Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stīvensa turpina būt bezcerīga pret Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stīvensa turpina būt bezcerīga pret Vozņacki
Slounu Stīvensu iedvesmot nespēja arī Pola Anakones vārdi
Foto: AFP/Scanpix

ASV dāmu tenisa otrā rakete Slouna Stīvensa joprojām nav spējusi atrast veidu, kā uzvarēt Karolīnu Vozņacki, viņai svētdien zaudējot jau ceturto reizi. Pie tam šoreiz tas notika pilnīgi bezcerīgi – 1:6, 0:6.

Slounai Stīvensai ir ieroči, lai varētu ne tikai cīnīties ar Karolīnu Vozņacki, bet arī viņu uzvarēt. Proti, Slouna ir agresīvas spēles piekritēja, uzbrukums viņai ir labā līmenī. Taču, kad jāspēlē ar Vozņacki, amerikāniete allaž atduras pret Dānijas tenisistes slaveno aizsardzību, kas Stīvensu atgādina par nepieciešamību spēlēt pacietīgāk. Viņa to nevar.

Stīvensa Vozņacki nav spējusi atņemt ne seta (0-8), tikai vienā no astoņiem setiem tiekot līdz taibreikam. Svētdienas fiasko bija ļoti iespaidīgs ar pamatīgi neglītu statistiku. Stīvensa 55 minūtes ilgušajā mačā ne reizi nenoturēja servi un 13 geimos pieļāva 37(!) nepiespiestās kļūdas, kas ir gandrīz vidēji trīs geimā. Vozņacki mačā sakrāja 56 punktus, tātad vairāk nekā pusi ieguva, neko nedarot.

Turnīru tikai no 3. kārtas sāka pasaules otrā rakete Na Lī. Ķīniete no 1. kārtas bija brīva, pateicoties reitingam, bet otro izlaida, jo slimības dēļ spēlēt nevarēja Aļisa Kļeibanova. Svētdien beidzot aizvadot savu pirmo maču turnīrā, Lī tikās ar Medisonu Kīsu, kurai pērn Madridē pamanījās zaudēt ar 3:6, 2:6. Tas bija uz māla, bet abu vienīgajā iepriekšējā mačā uz "hard" Lī 2013. gada sezonas ievadā Sidnejā amerikānieti "nolauza" tikai trīs setos – 4:6, 7:6(2), 6:2.

Šoreiz Kīsai bija ļoti labas iespējas vēlreiz apspēlēt Lī, taču rangā visaugstāk esošā tīne ar 6:7(3), 3:6 zaudētajā mačā abos setos izlaida breika pārsvaru. Pie tam 1. setā Kīsa servēja par uzvaru, nespējot realizēt trīs setbumbas. Lī kritiskā brīdī izvairījās no kļūdām un izkļuva no ļoti sarežģītas situācijas. Lī Maiami četras reizes, ieskaitot pēdējos divus gadus, tikusi līdz ceturtdaļfinālam, bet tālāk aizkļūt viņai nav bijis pa spēkam.

Līdzīgā veidā uzvarēja arī 2012. gada čempione Agņeška Radvaņska, kura abos setos atspēlēja breiku un ar 7:5, 6:3 uzveica Jeļenu Vesņinu. Aga par vietu ceturdaļfinālā sacentīsies ar Ukrainas pirmo raketi Eļinu Svitoļinu, kurai izdevās atspēlēt seta un 1:4 deficītu un trīs uzveikt Barboru Zahlavovu Stricovu – 4:6, 6:4, 6:1. Šonedēļ arī Juženiju Bušāru uzveikusī Svitoļina pirmo reizi spēlēs "Premier Mandatory" 4. kārtā.

Pirmdien tiks izspēlētas visas astoņas 4. kārtas spēles, no kurām kā galveno var nosaukt Anas Ivanovičas un Petras Kvitovas septīto tikšanos. Pašreiz savstarpējos mačos ar 4-2 vadībā serbiete.

"Sony Open Tennis". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Maiami uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti (23. marts)

SpēleRezultāts
(2) Na Li – Madison Keys7:6(3) 6:3
(3) Agnieszka Radwanska – (32) Elena Vesnina7:5 6:3
(10) Dominika Cibulkova – (22) Alize Cornet7:6(6) 6:4
(11) Caroline Wozniacki – (17) Sloane Stephens6:1 6:0
(15) Carla Suarez Navarro – (24) Kaia Kanepi6:2 6:1
(29) Venus Williams – Casey Dellacqua6:4 5:7 6:4
Varvara Lepchenko – Ajla Tomljanovic6:4 6:7(4) 7:6(2)
Elina Svitolina – Barbora Zahlavova Strycova4:6 6:4 6:1

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Serena Williams – Coco Vandeweghe
(2) Na Li – (15) Carla Suarez Navarro
(3) Agnieszka Radwanska – Elina Svitolina
(4) Maria Sharapova – (19) Kirsten Flipkens
(5) Angelique Kerber – (23) Ekaterina Makarova
(8) Petra Kvitova – (12) Ana Ivanovic
(10) Dominika Cibulkova – (29) Venus Williams
(11) Caroline Wozniacki – Varvara Lepchenko