Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Somija negaidīti pieveic čempioni Kanādu un iekļūst Deivisa kausa pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Somija negaidīti pieveic čempioni Kanādu un iekļūst Deivisa kausa pusfinālā
Oto Virtanens. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA--DPA. Deivisa kausa izcīņas pusfinālā otrdien negaidīti iekļuva Somijas tenisisti, kuri ceturtdaļfinālā ar 2-1 pieveica iepriekšējā gada čempionus kanādiešus.

Spānijas pilsētā Malagā notiekošajā finālturnīrā somi pēc ceturtdaļfināla pirmā mača bija iedzinējos ar 0-1, tomēr spēja izcīnīt uzvaras nākamajos divos mačos un iekļūt labāko četriniekā.

Pirmajā duelī Milošs Raoničs (ATP 318.) ar 6-3, 7-5 pārspēja Patriku Kaukovaltu (ATP 782.), bet turpinājumā pasaules ranga 171.rakete Oto Virtanens ar 6-4, 7-5 pieveica Geibrielu Diallo (ATP 139.).

Izšķirošā izrādījās dubultspēle, kurā Harri Heliovāra/Oto Virtanens ar 7-5, 6-2 uzvarēja Aleksisu Galarno un Vaseku Pospišilu.

Somijas tenisisti pārsteigumu sagādāja jau septembrī, kad izkļuva no grupas kurā spēlēja arī ASV un Horvātija, un pirmo reizi iekļuva astoņu labāko komandu skaitā.

Piektdien pusfinālā somu pretinieki būs Austrālijas vai Čehijas tenisisti, kuri savstarpējo dueli aizvadīs šovakar.

Pārējos ceturtdaļfināla pāros ceturtdien tiksies Itālija ar Nīderlandi un pasaules pirmās raketes Novaka Džokoviča pārstāvētā Serbija ar Lielbritāniju.

Devisa kausa izcīņas finālturnīrs Malagā norisinās iekštelpās uz cietā seguma un noslēgsies svētdien.

Pagājušajā gadā par Deivisa kausa ieguvējiem kļuva Kanādas tenisisti, kuri finālā ar 2-0 pieveica Austrāliju.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-11-22 18:12, pirms 5 mēnešiem
Pat bez Emīla Rūsuvuori! Respekts! 👍