Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova uzveic Radvaņsku un turpina cīņu par palikšanu desmitniekā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova uzveic Radvaņsku un turpina cīņu par palikšanu desmitniekā
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

Marija Šarapova turpina uzvaru gājienu Štutgartes WTA "Premier" turnīrā, piektdien šeit ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:3 apspēlējot ar pirmo numuru izlikto Agņešku Radvaņsku un gūstot 11. uzvaru pēc kārtas Štutgartē. Šarapovai nepieciešama vēl viena uzvara, lai saglabātu vietu reitinga pirmajā desmitniekā.

Mača pirmajos septiņos geimos bija tikai breiki, pirmā servi spēja noturēt Marija Šarapova, kurai arī izdevās uzvarēt 1. setā. Agņeška Radvaņska uz māla ar izciliem rezultātiem neizceļas, tas nenotika arī šonedēļ Štutgartē. Polijas pirmā rakete nespēja atbildēt Šarapovas agresīvajam uzbrukumam un vienīgi Mašas kļūdas ļāva spēles rezultātam izskatīties pieklājīgam.

Šarapova 2. setā no 5:1 zaudēja divus geimus pēc kārtas. Divkārtējā čempione 15(!) minūšu ilgā geimā nespēja izservēt maču, neizmantojot sešas mačbumbas. Lielākā daļa tika izniekota ar rupjām kļūdām. Radvaņska vienu breiku atguva, taču pie 3:5 nespēja noturēt servi. Šarapovai pēdējā geimā ar otro un mačā kopumā ar astoto mačbumbu izdevās pielikt punktu.

Šarapovai Štutgartē 11. uzvara pēc kārtas, turpinot savu bezzaudējumu sēriju šīs pilsētas turnīrā, kurā viņa uzvarējusi pēdējos divus gadus. Šarapova piektdien Radvaņsku apspēlēja devīto reizi 11 mačos. Panākums par Polijas labāko tenisisti Šarapovai būtu nodrošinājis palikšanu Top 10, ja vien dažas stundas vēlāk uzvaru nebūtu guvusi Sāra Erani. Itāliete ar 6:3, 6:7(6), 3:0 uzveica Karlu Svaresu Navarro, kura izstājās plaukstas locītavas savainojuma dēļ.

Šarapova pirmajā desmitniekā atrodas kopš 2011. gada marta un tur paliks arī pēc šīs nedēļas, ja rīt tiks galā ar Erani. Maša Itālijas pirmo raketi aspēlējusi visās četrās savstarpējās spēlēs, pie tam Sārai nav zaudējusi ne seta. Trīs no pēdējiem četriem gan bijuši sīvi, Šarapovai divreiz uzvarot ar 7:5 un vienreiz taibreikā.

Otrajā pusfinālā tiksies abas Serbijas labākās tenisistes – Jeļena Jankoviča un Ana Ivanoviča. Interesanti, ka abas sākotnēji bija salozētas kopā jau 1. kārtā, taču pēc Dominikas Cibulkovas un Karolīnas Vozņacki izstāšanās (kad jau bija veikta izloze) notika nelieli pārkārtojumi. Ivanovičai savstarpējos mačos pret Jankoviču 8-3 pārsvars, ieskaitot uzvaras pēdējos divos mačos.

"Porsche Tennis Grand Prix". WTA "Premier" sērijas turnīrs Štutgartē uz māla seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Maria Sharapova – (1) Agnieszka Radwanska6:4 6:3
(9) Ana Ivanovic – Svetlana Kuznetsova6:3 2:6 6:4
(5) Jelena Jankovic – Alisa Kleybanova6:4 6:3
(8) Sara Errani – Carla Suarez Navarro6:3 6:7(6) 3:0 izst.

Pusfinālu pāri

Spēle
(5) Jelena Jankovic – (9) Ana Ivanovic
(6) Maria Sharapova – (8) Sara Errani

"GP de SAR La Princesse Lalla Meryem". WTA "International" sērijas turnīrs Marakešā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Daniela Hantuchova – (6) Shuai PengUzvara bez cīņas
Romina Oprandi – (3) Yvonne Meusburger6:4 6:4
(5) Garbine Muguruza – Shahar Peer6:3 6:1
Maria-Teresa Torro-Flor – Polona Hercog7:6(3) 7:6(5)

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Daniela Hantuchova – Romina Oprandi
(5) Garbine Muguruza – Maria-Teresa Torro-Flor

  -1 [+] [-]

, 2014-04-26 08:37, pirms 10 gadiem
Sāra- visas cerības uz tevi!!!

     [+] [-]

, 2014-04-26 15:52, pirms 10 gadiem
Sāra pret Mariju kā Marija pret Serēnu, nu neko nevar izdarīt