Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kverijs iepriecina Janoviču, uzdāvinot polim otro ATP finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kverijs iepriecina Janoviču, uzdāvinot polim otro ATP finālu
Ježijs Janovičs
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Vinstonseilemas "ATP World Tour 250" turnīra finālā spēkosies Ježijs Janovičs un Lukašs Rosols. Abi piektdien pusfinālos uzvarēja trīs setos, tādā veidā tiekot galā ar attiecīgi Jensunu Lu (7:5, 4:6, 6:4) un Semu Kveriju (4:6, 7:5, 6:4). Janoviča gadījumā gan jāatzīmē milzīga palīdzība no Kverija, kurš breika pārsvaru izlaida abos zaudētajos setos, pie tam 2. setā nespēja izservēt maču.

Sema Kverija mačs pret Ježiju Janoviču nebija no labas kvalitātes spēļu kategorijas. Tik daudz aplamu lēmumu, it īpaši Janoviča izpildījumā, reti var redzēt zemākas raudzes sacensībās. Polis 1. setā jau trešajā geimā zaudēja savu servi, bet nākamajos divos serves geimos atspēlēja kopumā piecas breikbumbas, novēršot vēl lielākas problēmas. Astotajā geimā Janovičam izdevās panākt izlīdzinājumu – 4:4.

Tas bija pēdējais 1. seta geims, kurā Janovičs nospēlēja sakarīgi. Devītajā geimā viņš izcēlās ar sev raksturīgajiem drausmīgajiem "dropšotiem", sliktas kvalitātes saīsinātos sitienus izpildot trīs reizes! Pēdējā no tām viņam maksāja dārgi – serve setā zaudēta otro reizi. Kverijs setu pabeidza tikai ar ceturto setbumbu. Janovičam pēdējā geimā bija trīs breikbumbas, taču allaž kaut kā pietrūka. Pēdējo viņš izniekoja ar jau kārtējo "dropšotu", bumbiņai ar grūtībām sasniedzot tīkla apakšu.

Janovičs 2. seta pirmajā geimā atspēlēja piecas breikbumbas, bet ar sesto netika galā, kārtējo reizi ļoti svarīga punkta izspēlē nolemjot izpildīt "dropšotu". Jau atkal bumbiņa netika tālāk par tīklu. Sems vadībā bija līdz 10. geimam, kurā viņam bija jāservē par uzvaru mačā. Tāpat kā 1. seta izservēšanas brīdī, arī šoreiz amerikānim viņam raksturīgi ļoti lielas problēmas, tagad nespējot noturēt servi.

Kverijs ar diviem eisiem un Janoviča "bekhenda" sitienu tīklā izglābās no 0:40, bet pēc tam tomēr bija spiests noskatīties, kā polis panāk izlīdzinājumu – 5:5. Taču tas Kverija izpildījumā vēl nebija viss – Sems pie 5:6 nospēlēja vēl vienu paviršu geimu, netiekot līdz taibreikam, toties tajā pašā laikā skatītājiem dāvājot vēl vienu setu. Protams, arī 3. setā Kverijs izlaida breika pārsvaru.

Janovičam pēc piektā geima (3:2) bija ilgs medicīnas pārtraukums (Ježijam problēmas ar kreiso pēdu), pēc kura viņš zaudēja divus geimus pēc kārttas. Tātad Kverijam 4:3 breika pārsvars. Tāpat kā iepriekšējā setā, arī šoreiz Kverijs zaudēja trīs geimus pēc kārtas, jau atkal nospēlējot pagalam nesakarīgi. Pirmo breiku Ježijs nokārtoja, "izvelkot" Kverija "dropšotu" un pretinieku sodot ar apvedošo sitienu. Savukārt punktu mačam pielika pats Kverijs, 10. geimā uzvarot tikai vienā izspēlē un cīņu pabeidzot ar mežonīgu "forehand" autu.

Janovičs, kurš vairāk nekā gadu nevienā turnīrā nebija guvis vairāk par divām uzvarām, tagad spēlēs karjeras otrajā ATP finālā. Pirmais viņam bija 2012. gadā Parīzes "Masters 1000" turnīrā, kur viņš līdz finālam tika no kvalifikācijas, bet titula mačā piekāpās Davidam Fereram. Polim Vinstonseilemas finālu uzdāvinājušais Kverijs finālā nav bijis kopš 2012. gada jūlija, kad viņš uzvarēja Losandželosā. Kverijs vakar realizēja tikai 4/20 breikbumbām.

Polijas pirmais numurs finālā sacentīsies ar Lukašu Rosolu. Viņš trīs setu cīņā ar 7:5, 4:6, 6:4 pieveica Jensunu Lu, kuram pērn Bangkokā zaudēja vienīgo iepriekšējo savstarpējo maču. Rosolam karjeras ceturtais fināls, visi trīs iepriekšējie bija uz māla seguma. Rosols pēdējos piecos turnīros ticis līdz ceturtdaļfinālam vai tālāk. Fināla sasniegšana Vinstonseilemā čeham garantējusi Top 30 debiju.

Abi finālisti iepriekš ATP līmenī sacentušies vienreiz, 2013. gadā Marseļā uz "hard" seguma telpās pārākam esot Janovičam (6:2, 6:4). Janovičam finālos 0-1, bet Rosolam 1-2, vienīgo uzvaru gūstot 2013. gada pavasarī Bukarestē. Titula mačs šovakar plkst. 19:30, kas ir priekšrocība čeham, jo viņš spēlēja pirmajā pusfinālā, iegūstot vairāk laika atpūtai, bez tam Janovičam ir pēdas savainojums.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-23 12:05, pirms 10 gadiem
Ježiju Janoviču nebija no labas kvalitātes spēļu kategorijas. Tik daudz aplamu lēmumu, it īpaši Janoviča izpildījumā, reti var redzēt zemākas raudzes sacensībās.
Pēc šī sapratu, ka Ernests nav autora nemīļākais tenisists. Sīkums, bet patīkami