Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki uzvar Īstbornā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki uzvar Īstbornā
Karolīna Vozņacki
Foto: AP

Īstbornas WTA turnīrs noslēdzies ar dānietes Karolīnas Vozņacki uzvaru. Finālā Vozņacki divos setos tika galā ar francūzieti Virdžīniju Razano – 7:6(5), 7:5, iegūstot karjeras piekto vienspēļu titulu.

WTA tūrē šonedēļ divi turnīri, no kuriem lielākas nozīmes turnīrs notika Īstbornā, kur "AEGON International" turnīrā bija diezgan spēcīgs sastāvs. No Top 10 tenisistēm savu dalību turnīram bija pieteikušas septiņas sportistes. Pēdējā brīdī savu dalību no turnīra atsauca baltkrieviete Viktorija Azarenka, kurai gurna savainojums. Finālu spēja sasniegt ar sesto numuru izliktā dāniete Karolīna Vozņacki, kas nav pārsteigums, jo poļu izcelsmes tenisiste spēlē labi uz visiem segumiem.

Taču viņas pretiniece finālā gan ir pārsteigums – francūziete Virdžīnija Razano, kura, nevienā no mačiem nebūdama favorīte, līdz finālam pārspēja savas tautietes Alizē Kornē un Marionu Bartoli, kā arī krievieti Jeļenu Dementjevu un 2008.gada čempioni polieti Agņešku Radvansku. Vozņacki ar Razano tikusies divreiz un abas šogad, izcīnot uzvaras divos setos. Viņai arī favorītes statuss finālā.

Mača sākumā abas tenisistes nodemonstrēja pārliecinošu spēli pie savas serves, bet sestajā geimā Vozņacki izdevās pirmais breiks – 4:2. Dāniete bija vadībā ar 5:3 un servēja par uzvaru setā, taču nespēja noslēgt setu, ļaujot francūzietei atspēlēties, Razano otro no divām breikbumbām realizēja, trāpot uz līnijas – 5:4. Pirmajā setā vairāk breiku nebija, un uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā Vozņacki izvirzījās pārliecinošā vadībā ar 6:2. Razano izdevās atgūt trīs setbumbas, taču ceturto ne, un dāniete uzvarēja ar 7:5.

Otrā seta pirmajā geimā Vozņacki izdevās nobreikot Razano un šķita, ka dāniete izcīnīs vieglu uzvaru, taču seta sestajā geimā viņa pirmo reizi nospēlēja nepārliecinoši pie savas serves, un francūziete spēja panākt izlīdzinājumu – 3:3. Pēc tam Razano no šķietami droša 40:0 pārsvara pamanījās vēlreiz zaudēt savu servi, un Vozņacki atguva vadību. Pēc tam Vozņacki otro reizi pēc kārtas ''atdeva'' savu servi, dusmās triecot pret zemi raketi, 4:4. Desmitajā geimā Razano pie Vozņacki serves ieguva setbumbu, taču dāniete to atspēlēja, bet pēc tam nobreikoja francūzieti un nedaudz vēlāk ar savu servi panāca uzvaru mačā – 7:6(5), 7:5.

Čempione Vozņacki prēmijā saņems 98 500 ASV dolārus un 470 ranga punktus, bet Razano – 52 500 dolārus un 320 punktus. Vozņacki šis ir otrais vienspēļu tituls šogad (pirmais bija Pontevedrabīčā), bet karjerā kopumā dāniete jau tikusi pie pieciem tituliem.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com