Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Barselonas finālā Soderlings pret Verdasko

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Barselonas finālā Soderlings pret Verdasko
Fernando Verdasko
Foto: AP/Scanpix

Barselonas ATP tenisa turnīrā šodien noskaidroti finālisti. Pa dažādiem ceļiem finālu sasniedza zviedrs Robins Soderlings un spānis Fernando Verdasko. Pirmais ļoti pārliecinoši apspēlēja Tiemo De Bakeru (6:1, 6:4), bet otrais triju setu spēlē nolauza savu tautieti Davidu Fereru – 6:7(3), 7:5, 6:1.

Barselonas ATP Tour 500 vienspēļu tenisa turnīrā šodien noskaidroja finālistus. Nespēlējot pēdējo piecu gadu čempionam Rafaelam Nadalam, cerības uz titulu pavērās citiem tenisistiem, pirmkārt jau Nadala tautiešiem. Tā nu bija iznācis, ka viena spāņa iekļūšana finālā bija garantēta – pirmajā pusfinālā tikās Fernando Verdasko un Davids Ferers. Atgādinām, ka vakar Verdasko divos setos apspēlēja Ernestu Gulbi, taču šodien viņš nebija favorīta lomā. Pat neskatoties uz to, ka pret Fereru viņš bija uzvarējis piecās no astoņām tikšanās reizēm.

Spēles sākums gan neparādīja, ka favorīts būtu Ferers. Jau pirmajā geimā viņš ar mokām saglāba savu servi (atspēlējās no 0:40), bet trešajā geimā savu servi zaudēja sausā pieļaujot vienu kļūdu pēc otras. Vadībā Verdasko gan pabija pavisam īsu brīdi – ceturtajā geimā viņš nespēja uzvarēt savu servi. Izspēles mačā bija gana saistošas un nereti sasniedza pat 30 sitienus, priecējot skatītājus. Izteikta pārsvara tribīnēs gan nebija nevienam no pusfinālistiem, jo abi ir no citām pilsētām –Verdasko dzimtā pilsēta ir Madride, bet Ferers nāk no Valensijas. Seta turpinājumā abi tenisisti savu servi vairs nezaudēja, bet pārliecinošāks izskatījās Verdasko, kas lika viņam atdot favorīta statusu pirms taibreika. Tajā viņš izvirzījās vadībā ar 2:0, taču pēc tam pieļāva daudz kļūdu un piedzīvoja zaudējumu ar 3:7.

Uzvarētais taibreiks Fereram deva papildus pārliecību un otro setu labāk iesāka viņš. Breiks piektajā geimā bija tikai likumsakarīgs, jo Verdasko sāka pieļaut arī vairāk kļūdu. Līdz pat seta astotajam geimam pie Ferera serves Verdasko nebija nekādu variantu, bet šajā geimā Ferers pats pieļāva ļoti daudz kļūdu, ļaujot pretiniekam atgūt vadību – 5:4. Nu iniciatīva jau bija Verdasko pusē, kuram pie 6:5 ar piekto setbumbu izdevās panākt izlīdzinājumu pa setiem. Pārņemto iniciatīvu Verdasko turpināja realizēt arī spēles trešajā setā. Vispirms paņemts viens breiks, pēc tam vēl viens un pārsvars jau 5:0. Ferers šajā setā iespēja uzvarēt vien goda geimu, bet finālā pēc vairāk nekā divarpus stundu ciņas iekļuva Verdasko.

Viņa pretinieku noskaidroja zviedra Robina Soderlinga un šī turnīra lielākā pārsteiguma autora, Nīderlandes sportista Tiemo De Bakera spēlē. 21 gadu vecais De Bakers, kuram rangā šobrīd 67. vieta, šajā turnīrā bija spējis trijos setos uzvarēt gan Huanu Karlosu Ferrero, gan Žo Vilfrīdu Tsongu, krietni patērējot spēkus, kamēr Soderlings visas spēles bija uzvarējis pārliecinoši. Atšķirībā no pirmās pusfināla cīņas šajā intriga pazuda visai ātri. Soderlings ātri tika pie breika, prata atspēlēt visas breikbumbas pie savas serves un setu noslēdza ar pārliecinošo 6:1. Otrajā setā zviedrs ātri panāca 4:0 un neapmulsa pat tad, kad pretinieks samazināja starpību līdz 3:4. Pēc 75 minūšu cīņas tieši viņš sasniedza finālu – 6:1, 6:4.

Rītdienas finālisti savā starpā tikušies sešas reizes, no kurām piecās labāks bijis zviedrs. Interesanti, ka viņš uzvarējis arī visās trijās cīņās uz māla seguma, tādējādi droši var sacīt, ka viņš būs fināla favorīts.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 19:05, pirms 14 gadiem
uzvares spanis noteikti. Ta ka Gulbis cienigi zaudeja nakamajam Barselonas chempionam

  -4 [+] [-]

, 2010-04-24 21:05, pirms 14 gadiem
Gulbim ne jau pirmā reize, kad nākas jau pašā turnīra sākumā zaudēt nākamajam finālistam. Atcerēsimies kaut vai pagājušo Vimbldonu.

     [+] [-]

, 2010-04-24 21:07, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: Gulbim ne jau pirmā reize, kad nākas jau pašā turnīra sākumā zaudēt nākamajam finālistam. Atcerēsimies kaut vai pagājušo Vimbldonu.
Ha ha ha, kāds tev turnīra sākums?

     [+] [-]

, 2010-04-24 22:22, pirms 14 gadiem
srax0 rakstīja: Ha ha ha, kāds tev turnīra sākums?
nu labi- šogad tas vairs nav sākums, kur ir ticis Ernests, bet pērn tā bija ierasta parādība.

     [+] [-]

, 2010-04-24 22:28, pirms 14 gadiem
ceems rakstīja: uzvares spanis noteikti. Ta ka Gulbis cienigi zaudeja nakamajam Barselonas chempionam
nu vārds noteikti diez vai ir pareizais. es dotu 50/50.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-25 11:15, pirms 14 gadiem
Jūs te dikti "satrakojušies"ar Verdasko,bet,man šķiet,jānotiek mazam brīnumam,lai Soderlings neuzvarētu! Un vēl viens,-kāds gan būs Verdasko Romā nākošnedēļ,ja tagad 2 nedēļas pēc kārtas finālos...!

     [+] [-]

, 2010-04-25 19:23, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Jūs te dikti "satrakojušies"ar Verdasko,bet,man šķiet,jānotiek mazam brīnumam,lai Soderlings neuzvarētu! Un vēl viens,-kāds gan būs Verdasko Romā nākošnedēļ,ja tagad 2 nedēļas pēc kārtas finālos...!
hm, mazais brīnums ir noticis un soderlings ir zaudējis