Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Tīms piekāpjas Bautistam Agutam, Vavrinka zaudē Stahovskim

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms piekāpjas Bautistam Agutam, Vavrinka zaudē Stahovskim
Roberto Bautista Aguts
Foto: AFP/Scanpix

Par Marseļas ATP turnīra pirmo pusfinālistu kļuva Roberto Bautista Aguts, kurš pēc sarežģīta pirmā seta tika vaļā no Dominika Tīma – 7:6(7), 6:3. Par pārsteigumu parūpējās Sergijs Stahovskis, kurš teicami realizēja spēles plānu un pieveica turnīra otro numuru Stenu Vavrinku – 6:4, 3:6, 6:4.

Tīms neizmanto iespējas pret Bautistu Agutu

1. setā, kurā nebija neviena breika, Dominiks Tīms neprata izmantot četras setbumbas. Tiesa, tikai viena bija ar paša servi. Pirmās divas setbumbas austrietim bija uzņemšanā pie rezultāta 6:5. Pirmajā gadījumā spānis trāpīja labu pirmo servi, bet otro setbumbu Tīms varēja realizēt, taču pievīla "backhand" – sitiens tīklā.

Tīma "backhand" šodien bija ļoti nestabils, biežāk liekot vilties nekā iepriecinot. Dominiks ar asu sitienu taibreika sākumā ieguva 2:0 pārsvaru, bet minibreiku atdeva devītā punkta izspēlē, kurā viņu jau atkal pievīla sitiens no kreisās puses. Tīms ar labu "forehand" uzbrukumu, kas pabeigts ar veiksmīgu izgājienu pie tīkla, ieguva trešo setbumbu, turklāt šoreiz pašam bija jāservē.

Roberto Bautista Aguts labi uzņēma un veiksmīgi uzbruka ar sitienu stūrī. Tīmam bija iespēja arī ceturtās setbumbas izspēlē, taču šoreiz neprecīzs sitiens no labās puses, pabeidzot garu izspēli. Sets beidzās ar kārtējo austrieša "backhand" kļūdu, šoreiz viņam norāvās sitiens – lielo iespēju sets zaudēts ar 6:7(7).

Tīms 2. seta otrajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet divus geimus vēlāk servi nosargāt nespēja. Bautista Aguts nospēlēja ļoti agresīvi breikbumbas izspēlē trāpīja neatvairāmu "forehand" sitienu stūrī. Tīmam iespēju atspēlēties nebija, tāpēc jāsamierinās ar zaudējumu arī 2. setā – 3:6. Tīms Bautistam Agutam šogad jau otro reizi zaudēja pēc cerīga sākuma. "Australian Open" Dominikam izdevās uzvarēt pirmo setu, bet pēc tam zaudēti nākamie trīs. Tīms uzvarējis tikai vienu no četriem ATP ceturtdaļfināliem, tas viņam jūlijā izdevās uz Kicbīles māla.

Stahovskis izslēdz sezonas uzvaru līderi Vavrinku

Favorītiem šonedēļ nelabvēlīgā Marseļa pirms pusfināliem zaudējusi visus Top 3 izliktos spēlētājus. Pirmais numurs Milošs Raoničs un ar trešo numuru izliktais pagājušā gada čempions Ernests Gulbis zaudēja jau 2. kārtā, bet sacensību otrais numurs Stens Vavrinka tika apturēts ceturtdaļfinālā.

Vavrinka lieliski "serve&volley" tenisu izmantojošo Sergiju Stahovski spēja nobreikot tikai vienreiz, bet maču zaudēja viena slikta geima dēļ. Stens pēdējā setā trīs reizes servi noturēja "sausā" un kopumā pirmajās četros geimos ar savu servi zaudēja tikai vienu punktu. Taču tad sekoja murgains piektais serves geims.

Vavrinka to sāka ar "backhand" kļūdu, tai sekoja Stahovska precīzi izpildīts uzbrukums ar izgājienu pie tīkla. Vavrinka no 0:30 uzvarēja nākamos divus punktus, bet pēc tam pieļāva otro "backhand" kļūdu geimā – mačbumba Stahovskim! Vavrinka atkal nospēlēja neprecīzi, bumbiņu raidot autā ar "forehand".

