Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs viegli tiek galā ar Soderlingu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs viegli tiek galā ar Soderlingu
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas noslēdzošais turnīrs ATP tūrē – "Barclays ATP World Tour Finals" – sācies ar Endija Mareja pārliecinošu uzvaru pret Robinu Soderlingu – 6:2, 6:4. B grupas otrajā mačā šovakar plkst. 22:00 Rodžers Federers tiksies ar Davidu Fereru.

Turnīra pirmās dienas programmā B apakšgrupas spēles. Kā pirmie kortā devās Zviedrijas pirmais numurs Robins Soderlings un labākais britu tenisists Endijs Marejs. Tieši pirms šī turnīra abi apmainījās vietām rangā, Soderlingam pakāpjoties uz karjeras augstāko pozīciju, kas tagad ir 4. vieta. Savstarpējos mačos līdzsvars 2-2. Pēdējā cīņā šogad Indianvelsas "Masters 1000" turnīrā Robins uzvarēja divos setos ar 6:1, 7:6(4). Toreiz gan Marejs spēlēja, nebūdams pilnībā vesels. Savās mājās viņam bukmeikeri bija atvēlējuši cīņas favorīta statusu.

Izlozē uzvarēja Soderlings, protams, izvēloties servēšanu. Līdz pirmajam breikam ilgi nebija jāgaida – tas notika jau 3. geimā, kad servēja Soderlings. Robins pāris reizes izgāzās spēlē pie tīklā, un Marejs viņu sodīja ar apvedošajiem sitieniem, iegūstot trīs breikbumbas (40:0). Soderlings pirmās divas atspēlēja (otro 26 sitienu ilgā izspēlē), bet trešās izspēle beidzās ar skota perfekti pa līniju atsistu servi – 2:1 Mareja labā. Septītajā geimā Marejs tika pie otrā breika, pateicoties tam, ka pretiniekam nebija pirmās serves, bet pie otrās Endijs diktēja spēli no gala līnijas. Šajā geimā Soderlings uzvarēja tikai vienā izspēlē un setā kopumā pie savas otrās serves 1/9. Marejs nākamajā geimā droši izservēja pirmo setu – 6:2.

Neskatoties uz pagalam nesakarīgo pirmo setu, Soderlings balto karogu nebija izkāris un otrajā cīnījās. Atšķirībā no pirmā seta, Marejs spēlēja pasīvāk un paviršāk, kas zviedram ievērojami atviegloja dzīvi. Sestajā geimā Robins tika pie savas pirmās breikbumbas mačā. Marejs atbildēja ar eisu, nedaudz vēlāk izmokot uzvaru geimā, kas ilga nepilnas astoņas minūtes (7:52) – 3:3. Kā tas nereti gadās, seta septītajā geimā bija breiks. Soderlings spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē (atkal problēmas ar pirmo servi; geims pabeigts ar dubultkļūdu), pietuvinot Mareju uzvarai – 4:3. Ieguvis pārsvaru, skots to no rokām neizlaida un izcīnīja uzvaru divos setos (tieši setu bilancei grupu turnīra noslēgumā var būt izšķiroša nozīme) – 6:2, 6:4.

Šīs grupas šodienas otrajā spēlē plkst. 22:00 kortā dosies četrkārtējais čempions Rodžers Federers un Spānijas otrais numurs Davids Ferers. Tiešraide Viasat Sporta Baltic.

"Barclays ATP World Tour Finals". Vienspēles

B grupa

SpēleRezultāts
(5) Endijs Marejs – (4) Robins Soderlings6:2 6:4
(2) Rodžers Federers – (7) Davids Ferersplkst. 22:00

B grupas tabula

VTenisistsSUZSeti
1.Endijs Marejs1102-0
2.Davids Ferers0000-0
3.Rodžers Federers0000-0
4.Robins Soderlings1010-2

Izmantotie resursi:
Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-21 20:56, pirms 13 gadiem
ex-es rakstīja: ja ir ...
ja nav( kā piem. man) tad atliek sekot tiešraidēm netā, livescorehunter.com

     [+] [-]

, 2010-11-21 22:46, pirms 13 gadiem
6:1 diez kas nav.

  -4 [+] [-]

, 2010-11-21 23:32, pirms 13 gadiem
Vai tiešām šitā ir tā spēcīgākā grupa? Abas spēles vienos vārtos un nekā aizraujoša! Soderlings un Ferers šodien demonstrēja ļoti viduvēju tenisu...pat servēt nemāk !!!

     [+] [-]

, 2010-11-22 08:51, pirms 13 gadiem
Nu,par grupu stiprumu spriedīsim pēc nedēļas,bet vairums domāja,ka B grupā tieši Soderlings būs trešais (aiz RF un AM),kurš cīnīsies par pusfinālu. Bet vēl jau nekas nav zināms...Savukārt, A grupā rezēsim,-varbūt ''pieklusušais Berdihs'' pēkšņi rāda brīnumus! Un vēl,- Murejs šajā spēlē rādīja izcilu tenisu,kam Robins,acīmredzot, nebija gatavs,bet vai tāpēc ''norakstīt'' visu turnīru...?

  -1 [+] [-]

, 2010-11-22 11:56, pirms 13 gadiem
Ar rakstīto domāju, ka A grupā būs daudz aizraujošākas spēles, kas jau bija skaidrs pēc izlozes!

     [+] [-]

, 2010-11-22 12:27, pirms 13 gadiem
Vispār baigās dusmas, ka Eurosport nerāda (ar retiem izņēmumiem,piem Grand slam) ATP spēles VSB man nav pieejams, brīvdienās ar internetu arī kā ir tā ir , darbdienās atkal jābaidās, ka priekšnieks uzskries virsū un " atvilks no algas "...Tā kā daudz aizraujošu maču aziet "gar degunu".Tāpēc Mareja un Soderlinga spēli neredzēju, bet izbrīnija, ka Soderlings tik samērā viegli " pakāsis"...

     [+] [-]

, 2010-11-22 12:27, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ar rakstīto domāju, ka A grupā būs daudz aizraujošākas spēles, kas jau bija skaidrs pēc izlozes!
Jau pēc izlozes bija skaidrs,ka TOP 1. un 3. (vēl nesen-2.) vajadzētu bez grūtībām pieveikt 6. un 8-oto. Bet pārsvarā tiek gaidītas daudz sīvākas cīņas starp 2. (nesen 3.),4. un 5.-to rangā. Nenoliedzami,tiek cerēts uz pēdējā Masters uzvarētāju Soderlingu!