Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs vienā grupā ar Zverevu, zināmas ''ATP Cup'' apakšgrupas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Džokovičs vienā grupā ar Zverevu, zināmas ''ATP Cup'' apakšgrupas
Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs 2020. gada ATP kausa izcīņā. Foto: Reuters/Scanpix

Notikusi grupu turnīra izloze 2021. gada ATP kausa izcīņai jeb ''ATP Cup'', kas no 1. līdz 5. februārim norisināsies Melburnā, Austrālijā. Pagājušā gada uzvarētāja Serbijas izlase ar tās līderi Novaku Džokoviču mērosies spēkiem pret Aleksandru Zverevu un Vācijas valstsvienību, kā arī Kanādu, kuru cīņā vedīs 21 gadu vecais Deniss Šapovalovs.

2021. gada ATP kausa izcīņā piedalīsies 12 izlases - Serbija, Spānija, Austrija, Krievija, Grieķija, Vācija, Argentīna, Kanāda, Itālija, Francija, Japāna un Austrālija. ATP ranga pirmā numura Novaka Džokoviča pārstāvētā Serbijas izlase A apakšgrupā ielozēta kopā ar Vāciju, kuras līderis ir pasaules septītā rakete Aleksandrs Zverevs, un Kanādu, kuras sastāvā ir Deniss Šapovalovs un spēcīgais servētājs Milošs Raoničs. Pirmā ''ATP Cup'' finālisti Spānijas valstsvienība spēlēs B apakšgrupā ar Grieķijas un Austrālijas izlasēm. Paredzēts, ka Spānijas komandā kausa izcīņā piedalīsies gan pasaules otrā rakete Rafaels Nadals, gan 13. rakete Roberto Bautista-Aguts.

Bijušā Ernesta Gulbja treniņpartnera Dominika Tīma pārstāvētā Austrijas izlase C grupā mērosies spēkiem ar Itālijas un Francijas valstsvienībām, kuru labākie tenisisti pēc ATP ranga ir attiecīgi Mateo Beretīnī un atraktīvais Gaels Monfīss. Krievijas izlase ar ''Nitto ATP Finals'' uzvarētāju Daniilu Medvedevu un vienu no pagājušās sezonas lielākajiem pārsteigumiem Andreju Rubļovu sastāvā sacentīsies D apakšgrupā, kur viņiem pretī stāsies Argentīnas un Japānas izlases.

ATP kausa izcīņa norisināsies piecu dienu garumā Austrālijas atklātā čempionāta mājvietā ''Melbourne Park''. Valstsvienības apakšgrupas ietvaros tiksies katra ar katru, spēlējot līdz vienas komandas divām uzvarām pēc secības vienspēle, vienspēle, dubultspēle. Katras grupas uzvarētājs kvalificēsies pusfināliem. Kvalificēšanās kausa izcīņai notika pēc aktuālā ATP ranga, ņemot vērā tikai izlašu pirmās raketes, bet Austrālijas izlasei kā mājiniecei pienācās wildcard.

Paralēli notiekošajam ''ATP Cup'' tiks izspēlēti arī divi ''ATP 250'' raudzes turnīri ''Great Ocean Road Open'' un ''Murray River Open''.

ATP kausa izcīņas apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
SerbijaSpānijaAustrijaKrievija
VācijaGrieķijaItālijaArgentīna
KanādaAustrālijaFrancijaJapāna

Komandu sastāvi

SerbijaSpānijaKrievijaAustrijaVācijaGrieķija
N. DžokovičsR. NadalsD. MedvedevsD. TīmsA. ZverevsS. Cicips
D. LajovičsR. Bautista-AgutsA. RubļovsD. NovāksJ.-L. ŠtrufsM. Pervolorakis
F. KrajinovičsM. GranojerssA. KaracevsF. OsvaldsK. KravicsM. Kalovelonis
N. CacičsP. Karenjo BustaJ. DonskojsT.-S. VeisbornsA. MīssP. Cicips
ItālijaFrancijaKanādaAustrālijaJapānaArgentīna
M. BeretīnīG. MonfīssD. ŠapovalovsA. de MinorsK. NišikoriD. Švarcmans
F. FoņīnīB. PērsM. RaoničsDž. MilmensJ. NišiokaG. Peja
S. BolelliN. MaūP. PoļanskisDž. PīrssB. MaklelensH. Sebajoss
A. VavasoriE. Rožē-VaselēnsS. DiessL. SevilsT. MatsuiM. Gonzaless

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/atp...