Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tanasugarna aizstāv Hertogenbošas titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tanasugarna aizstāv Hertogenbošas titulu
Tamarīne Tanasugarna
Foto: AFP

Taizemes tenisiste Tamarīne Tanasugarna otro gadu pēc kārtas triumfējusi Hertogenbošas (Nīderlande) turnīrā, šogad finālā pieveicot beļģieti Janīnu Vikmaijeri - 6:3, 7:5. Tanasugarnai šis ir karjeras trešais vienspēļu tituls.

Hertogenbošas "Ordina Open" turnīrs tradicionāli ir pēdējā pārbaude pirms Vimbldonas. Šogad turnīrā no vadošajām sportistēm piedalījās vien ranga līdere Dinara Safina, kurai šis turnīrs atmiņā palicis ar zaudētu finālu pērn, kad negaidīti divos setos nācās piekāpties Taizemes veterānei Tamarīnei Tanasugarnai. Liktenis bija lēmis abām tikties arī šī gada turnīrā, šoreiz pusfinālā. Vēsture atkārtojās, un Tanasugarna atkal bija pārāka, otro gadu pēc kārtas iekļūstot finālā.

Pēdējais šķērslis titula aizstāvēšanā viņai bija jaunā beļģiete Janīna Vikmaijere, kura pēdējos pāris mēnešos rāda atzīstamu sniegumu, izcīnot karjeras pirmo titulu Eštorilas turnīrā. Vakar Hertogenbošas dubultspēļu finālā viņa pārī ar nīderlandieti Mihaelu Krajičeku piekāpās itālietēm Flavijai Pennetai un Sarai Erani. Tanasugarna ar Vikmaijeri līdz šim spēlējusi vienreiz, pērn arī uz zāles seguma Lielbritānijā uzvarēja beļģiete.

Pirmā iespēja spēlē radās Vikmaijerei, kura 4.geimā ieguva divas breikbumbas. Pirmo viņa raidīja tīklā, bet otrās izspēlē beļģietei bija vismaz trīs lieliskas iespējas noslēgt izspēli savā labā, taču Tanasugarna izvilka pāris sarežģītus sitienus, bet beļģiete pēc tam raidīja bumbiņu tīklā, mirkli vēlāk čempione noturēja servi – 2:2. Kā tas nereti gadās pēc neizmantotas iespējas, Vikmaijere nākamajā geimā zaudēja pie savas serves, neuzvarot nevienā izspēlē. Taču beļģiete uzreiz spēja atgūt zaudēto, uzvarot pie pretinieces serves – 3:3. Turpinājumā pārliecinošāka bija Tanasugarna, divreiz laužot Vikmaijeres servi un uzvarot pirmo setu ar 6:3.

Vikmaijerei izdevās lielisks otrā seta sākums, kad jau pirmajā geimā ar teicamu diagonālo apvedošo sitienu tika nopelnītas divas breika iespējas, no kurām realizēta otrā. Trešajā geimā Tanasugarna ar milzu pūlēm, atspēlējot četras breikbumbas, spēja noturēt savu servi – 1:2. Tāpat kā pirmajā setā, uzreiz pēc neizmantotām iespējām beļģiete zaudēja savu servi – 2:2. Pēc tam tenisistēm izdevās noturēt savu servi, līdz 12.geimā, servējot pie 5:6, Vikmaijere, zaudēja savu servi, kas nozīmēja Tanasugarnas uzvaru turnīrā – 6:3, 7:5. Tanasugarna Hertogenbošā uzvar otro gadu pēc kārtas, kļūstot par pirmo tenisiste, kurai šajā turnīrā izdevies uzvarēt vairāk nekā vienu reizi.

Par uzvaru turnīrā Tanasugarna saņems 37 000 ASV dolāru prēmiju un 280 ranga punktus, bet Vikmaijere tiks pie 19 000 dolāriem un 200 punktiem. Tanasugarnai šis ir karjeras trešais WTA vienspēļu tituls. Bez divām uzvarām Hertogenbošā viņas kontā vēl ir panākums Haiderabadā (Indija) 2003.gadā.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

  -2 [+] [-]

, 2009-06-20 15:07, pirms 15 gadiem
Apsveicu !