Scanpix

Rumānijas labākā tenisiste Simona Halepa nedēļas sākumā paziņoja par sadarbības uzsākšanu ar Viktoru Jonitu. Tikmēr jauns treneris drīzumā būs arī Juženijai Bušārai, kura atbrīvoja Niku Saviano.

Halepa pēc karjeras labākās sezonas, kuras laikā tika līdz "French Open" finālam un reitingā uzrāpās līdz 2. vietai, pārtrauca sadarbību ar Nīderlandes treneri Vimu Fiseti, paužot vēlmi strādāt ar savas valsts treneri. Halepa jauno sezonu sāks Viktora Jonitas vadībā.

Viņš iepriekš trenējis citu Rumānijas sportisti, valsts bijušo pirmo raketi Soranu Kirsteju. Bez viņa Halepas komandā sezonas pirmajos trīs turnīros – Šeņdžeņā, Sidnejā un "Australian Open" – ietilps arī bijušais Marijas Šarapovas treneris Tomass Hegšteds, kurš būs konsultanta statusā. Zviedrs kopš vasaras trenēja amerikānieti Slounu Stīvensu.

Jauns treneris 2015. gadā būs vēl vienai šosezon pamatīgi progresējušai tenisistei. Kanādas pirmā rakete Džīnija Bušāra, kura šogad sasniedza 5. vietu reitingā (valsts rekords), pārtraukusi sadarbību ar Niku Saviano. Par to ar savas mājaslapas starpniecību paziņoja Saviano.

Labi zināmais Saviano Bušāru trenēja astoņus gadus jeb kopš laika, kad Bušārai bija tikai 12. Džīnija pērn tika atzīta par WTA gada jaunpienācēju, bet šogad pēc trim "Grand Slam" pusfināliem (un viena fināla) nopelnīja lielākā progresa balvu. Jaunā trenera vārds pagaidām nav zināms.