Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers apspēlē savainoto Džokoviču, nodrošina Šveices finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers apspēlē savainoto Džokoviču, nodrošina Šveices finālu
Stanislass Vavrinka
Foto: AFP/Scanpix

Montekarlo "Masters 1000" turnīrā svētdien būs Šveices fināls – Rodžers Federers pret Stanislasu Vavrinku. Abi šodien pusfinālos guva uzvaras divos setos – Federers izmantoja iespēju pret savainoto Novaku Džokoviču (7:5, 6:2), bet Vavrinka ar 6:1, 7:6(3) apspēlēja Davidu Fereru.

Bažas par pagājušā gada čempiona Novaka Džokoviča veselības stāvokli bija jau turnīra sākumā, taču līdz pusfinālam viņš tika bez lielām problēmām, ja neskaita vakardienas nepārliecinošo spēli pret Giljermo Garsiju-Lopesu. Šorīt pirms pusfināla Džokovičs labās plaukstas locītavas savainojuma dēļ trenējās vien 10 minūtes, bet vēlāk kortā izgāja ar pamatīgi nosaitētu labo roku.

Rodžers Federers bieži spēlēja uz Džokoviča "forehand", no tādas taktikas nereti arī gūstot vēlamo labumu. Rodžers devītajā geimā ieguva breikbumbu, taču vienkāršā situācijā izsita autā. Nākamajā geimā ļoti uzvarai setā bija Džokovičs, kuram neizdevās realizēt divas setbumbas – Federers savu servi noturēja no 15:40.

Nākamajā geimā notika mača lūzums. Džokovičs kļūdām bagātā geimā savu servi zaudēja no 40:0 pārsvara, geimu pabeidzot ar sitienu tīklā. Federers pēc tam izservēja 1. setu (7:5), bet otrajā ar tik nopietnu pretestību nesaskārās, zaudējot tikai divus geimus. Skaidrs, ka Džokovičs nebija ne tuvu savā labākajā kondīcijā un šodien bija spiests atzīt zaudējumu ar 5:7, 2:6. Federers ne reizi nav zaudējis Montekarlo pusfinālā (4-0).

Federers ar Džokoviču šogad spēlēja jau trešo reizi. Dubaijas pusfinālā pārāks bija šveicietis, bet Indianvelsas finālā uzvarēja Serbijas tenisists. Kopējā savstarpējo spēļu bilance arvien Federera labā: 18-16, uz māla 4-3. Šodien pārtrūka Džokoviča 13 uzvaru sērija, kas sākās Indianvelsā. Džokovičs "Masters 1000" turnīros bija guvis 23 uzvaras pēc kārtas, titulus izcīnot Šanhajā, Parīzē, Indianvelsā un Maiami.

Federers svētdien finālā sacentīsies ar Šveices pirmo numuru Stanislasu Vavrinku, kurš ar 6:1, 7:6(1) apspēlēja Davidu Fereru. Vavrinka sāka ļoti straujā tempā, uzvarot mača pirmajos piecos geimos. Stans 2. seta sākumā ar neprecīzu sitienu nerealizēja breikbumbu. Ferers tobrīd spēja izturēt "Australian Open" čempiona sacelto "vētru" un tika līdz taibreikam, taču tajā Vavrinka atkal spēja nospēlēt izcili.

Vavrinka Fereru apspēlēja trešo reizi pēc kārtas, kopējos rēķinos neliels pārsvars gan vēl spānim (7-6). Vavrinka trešo reizi spēlēs "Masters" finālā. 2008. gadā viņš Romā zaudēja Džokovičam, bet pērn Madridē Rafaelam Nadalam. Federeram rīt ceturtais Montekarlo fināls. No 2006. līdz 2008. gadam viņš trīs reizes piekāpās Nadalam.

Vavrinka Federeru spējis uzveikt tikai vienreiz 14 mačos, taču tas notika Montekarlo. Vavrinka 2009. gadā Federeru šeit 3. kārtas mačā apspēlēja ar 6:4, 7:5. Piebilstams, ka Federers togad iepriekšējā nedēļas nogalē apprecējās un Montekarlo nebija plānojis spēlēt, taču pēdējā brīdī paņēma "wild card", taču savu labāko spēli atstāja mājās. Federers rīt uzvaras gadījumā atgūs Šveices pirmā numura godu. Svētdien plkst. 16:00 būs pirmais Šveices fināls kopš 2000. gada, kad Marks Rosē Marseļā ar 2:6, 6:3, 7:6(5) pārspēja Federeru.

     [+] [-]

, 2014-04-19 18:49, pirms 10 gadiem
Fedja turpina specigi, neskaitot to Nisikori zaudejumi, tiesam ļoti labi, gribas pat teikt perfekti, tomēr jatceras pases dati, bus interesanti zinot, ka iepriekš Wawam vienmer bija psihologiskais pret fedju

     [+] [-]

, 2014-04-19 19:10, pirms 10 gadiem
Es domāju, ka Stans ar AO ir pārkāpis pāri zaudētāja sindromam. Rodžers ir tikai viens no pretiniekiem un uz māla favorīts ir Vavrinka.

     [+] [-]

, 2014-04-19 19:27, pirms 10 gadiem
Varbūt Gulbim būs tāpat Vavrinkam- pirms 27 gadiem, pāris QF GS, viens Masters finaals, pusfinaals, bet pēc - AO uzvara, pusfinaals GS, divi Masters fināli(iespējams arī uzvara) un viens pusfināls.