Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rezajai karjeras pirmais WTA tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Rezajai karjeras pirmais WTA tituls
Aravane Rezaja
Foto: AP

Ar mājinieces Aravanes Rezajas uzvaru šodien noslēdzies Strasbūras WTA "International" tenisa turnīrs. Finālā viņa prata lauzt spēles gaitu un apspēlēja čehieti Lusiju Hradečku - 7:6(2), 6:1.

Ja Varšavā šonedēļ norisinājās WTA "Premier" sērijas tenisa turnīrs, tad Francijas pilsētā Strasbūrā tenisistes aizvadīja WTA "International" sērijas turnīru ar balvu fondu 220 000 ASV dolāru. Arī tajā pārsteigumu netrūka un pat līdz pusfinālam netika neviena no izsētajām sportistēm. Finālu vakar sasniedz mājiniece Aravane Rezaja un čehiete Lusija Hradečka. Nevienai no viņām līdz šim nebija izdevies uzvarēt WTA vienspēļu turnīrā, tādējādi šodien kāda šo tradīciju lauztu. Bukmeikeru skatījumā krietna favorīte bija mājiniece Rezaja, lai arī vienīgajā savstarpējā spēlē pirms četriem gadiem pārāka bija bijusi Hradečka.

Fināls aizsākās līdzīgā cīņā, bet nedaudz labāk pie savas serves darbojās Hradečka, tāpēc loģisks bija breiks astotajā geimā. Noslēgt setu savā labā čehiete gan nespēja ne nākamajā geimā, be 12. geimā, kad pie Rezajas serves viņai bija vairākas setbumbas. Taibreikā Rezaja apliecināja savu pārākumu visai izteikti - 7:2. Otrā seta sākumā Hradeška atkal nobreikoja pretinieci, taču zaudēja astoņās izspēlēs pēc kārtas un jau 1:2. Arī seta turpinājumā rezaja darbojās krietni pārliecinošāk un palielināja savu pārsvaru - 4:1. No šāda spēles pavērsiena Čehijas tenisiste vairs neatguvās un zaudēja arī nākamos divus geimus un maču.

Par uzvaru karjeras pirmajā WTA vienspēļu turnīrā francūziete ieguva 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Hradečka savu punktu klāstu papildināja par 200, bet prēmijā ieguva 19 000 ASV dolāru.

Tikmēr dubultspēlēs par čempionēm tika kronētas ar 2. numuru izliktās Natalī Dešī (Francija) un Mara Santandželo (Itālija), kuras finālā bez problēmām sagrāva mājinieču duetu Klēra Feieršteina un Stefānija Foreca.

Izmantotie resursi:
wtatour.com