Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova šķiras no ilggadējā trenera

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova šķiras no ilggadējā trenera
Davids Kotiza un Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Čehijas labākā tenisiste Petra Kvitova, sekojot neveiksmei "Australian Open" 2. kārtā, nolēma pārtraukt septiņus gadus ilgo sadarbību ar treneri Davidu Kotizu, sportiste informēja ar sociālo mediju starpniecību.

Kotiza kopā ar Kvitovu bija viņas profesionālās karjeras produktīvākajā posmā, kurā Petra uzvarēja 17 vienspēļu turnīros, ieskaitot divreiz (2011, 2014) Vimbldonā un vienreiz (2011) sezonas finālturnīrā.

Kvitova šo sezonu sāka neveiksmīgi, pirmajā turnīrā Ķīnā vēdera problēmu dēļ izstājoties pēc nospēlēta viena seta, bet Melburnā kļūdām bagātā mačā 2. kārtā piekāpjoties mājiniecei Darjai Gavrilovai.

Par šķiršanās iemeslu tiek minēta Kvitovas vēlēšanās savā spēlē ieviest ko jaunu. Petra tajā pašā laikā pateicās trenerim par kopā pavadīto laiku, kurā apgūts daudz jauna gan kortā, gan ārpus tā.

Kvitova pašreiz WTA rangā atrodas 7. vietā, bet 2011. gada oktobrī, pēc uzvaras "WTA Finals" turnīrā Stambulā, pacēlās uz 2. vietu, kas arvien ir Petras rekords.

     [+] [-]

, 2016-01-28 11:38, pirms 8 gadiem
Tas viņai nepalīdzēs!