Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa un Šarapova turpina buksēt Maiami

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa un Šarapova turpina buksēt Maiami
Lucija Šafaržova un Marija Šarapova sestdienas vakarā sarīkoja lielisku izrādi
Foto: AFP/Scanpix

Abas pagājušā gada Maiami WTA "Premier Mandatory" turnīra finālistes – Serēna Viljamsa un Marija Šarapova – arī savā otrajā mačā nospēlēja nepārliecinoši, tikai trīs setos tiekot galā ar attiecīgi Karolīnu Garsiju un Luciju Šafaržovu. Šarapovai čehietes uzveikšanai bija nepieciešamas deviņas mačbumbas.

Serēna Viljamsa savā pirmajā mačā ar grūtībām tika galā ar Jaroslavu Švedovu, Kazahstānas tenisisti apspēlējot ar 7:6(7), 6:2. Viljamsai 1. setā izdevās novērst trīs setbumbas. Ar savu sestdienas pretinieci Karolīnu Garsiju viņa bija tikusies divreiz, francūzieti pērn divreiz viegli uzveicot "Grand Slam" sacensībās – 6:1, 6:2 Parīzē un 6:3, 6:2 Vimbldonā.

Garsija šogad beidzot sākusi attaisnot uz sevi jau vairākus gadus liktās cerības, arvien ilgāk uzkavējoties turnīros. Sestdien Karolīnai pat izdevās paņemt no Viljamsas setu. Serēna aizvadīja kļūdām bagātu maču (41 nepiespiestās, ieskaitot septiņas ar servēm) un 2. setu zaudēja ar 4:6, savu servi nespējot noturēt brīdī, kad to nevarēja atļauties darīt – pie rezultāta 4:5. Amerikāniete ar dubultkļūdu deva pretiniecei divas setbumbas. Garsijai pietika ar vienu, lieliski atsitot ranga līderes servi.

Sestdien mači uz 40 minūtēm tika pārtraukti lietus dēļ. Citu starpā tobrīd kortā bija arī Viljamsa, kurai piespiedu pauze labāk spēlēt nelika, tiesa, mača pēdējo geimu viņa aizvadīja savā līmenī, savu servi ātri noturot uz nulles un pieliekot punktu vēl vienam nekvalitatīvam mačam savā izpildījumā – 6:4, 4:6, 6:4.

Murgainu maču aizvadīja piecas reizes, ieskaitot pagājušo gadu, finālā zaudējusī Marija Šarapova, kura gandrīz trīs stundas ilgā spēlē (2:56) ar 6:4, 6:7(7), 6:2 uzveica Luciju Šafaržovu. Čehiete Mašai regulāri sagādāja problēmas ar savu "forehand", izmantojot kreiles priekšrocības. Šarapova arī pati sev nepalīdzēja, daudz kļūdoties (visā mača 54 nepiespiestās, ieskaitot astoņas dubultkļūdas). Tādā veidā viņa 2. setā nokļuva iedzinējos ar 1:4 (dubultbreiks), taču spēja atspēlēties. Šafaržova taibreikā ar lieliskiem uzbrukumiem atspēlēja divas mačbumbas, ievedot cīņu 3. setā.

Pirms tā izmantojot aptuveni 10 minūšu ilgu pauzi labierīcību apmeklēšanai, Šarapova beidzot spēja savākties un zaudēja tikai divus geimus. Tiesa, mača izskaņa bija ļoti nervoza. Šarapovai pēdējā geimā vajadzēja vēl septiņas mačbumbas (kopā deviņas), lai spētu tikt vaļā no sīkstās Šafaržovas. Čehiete ar lielisku aizsardzību un fantastiskiem sitieniem atspēlēja lielāko daļu no mačbumbām (dažas Šarapova neizmantoja ar kļūdām), līdz pēdējās mačbumbas izspēlē ar diagonālo sitienu nespēja bumbiņu dabūt pāri tīklam.

Ana Ivanoviča pārtrauca Flāvijas Pennetas septiņu uzvaru sēriju, pagājušajā nedēļā Indianvelsā triumfējušo itālieti apspēlējot ar 6:4, 6:3. Ivanoviča sestdienas maču sāka ar dubultkļūdām un citām nepiespiestajām kļūdām, nokļūstot iedzinējos ar breiku, taču atspēlēties izdevās ātri. Bijusī ranga līdere Pennetai nav zaudējusi nevienā no piecām spēlēm, tajās zaudējot tikai vienu setu. Anas nākamā pretiniece potenciāli saistošā mačā būs Petra Kvitova. Arī pret viņ Ivanovičai pozitīva bilance: 4-2.

"Sony Open Tennis". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Maiami uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti (22. marts)

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Caroline Garcia6:4 4:6 6:4
(4) Maria Sharapova – (26) Lucie Safarova6:4 6:7(7) 6:2
(5) Angelique Kerber – Tsvetana Pironkova6:0 6:2
(8) Petra Kvitova – Donna Vekic6:3 6:4
(23) Ekaterina Makarova – (9) Sara Errani6:3 2:6 6:4
(12) Ana Ivanovic – (20) Flavia Pennetta6:4 6:3
(19) Kirsten Flipkens – (14) Sabine LisickiUzvara bez cīņas
Coco Vandeweghe – (16) Samantha Stosur5:7 7:5 7:5

Atlikušās 3. kārtas spēles

Spēle
(2) Na Li – Madison Keys
(3) Agnieszka Radwanska – (32) Elena Vesnina
(10) Dominika Cibulkova – (22) Alize Cornet
(11) Caroline Wozniacki – (17) Sloane Stephens
(15) Carla Suarez Navarro – (24) Kaia Kanepi
(29) Venus Williams – Casey Dellacqua
Elina Svitolina – Barbora Zahlavova Strycova
Ajla Tomljanovic – Varvara Lepchenko

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Serena Williams – Coco Vandeweghe
(4) Maria Sharapova – (19) Kirsten Flipkens
(5) Angelique Kerber – (23) Ekaterina Makarova
(8) Petra Kvitova – (12) Ana Ivanovic