Vavrinka ar 4:6, 6:3, 4:6 zaudētajā mačā ieguva par trim punktiem vairāk nekā pretinieks (99:96)... Sezonas uzvaru līderis Vavrinka (gada bilance: 15-2) pirms šodienas fiasko 2015. gada sezonā bija zaudējis tikai Novakam Džokovičam. Vavrinka pagājušajā nedēļā Roterdamā izcīnīja karjeras pirmo titulu telpās.

"Burvja" Fabrisa Santoro trenētais Stahovskis tikai trešo reizi (3-25) pieveica Top 10 spēlētāju. Ukraiņa abas iepriekšējās uzvaras pret pirmā desmitnieka tenisistiem bija Vimbldonā – 2013. gadā pret trešo numuru Rodžeru Federeru un pērn pret tobrīd 10. vietā bijušo Gulbi. Stahovskim rīt būs pirmais ATP pusfināls kopš 2014. gada janvāra, kad viņš Sidnejā zaudēja Bernardam Tomikam.
.

"Open 13". "ATP World Tour 250" turnīrs Marseļā uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Sergiy Stakhovsky – (2) Stan Wawrinka6:4 3:6 6:4
(4) Roberto Bautista Agut – Dominic Thiem7:6(7) 6:3
(5) Gilles Simon – Jeremy Chardy7:5 7:6(6)
(7) Gael Monfils – Simone Bolelli6:4 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(4) Roberto Bautista Agut – (7) Gael Monfils
(5) Gilles Simon – Sergiy Stakhovsky

     [+] [-]

, 2015-02-20 17:55, pirms 9 gadiem
Gulbis kaut ko saka intervijās?

     [+] [-]

, 2015-02-20 18:03, pirms 9 gadiem
Bresnika vīriem galīgi neiet.. Būtu interesanti dzirdēt ko viņš tam redz par pamatu

     [+] [-]

, 2015-02-20 18:06, pirms 9 gadiem
Ernesta nevēlēšanās turpināt maksāt cenu, kādu viņš treniņos maksāja, gatavojoties saviem lielākajiem panākumiem, atspoguļojas arī uz viņa mācekli

     [+] [-]

, 2015-02-20 18:56, pirms 9 gadiem
Bresnikam ir ko padomāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-20 22:32, pirms 9 gadiem
Bet Rīmenis solīja, ka Stakhovskim nav izredžu. Neko nesaprotu...

     [+] [-]

, 2015-02-20 23:19, pirms 9 gadiem
Princese nav palikusi labāka par Gulbi ?

     [+] [-]

, 2015-02-21 00:01, pirms 9 gadiem
Stahovskis ar savu "serve&volley" vienmēr ir bijis bīstams spēlētājs, cita lieta, mūsdienās ar šo "serve&volley" jeb '"visu vai neko" biežāk paliek durakos nekā uzvar. Paskataties, Dastins Brauns, Ivo Karlovičs, Nikolā Maū, Žils Millers, Sergejs Stahovskis, tikko karjeru beigušais Mišēls Lodrā. Viduvējības. Kuri tomēr "savā" dienā un it īpaši uz ātrajiem segumiem ir bīstami ikvienam favorītam. Tas pats Stahovskis, pagājušajā nedēļā Raoničs spēlē ar viņu knapi kājas par pleciem aiznesa, Vavrinkam neizdevās. Nu, jā, Gulbim mierinājums - Raoničs ar Vavrinku arī ārā. Tracina tas mudaks Agutins, nezinu, bet tracina, vēl viņa bildi ielikuši...

     [+] [-]

, 2015-02-21 00:56, pirms 9 gadiem
sochee rakstīja: Princese nav palikusi labāka par Gulbi ?
Kopš pērnā gada Jāņiem jau. Jāpaņem turnīrs un būs arī pēc reitinga.