Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsai sezonas 45. uzvara un ceturtdaļfināls pret Ivanoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai sezonas 45. uzvara un ceturtdaļfināls pret Ivanoviču
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Sinsinati "Premier 5" turnīra 3. kārtā ar 6:0, 6:2 sagraujot Itālijas tenisisti Karinu Knapu, pagājušā gada čempione Serēna Viljamsa nodrošināja ceturtdaļfinālu ar Anu Ivanoviču, kuru pērn pieveica šī turnīra finālā. Ceturtdien Ohaio pārtrūka Belindas Benčičas astoņu uzvaru sēriju, bet otra Toronto fināliste Simona Halepa "izdzīvoja".

Kamēr Serēna Viljamsa uzvarēja ļoti viegli, gūstot sezonas 45. uzvaru (45-2), Anai Ivanovičai klājās ļoti grūti pret Slounu Stīvensu – 2:6, 6:4, 6:1. Interesanti, ka Anai 3. kārtā tas bija tikai turnīra pirmais mačs. 1. kārtu viņa izlaida, būdama Top 8 izsētā, bet no 2. kārtas bija brīva, jo vīrusa dēļ spēlēt nevarēja Venusa Viljamsa.

Mača lūzums bija 2. seta izskaņā, turklāt pat notika mazliet neloģiski. Stīvensa 20 minūšu ilgā geimā atspēlēja deviņas breikbumbas (Ivanoviča vairākas neizmantoja), rezultātam kļūstot 6:2, 4:4. Nebūtu pārsteigums, ja Ivanoviča pēc tik lielas neveiksmes salūztu, taču notika pretējais – Serbijas tenisiste uzvarēja astoņos no nākamajiem deviņiem geimiem. Stīvensa pēdējā setā pie 0:5 drosmīgi atspēlēja mačbumbu, izvairoties no "sausā" zaudēta seta.

Ivanoviča pērn finālā Viljamsai spēja atņemt tikai piecus geimus – 4:6, 1:6. Serbijas tenisiste uzvarējusi tikai vienu no deviņiem mačiem pret amerikānieti, viņai tas izdevās 2014. gadā "Australian Open" 4. kārtā.

Belindas Benčičas astoņu uzvaru sērija pārtrūka ar skumju zaudējumu Lucijai Šafāržovai. 18 gadus vecā Šveices tenisiste, kura svētdien Toronto izcīnīja karjeras lielāko titulu, ceturtdien Šafāržovai ar 2:6 zaudēja 1. setu un izstājās. Benčičai ir labās plaukstas locītavas savainojums, kura dēļ viņa nespēja ne kārtīgi servēt, nedz arī pietiekami jaudīgi uzbrukt ar "forehand". Skaidrs, ka cīņu turpināt nebija jēgas.

Iespaidīgi uzvaru izlaida Karolīna Pliškova, kura ar 2:6, 6:3, 5:7 zaudēja Jeļenai Jankovičai. Čehijas tenisistei pēdējā setā bija 5:2 pārsvars, kas šajā gadījumā bija divu breiku vērtībā. Tātad Pliškova maču neprata izservēt divas reizes, Jankoviča arī atspēlēja vienu mačbumbu. Dramatiskā cīņa noslēdzās ar lielu Pliškovas "forehand" autu, kad viņa pie rezultāta 5:6 bija atspēlējusi pirmo no divām mačbumbām. Jankoviča šogad abas Top 10 uzvaras guvusi pret Čehijas tenisistēm, pirmā bija Vimbldonā pret Petru Kvitovu.

"Western & Southern Open". WTA "Premier 5" turnīrs Sinsinati uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Karin Knapp6:0 6:2
(3) Simona Halep – (15) Andrea Petkovic4:6 6:4 6:2
(6) Ana Ivanovic – Sloane Stephens2:6 6:4 6:1
(7) Lucie Safarova – Belinda Bencic6:2 izst. (plaukstas locītava)
Jelena Jankovic – (8) Karolina Pliskova6:2 3:6 7:5
(14) Elina Svitolina – Caroline Garcia6:0 6:3
Anastasia Pavlyuchenkova – Victoria Azarenka1:6 3:0 izst. (kāja)
Anna Schmiedlova – Varvara Lepchenko6:3 3:6 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (6) Ana Ivanovic
(3) Simona Halep – Anastasia Pavlyuchenkova
(7) Lucie Safarova – (14) Elina Svitolina
Jelena Jankovic – Anna Schmiedlova

     [+] [-]

, 2015-08-21 09:47, pirms 9 gadiem
Skumji ka Belindai trauma.