Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Azarenka gūst 11. uzvaru pēc kārtas Dohā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka gūst 11. uzvaru pēc kārtas Dohā
Viktorija Azarenka
Foto: AP/Scanpix

Viktorija Azarenka pirmajā mačā jaunā trenera Vima Fisetes vadībā Dohas WTA "Premier" turnīra 1. kārtā ar 6:0, 6:3 sagrāva pagājušā gada finālisti Andželiki Kerberi.

Pēc "sausā" uzvarēta 1. seta Viktorijai Azarenkai otrais bija daudz sarežģītāks, jo divreiz nācās atspēlēt breiku. Azarenka uzvarējusi visus četrus mačus pret Vācijas otro raketi.

Azarenka ir vienīgā iepriekšējo gadu čempione šā gada sacensībās Dohā. Vika šeit uzvarēja 2012. un 2013. gadā, finālos uzveicot attiecīgi Samantu Stousuru un Serēnu Viljamsu. Pērn Azarenka Katarā nespēlēja, tādējādi šobrīd Dohā ir sasniegusi 11 uzvaru sēriju. Turnīrs Katarā Azarenkai ir pirmais Beļģijas trenera Vima Fisetes vadībā. Viņš aizstāj Semu Sumiku, kurš Viku pameta pēc "Australian Open", pirms tam ar viņu kopā pavadot piecus gadus.

Pagājušā gada čempione Simona Halepa dalību no turnīra atsauca pēc izlozes. Rumānijas tenisiste sestdien triumfēja Dubaijā, tur iegūstot 900 punktus, kurus pagājušajā gadā nopelnīja ar uzvaru Dohā. Abi turnīri uz maiņām rīko "Premier" un "Premier 5" sacensības. Halepai ir problēmas gan ar ribām, gan potīti. Dohā Top 4 izsētās tenisistes ar Petru Kvitovu priekšgalā sāks no 2. kārtas

Vēl viens turnīrs – "International" līmeņa sacensības – šonedēļ notiek Akapulko. Arī tur savainojuma dēļ nevar spēlēt pagājušā gada čempione, jo turnīrs jāizlaiž Dominikai Cibulkovai. Meksikā pirmās raketes godā Marija Šarapova.

"Qatar Total Open 2015". WTA "Premier" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāti 23. februārī

SpēleRezultāts
(7) Venus Williams – Casey Dellacqua3:6 6:2 6:1
Victoria Azarenka – (8) Angelique Kerber6:0 6:3
Flavia Pennetta – Svetlana Kuznetsova3:6 6:4 6:2
Lucie Safarova – Samantha Stosur7:6(3) 6:4
Barbora Zahlavova Strycova – Sabine Lisicki7:5 6:4