Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Puiga arī Tokijā sarūgtina Kvitovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Puiga arī Tokijā sarūgtina Kvitovu
Monika Puiga
Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskā čempione Monika Puiga trešdien Tokijā atkārtoja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs gūto panākumu, arī Japānā trīs setos pieveicot Petru Kvitovu – 1:6, 6:4, 6:4. Čehijas tenisiste pēdējā setā bija vadībā ar 4:2, turpinājumā vairs neuzvarot nevienā geimā.

Puiga Kvitovu augustā Brazīlijā ceļā uz Puertoriko vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļu pusfinālā pieveica ar rezultātu 6:4, 1:6, 6:3. Šoreiz Japānā identisks rezultāts, proti, panākums trīs setos, tiesa, daudz grūtākā cīņā.

Monika maču sāka ļoti nesakarīgi – slikta servēšana un daudz kļūdu izspēlēs, pārsvarā sitot tīklā. Pie rezultāta 0:3 ar treneri notikusī apspriede situāciju neuzlaboja, jo Puiga nākamajā geimā pieļāva vēl trīs kļūdas un vēlreiz zaudēja servi.

Kvitovai 2. setā neizdevās izmantot piecas breikbumbas. Izšķērdību nācās nožēlot, jo Petra vēlāk pati zaudēja servi, tam notiekot brīdī, kad to nevarēja atļauties – pie rezultāta 4:5. Kvitova atspēlēja vienu setbumbu, bet tūlīt pretiniecei deva otro iespēju un šoreiz izglābties nespēja, izceļoties ar lielu dubultkļūdu.

2013. gada Tokijas turnīra čempione 3. seta piektajā geimā realizēja trešo breikbumbu, precīzi nospēlējot ar "forehand". Breiks tūlīt tika nostiprināts, izvirzoties vadībā ar 4:2. Tas bija Kvitovas pēdējais iegūtais geims mačā! Puiga atspēlējās, veiksmīgi izmantojot taktiku bumbiņu atsist dziļumā, pretiniecei kājās. Kvitovai tādos apstākļos daudz kļūdu. Zīmīgi, ka viņa arī 3. setu un līdz ar to visu maču pabeidza ar dubultkļūdu.

Tokijas turnīrs Kvitovai bija pirmās sacensības beļģu trenera Vima Fisetes vadībā. Viņš sezonas pirmajā pusē trenēja Viktoriju Azarenku, bet sadarbība tika pārtraukta Baltkrievijas sportistes grūtniecības dēļ. Fisetem un Kvitovai ir pārbaudes laika darba attiecības. Kvitovai tādējādi šogad jau trešais treneris.

Sezona tika sākta ar ilggadējo treneri Davidu Kotizu, kurš tika atlaists pēc "Australian Open". Pēc tam ar čehu kreili strādāja bijušais ATP dubultspēļu speciālists Františeks Čermāks. Kvitova šogad nevienā turnīrā nav tikusi līdz finālam. Kvitova vismaz vienu titulu izcīnījusi ik gadu kopš 2011. gada sezonas.

Par lielu sajūsmu vietējai publikai ceturtdaļfinālā iekļuva arī Japānas sieviešu tenisa lielākā zvaigzne Naomi Osaka, kura ar 6:2, 6:1 sagrāva Dominiku Cibulkovu. Slovākiete abos setos bija vadībā ar agru breiku, bet turpinājumā divreiz zaudēja sešus geimus pēc kārtas, jo nespēlēja nospēlēt ar kontrolētu uzbrukumu, kas Osakai savukārt izdevās.

Uzvara pār ranga 12. vietā esošo Cibulkovu vēl tikai 18 gadus vecajai Osakai ir trešā Top 20 uzvara, kas viņai vienlaicīgi ir arī karjeras lielākā uzvara. Naomi līdz šim no otrā desmitnieka tenisistēm bija pieveikusi Samantu Stousuru (#19) un Sāru Erani (#18). Osaka trešo reizi spēlēs WTA ceturtdaļfinālā, kas viņai būs pirmais "Premier" līmeņa ceturtdaļfināls.

Trešdien Tokijā notiek četras 2. kārtas spēles, bet vēl četras tiks izspēlētas ceturtdien, kad turnīra galvenajā arēnā dosies arī Anastasija Sevastova, kurai mačs pret turnīra pirmo numuru Garbinji Mugurusu. Cīņas sākums gaidāms plkst. 11:30.

"Toray Pan Pacific Open". WTA "Premier" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti 21. septembrī

SpēleRezultāts
(2) Agnieszka Radwanska – Barbora Strycova6:3 3:6 7:5
Caroline Wozniacki – (4) Carla Suarez Navarro7:6(4) 4:6 6:4
Naomi Osaka – (6) Dominika Cibulkova6:2 6:1
Monica Puig – (7) Petra Kvitova1:6 6:4 6:4

"Korea Open Tennis Championships". WTA "International" sērijas turnīrs Seulā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti 21. septembrī

SpēleRezultāts
(2) Johanna Larsson – Kateryna Kozlova6:3 1:6 6:2
(3) Shuai Zhang – Bethanie Mattek-Sands6:3 7:5
Lara Arruabarrena – (8) Louisa Chirico4:6 7:6(4) 7:6(2)
Camila Giorgi – Mona Barthel2:6 6:1 6:4

"Guangzhou International Women's Open". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Visi 2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Viktorija Golubic – (1) Sara Errani6:7(7) 6:3 6:4
(2) Jelena Jankovic – Rebecca Peterson6:1 1:0 izst.
(3) Ana Konjuh – Sofia Shapatava6:1 7:6(2)
(5) Alison Riske – Olga Govortsova2:6 6:2 7:6(1)
Jennifer Brady – (6) Danka Kovinic6:3 7:5
Anett Kontaveit – Lin Zhu6:1 3:6 6:0
Sabine Lisicki – Shuai Peng6:4 6:1
Lesia Tsurenko – Nigina Abduraimova6:2 6:2

     [+] [-]

, 2016-09-21 11:55, pirms 8 gadiem
Ja Puiga varēja, tad arī Nastja varēs vēlreiz apspēlēt Mugurusu. Lai izdodas!

Šo teikumu lasīju reizes 3, kamēr sapratu domu:
Puiga Kvitovu augustā Brazīlijā ceļā uz Puertoriko vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļu pusfinālā pieveica ar rezultātu 6:4, 1:6, 6:3.