Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Varšavas turnīrs noslēdzas ar sensacionālu Dulgeru triumfu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Varšavas turnīrs noslēdzas ar sensacionālu Dulgeru triumfu
Aleksandra Dulgeru
Foto: AP

Ar negaidītu Rumānijas tenisistes Aleksandras Dulgeru triumfu šodien noslēdzies Varšavas WTA "Premier" tenisa turnīrs. Finālā WTA ranga 201. vietas īpašniece ar 7:6(3), 3:6, 6:0 pārspēja Aļonu Bondarenko no Ukrainas.

Polijas galvaspilsētā Varšavā šonedēļ norisinājās WTA "Premier" sērijas tenisa turnīrs ar balvu fondu 600 000 ASV dolāru. Diemžēl nedēļā pirms "French Open" organizatoriem nebija izdevies turnīram piesaistīt daudz elites zvaigznes, turklāt vairākas tenisistes arī pēdējā brīdī atsauca dalību (dāniete Karolīna Vozņacki, mājiniece Agneška Radvanska). Lielākā uzmanība Varšavas turnīrā bija pievērsta Marijas Šarapovas atgriešanās faktam. Savus fanus Marija arī iepriecināja, uzvarot divas spēles, tomēr ceturtdaļfinālā Šarapova pārliecinoši zaudēja nākamajai finālistei Aļonai Bondarenko.

Līdzās ukrainietei Bondarenko, kura turnīrā bija izlikta ar 8. numuru un WTA rangā pašlaik ieņem 39. vietu, finālā bija iekļuvusi arī Rumānijas tenisiste Aleksandra Dulgeru. Viņa viennozīmīgi nosaucama par turnīra lielākā pārsteiguma autori, jo WTA rangā ieņem tikai 201. vietu un turnīru uzsāka no kvalifikācijas. 30. maijā Dulgeru apritēs 20 gadi un līdz šim gadam viņai pārāk nebija izdevies uzspīdēt ne WTA, ne ITF tūrēs. Tomēr īsi pirms Varšavas Dulgeru uzvarēja ITF turnīru Itālijā un sasniedza finālu Spānijā, kas viņas arī ļāva sasniegt karjeras augstāko pozīciju līdz šim - 201.

Fināla favorīte bukmeikeru skatījumā viennozīmīgi bija ukrainiete, kura turnīra gaitā nebija zaudējusi ne seta, turklāt neviens no setiem arī nebija nonācis līdz taibreikam. Tāpat vakar pusfinālā Dulgeru atstāja krietni vairāk spēku, lai pieveiktu Danielu Hantuhovu. Tomēr šodienas spēlē šķita, ka lielāka izturība ir rumānietei. Spēles pirmais sets aizritēja ļoti līdzvērtīgā spēlē. Sākumā abām tenisistēm bija labas iespējas uzvarēt pie pretinieces serves, bet kā pirmā piektajā geimā to paveica Bondarenko. Vēlāk viņa izvirzījās priekšā arī ar 4:2, tomēr ar lielisku spēli aizsardzībā un izmantojot Bondarenko kļūdas Dulgeru izlīdzināja rezultātu un vēlāk noveda līdz taibreikam. Un arī tajā ukrainiete vairāk kļūdījās, kamēr Dulgeru bija aukstasinīga - 7:3. Kopumā pirmais sets ilga pusotru stundu.

Uzvarējusi setu, Dulgeru nedaudz atslābinājās, ko nekavējoties izmantoja viņas pretiniece. Bondarenko ātri vien panāca 4:0, taču tad Varšavā sāka līt, kas ļāva rumānietei atgūties. Pēc pauzes viņa atspēlēja trīs geimus pēc kārtas, tomēr setu izglābt nespēja - 3:6. Tomēr arī tas nebija salauzis jauno Rumānijas tenisa zvaigzni - trešo setu viņa iesāka lieliski - 2:0. Trešā geima laikā Polijā atkal sāka līt un spēle otro reizi tika pārtraukta. Šoreiz pēc lietus pārtraukuma pavērsiena spēlē nebija un Dulgeru turpināja savu uzvaras gājienu, uzvarot arī visus atlikušos geimus trešajā setā un izcīnot uzvaru visā turnīrā - 7:6(3), 3:6, 6:0.

Dulgeru tādējādi savu reitinga punktu skaitu papildinās par 470 reitinga punktiem, kas jaunākajā WTA rangā viņai ļaus iekļūt jau pirmajā simtniekā. Tāpat Dulgeru ieguva arī nepilnus 100 000 ASV dolāru lielu prēmiju. Tikmēr Bondarenko šoreiz tika pie 320 reitinga punktiem un 52 500 ASV dolāru prēmijas. Ukrainietei tagad jādodas uz Parīzi, kur jāspēlē "French Open" pamatturnīrā, kamēr Dulgeru uz Parīzi nebrauks - viņai vija jāspēlē kvalifikācija, tomēr viņa izvēlējās turpināt spēlēt Varšavā. Un nekļūdījās...

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-05-23 17:02, pirms 15 gadiem
Redzēju pirmo setu-visu cieņu Dulgeru