Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Anduhars nepieļauj Nišikori un Ferera finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Anduhars nepieļauj Nišikori un Ferera finālu
Pablo Anduhars
Foto: AFP/Scanpix

Pārsteigumu Barselonas ATP turnīrā sestdien sagādāja Pablo Anduhars, kurš divu spāņu mačā ar 7:6(6), 6:3 pieveica Davidu Fereru. Pablo finālā sacentīsies ar pagājušā gada čempionu Kei Nišikori.

Pablo Anduhars pirms šīs nedēļas šogad ATP turnīros bija guvis tikai trīs uzvaras, bet Barselonā pēkšņi atrada formu un šodien pirmo reizi pieveica Davidu Fereru, kuram bija zaudējis visus trīs iepriekšējos mačus. Un nevis vienkārši zaudējis, bet bezcerīgi – nevienā no sešiem setiem tautietim neizdevās atņemt vairāk par četriem geimiem.

Šodienas cīņas sākums liecināja par līdzīgu iznākumu. Ferers jau otrajā geimā ieguva breiku, taču pārsvaru nespēja nosargāt. Davids ļoti iespaidīgi zaudēja taibreiku, kurā neizmantoja četras setbumbas – Ferers no 6:2 zaudēja sešus punktus pēc kārtas! Tiesa, lieta līdz taibreikam varēja nemaz nenonākt, jo Anduhars pie rezultāta 6:5 nespēja izservēt setu, neizmantojot trīs setbumbas.

Savukārt 2. setā Ferers sākumā nokļuva iedzinējos ar 0:3 un atspēlēties neprata. Vien pašā pēdējā geimā, kurā Anduhars servēja par uzvaru mačā, Ferers spēja izdarīt spiedienu un Pablo bija nepieciešamas trīs mačbumbas, lai pieliktu punktu. Anduharam ceturtā Top 10 uzvara karjerā. Iepriekš no pirmā desmitnieka uzveikti Fernando Verdasko, Janko Tipsarevičs un Tomāšs Berdihs.

Ferers nespēja nospēlēt ne vien sev ierasti agresīvi, bet arī pārāk daudz kļūdījās, liedzot tenisa faniem iegūt kāroto finālu – maču pret Kei Nišikori. Abi pēdējās divās sezonās sarīkojuši vairākas neaizmirstamas izrādes. Pagājušā gada čempions Nišikori savā pusfinālā laiku lieki netērēja, ar 6:1, 6:2 sagraujot Martinu Kližanu. Nišikori uzvarējis divas no iepriekšējām trim spēlēm pret Anduharu, taču spānis bija pārāks vienīgajā mačā uz māla, japāni 2013. gadā Madridē uzveicot ar 6:3, 7:5.

"Barcelona Open". "ATP World Tour 500" turnīrs uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Kei Nishikori – (14) Martin Klizan6:1 6:2
Pablo Andujar – (3) David Ferrer7:6(6) 6:3

"BRD Nastase Tiriac Trophy". "ATP World Tour 250" turnīrs Bukarestē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Guillermo Garcia-Lopez – (2) Gael Monfils6:7(2) 6:4 6:2
(7) Jiri Vesely – Daniel Gimeno-Traver2:6 6:1 6:4

     [+] [-]

, 2015-04-25 21:34, pirms 9 gadiem
Pēc bildes Nadala dvīņubrālis.