Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Argentīnas mediji: Del Potro pēc operācijas šogad vairs nespēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Argentīnas mediji: Del Potro pēc operācijas šogad vairs nespēlēs
Huans Martins Del Potro
Foto: AP/Scanpix

Argentīnas mediji ziņo, ka valsts labākajam tenisistam Huanam Martinam Del Potro pirmdien tiks veikta plaukstas locītavas operācija, pēc kuras viņš sacensībās spēs atgriezties tikai nākamgad. Sportista pārstāvji informāciju nav apstiprinājuši.

Del Potro 2010. gada maijā tika veikta labās plaukstas locītavas operācija. Argentīnietis togad ar operācijas izdarīšanu novilcinājās vairākus mēnešus. Nespēlējis kopš "Australian Open", viņš par operācijas nepieciešamību izšķīrās tikai maija sākumā. Tā rezultātā no 2010. gada sezonas tika zaudēti deviņi mēneši.

25 gadus vecais Del Potro 2010. gadā piedalījās tikai trīs turnīros – gada sākumā "Australian Open" sasniegta 4. kārta (zaudējums Marinam Čiličam), bet pēc atgriešanās – septembra beigās un oktobra sākumā – neveiksmes vienīgajos mačos Bangkokā un Tokijā, zaudējot attiecīgi Olivjē Rohusam un Felisiano Lopesam.

Del Potro operācijas dēļ nevarēja aizstāvēt 2009. gadā izcīnīto "US Open" titulu un rangā no 4. vietas noslīdēja uz 485. (2011. gada janvāra sākums). Pašreiz Del Potro ieņem 8. vietu. Tagad Del Potro ir probēmas ar kreisās plaukstas locītavu, kurai noteikta diagnoze: pirmās pakāpēs saišu sastiepums.

Argentīnas pirmais numurs ar kreisās plaukstas locītavas sāpēm spēlē jau kopš pagājušās sezonas, kad vairākos turnīros, ieskaitot "US Open", kortā gāja, pirms tam uzņemot pretsāpju līdzekļus. Šogad Del Potro nospēlējis četrus turnīrus – tituls Sidnejā bija pozitīvs sākums, taču pēc tam sākās nepatīkama sērija. Melburnā zaudējums 2. kārtā, Roterdamā ceturtdaļfinālā, bet Dubaijā viņš savā vienīgajā mačā izstājās 2. seta sākumā.

Nākamajos divos turnīros – Indianvelsā un Maiami – viņš vienspēlēs nav piedalījies. Pagājušajā nedēļā Kalifornijā Del Potro savu stāvokli pārbaudīja dubultspēlē, pēc kuras nolēma par nepiedalīšanos vienspēļu sacensībās.

Paredzams, ka Del Potro operāciju veiks Ričards Bergers, vīrs, kura pārziņā Del Potro bija arī 2010. gadā, kad argentīnietim bija problēmas ar labo roku. Kopš janvāra Del Potro jau bijis pie Bergera vizītē "Mayo" klīnikā Ročesterā, Minesotā. Rehabilitācijas posms pēc operācijas esot astoņi mēneši.

Izmantotie resursi:
canchallena.lanacion.com.ar

     [+] [-]

, 2014-03-22 09:53, pirms 10 gadiem
Veselību un pēc iespējas ātrāku atgriešanos!

     [+] [-]

, 2014-03-22 21:01, pirms 10 gadiem
Skumji. Izskatās, ka džeks ir aizgājis pa to pašu ceļu, kādu viņa bērnības dienu elks Marats Safins. Arī tas, 20 gados uzvarot US Open, iedzīvojās traumās un rezultātā neparādīja ne pusi no tā, ko no viņa sagaidīja. Žēl, jo man šis sportists patīk + viņš bija sīksts oponents JEBKURAM.