Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tiesneša kļūda salauž Gofānu labi sāktajā mačā pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiesneša kļūda salauž Gofānu labi sāktajā mačā pret Nadalu
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Montekarlo "Masters 1000" finālā būs spāņu duelis – deviņkārtējais čempions Rafaels Nadals pret Albertu Ramosu. Pirmais ar 6:3, 6:1 uzveica Davidu Gofānu, bet otrais ar 6:3, 5:7, 6:1 apspēlēja Luku Puiji.

Gofāns pēc vakar gūtās karjeras lielākās uzvaras (6:2, 3:6, 7:5) šodien neizrādīja tik izcila panākuma "paģiru sekas" un maču pret māla karali Nadalu sāka ar agresīvu dominēšanu, kas viņam deva agru breiku. Cīņas lūzums notika sestajā geimā, kurā Gofāns bija tuvu tam, lai pēc Nadala liela auta izvirzītos vadībā ar 4:2, taču tiesnesis Sedriks Murjē rupji kļūdījās, parādot uz nepareizu bumbiņas atzīmi. "Hawk-Eye" māla seguma turnīros tiek izmantots tikai TV vajadzībām.

Gofānam raksturīgā trauslā mentālā izturība tūlīt bija spilgti redzama, beļģim ātri sabrūkot. Gofāns zaudēja gan šo geimu, gan arī visus atlikušos geimus šajā setā, bet 2. setā savu vienīgo geimu ieguva pašā sākumā. Abiem tenisistiem tā bija pirmā tikšanās. Nadalam Gofāna pieveikšana ļāva viņu noķert sezonas uzvaru līderu saraksta galvgalī – abiem tagad ir 23 uzvaras.

Nadals, kurš rīt var kļūt par desmitkārtēju Montekarlo čempionu, 11. reizi spēlēs Montekarlo finālā. Rafa šeit titulu spēlēs zaudējis tikai vienreiz, 2013. gadā nespējot tikt galā ar Novaku Džokoviču. Rīt viņam daudz vieglāks sāncensis, karjeras pirmo "Masters 1000" finālu sasniegušais Alberts Ramoss. Nadals viņu pieveicis abos iepriekšējos mačos.

Nadalam rīt iespējamas uzreiz trīs lielas titulu jubilejas – 10. tituls Montekarlo, 70. ATP līmenī un 50. uz māla seguma. Rafa pašreiz māla tituliem bagātāko spēlētāju sarakstā 1. vietu dala ar argentīnieti Giljermo Vilasu.