Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Radvaņskas un Navratilovas sadarbības eksperiments cieš neveiksmi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvaņskas un Navratilovas sadarbības eksperiments cieš neveiksmi
Agņeška Radvaņska
Foto: AFP/Scanpix

Šodien oficiāli beidzās Polijas labākās tenisistes Agņeškas Radvaņskas un Martinas Navratilovas sadarbība. Leģendārā Navratilova Agu trenēja kopš pagājuša gada beigām, taču ar polieti spilgtus rezultātus sasniegt nespēja.

Radvaņska Navratilovu savai komandai piesaistīja pagājušā gada beigās, viņas vadībā sākot trenēties pēc Ziemassvētkiem. Radvaņska Navratilovu treneres amatā iecēla ar cerībām uzlabot savas izredzes uzvarēt "Grand Slam" sacensībās, taču nekas spožs no šīs idejas nav sanācis.

Aga šogad nevienā turnīrā nav tikusi tālāk par pusfinālu, kas viņai bija savās mājās Katovicē. Vēl tikai vienās sacensībās – februārī Dohā – Radvaņska sasniedza ceturtdaļfinālu, turklāt Katarā tas bija iespējams ar tikai vienas uzvaras gūšanu.

Polijas labākā tenisiste šogad iekrājusi pieticīgu 13-11 bilanci un ir zaudējusi trīs no pēdējiem četriem mačiem – Katovices pusfinālā pret Kamilu Džordži, aizvadītās nedēļas nogalē Federācijas kausā pamatīgs pēriens no Timejas Bačinskī (1:6, 1:6), bet šonedēļ Štutgartē divos setos zaudēts Sārai Erani. No pēdējām četrām cīņām vienīgā uzvarētā ir Federācijas kausā pret Martinu Hingisu (6:4, 6:0), kura vienspēlēs profesionāli vairs nespēlē.

Navratilova ar Agu kopā bija tikai nozīmīgākajos turnīros. Abu neilgajā sadarbības laikā Radvaņska bija nedaudz mainījusi savu spēli, cenšoties spēlēt daudz agresīvāk nekā to darīja līdz šim. Tāds teniss ir nepieciešams, lai varētu konkurēt "Grand Slam" sacensībās, taču Radvaņska acīmredzami, tā spēlējot, nejutās komfortabli. Tā vietā, lai rangā kāptu augstāk, Radvaņska ir noslīdējusi uz 9. vietu.

Radvaņska pateicās Navratilovai par četrus mēnešus ilgo posmu: "Strādāšana kopā ar vienu no visu laiku izcilākajām tenisistēm bija lieliska pieredze. Abas secinājām, ka Martina nevarēs 100% veltīt laiku šim projektam, tāpēc ilgtermiņā šī sadarbība nevarēs pastāvēt."

Navratilovas izplatītais paziņojums bija līdzīgs: "Vairs nebūšu Agņeškas nepilna laika trenere. Nepienācīgi novērtēju savas iespējas – laiku, kas būs nepieciešams, lai abas puses būtu labā situācijā. Guvu baudu no darba kopā ar Agu un visu viņas komandu. Novēlu viņai visu to labāko sezonas atlikušajā daļā."

Izmantotie resursi:
News | WTA Tennis English

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 23:01, pirms 9 gadiem
Tā Navratilova takš playbojs...to tik sapņo ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-25 14:39, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: No tādas sevis mainīšanas jau nobriedušā vecumā nekas labs nevar sanākt mūsu Gulbis arī spilgts piemērs!
Galīgi garām piemērs. Meitene saprot, ka bez pamatīgas ciskas belzējas neapspēlēt un GS neiegūt. Varbūt kādu atziņu ieguva, varbūt saprata, ka sevi mānīt negribas, Gulbim vēl tālu līdz Agas sasniegtajam.