Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pārtrūkusi Mareja un Lendla sadarbība

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pārtrūkusi Mareja un Lendla sadarbība
Ivans Lendls un Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Pēc divu "Grand Slam" titulu izcīnīšanas un olimpiskā zelta iegūšanas beigusies britu tenisa pirmā numura Endija Mareja un Ivana Lendla sadarbība. Čehs Mareju trenēja nedaudz vairāk nekā divus gadus.

Marejs ar astoņkārtējo "Grand Slam" čempionu Lendlu sāka strādāt 2012. gada sezonas ievadā. Tāpat kā Lendls, arī Marejs zaudēja pirmos četrus "Grand Slam" finālus līdz beidzot tika pie pirmā "major" titula. Marejs Lendla vadībā uzvarēja divos "Grand Slam" turnīros – 2012. gadā "US Open" un 2013. gadā Vimbldonā (pirmais britu čempions 77 gadu laikā), abas reizes finālā uzveicot Novaku Džokoviču.

Strādājot kopā ar Lendlu, Marejs uzvarēja septiņos turnīros, no kuriem bez jau pieminētajiem diviem tituliem "Grand Slam" līmenī kā nozīmīgākos var minēt 2012. gada Londonas olimpiādes titulu un uzvaru pagājušā gada Maiami "Masters 1000" turnīrā. Starp citu, šonedēļ Marejs centīsies aizstāvēt Maiami titulu, pirmo maču aizvadot pret Lukašu Kubotu vai Metjū Ebdenu.

Marejam pagājušā gada septembrī tika veikta muguras operācija. Kopš tā laika viņam, spēlējot samērā nepārliecinoši, nav izdevies uzvarēt nevienā turnīrā. Labākie rezultāti ir ceturdaļfināls "Australian Open" un pusfināls Akapulko, minētos turnīrus noslēdzot pret attiecīgi Rodžeru Federeru un Grigoru Dimitrovu.

"Esmu pateicīgs Lendlam par smago darbu pēdējo divu gadu laikā, kas bijis veiksmīgākais posms manā karjerā. Kā komanda iemācījāmies ļoti daudz un no uzzinātā gūsim labumu arī turpmāk. Kopā ar komandu nesteidzoties novērtēsim situāciju, apsverot nākamos soļos," sacīts šobrīd reitinga 6. vietā esošā Mareja izplatītajā ziņojumā.

"Strādāšana kopā ar Endiju bija fantastiska pieredze. Palīdzot viņam piepildīt mērķus, uzvarot "Grand Slam" turnīros, jūtu, ka pienācis laiks koncentrēties daļai no saviem projektiem," norādīja Lendls, kurš atzīmēja vēlmi vairāk laika veltīt paša turnīriem.

Vienīgais no t.s. lielā četrinieka, kurš pēdējā pusgada laikā nav mainījis treneri (un arī to negrasās darīt), ir Rafaels Nadals. Kā zināms, Rodžers Federers Pola Anakones vietā iecēlis Stefanu Edbergu, bet Džokovičs pagājušās sezonas izskaņā noalgoja Borisu Bekeru. Tiesa, dažos turnīros ar Džokoviču vēl arvien būs Marians Vajda, kura vadībā Džokovičs pagājušajā nedēļā uzvarēja Indianvelsā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-20 11:33, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: 2as minūtes atpakaļ skatījos fragmentus no Wimbldonas finala un uzrunas, kur Endijs slavēja Lendlu.. bet pēc nedaudz vairāk kā pus gada Lendls jau brīvs
Diezgan loģiski, ja paskatās uz to kā Marejs spēlē pēdējajā laikā. Šausmas...

     [+] [-]

, 2014-03-20 11:35, pirms 10 gadiem
Vai šinī gadījumā nebūtu pareizāk teikt,ka Lendls ir pārtraucis sadarbību ar Mareju.
Neaizmirsīsim,ka Marejs ir skots,nu bet skoti vienmēr bijuši -taupīgi-.
Mareja laiks ir pagājis,gada beigās būs āra no top10.

     [+] [-]

, 2014-03-20 13:38, pirms 10 gadiem
Cik lasu angliskos saitus, šķiršanās iniciators ir tieši Lendls, kurš nolēmis virzīties tālāk un vairāk spēlēt veterānu turnīros. Jebkurā gadījumā, smagi būs Marejam ar Lendlu vai bez - pēc traumas smagi atgūt formu, bet pie viņa stila bez fiziskās formas nekādi. Paskatamies kaut vai uz Hjūitu, kurš norietēja jau 25 gados.