Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tuvojas Čehijas un Krievijas fināls; Radvaņska apspēlē Hingisu

Tuvojas Čehijas un Krievijas fināls; Radvaņska apspēlē Hingisu
Martina Hingisa Federācijas kausā spēlē pirmo reizi kopš 1998. gada
Foto: AP/Scanpix

Federācijas kausa čempiones Čehijas tenisistes ir vienas uzvaras attālumā no kārtējā fināla, jo pusfināla mačā pret Franciju sestdien ieguva 2-0 pārsvaru. Tāds pats rezultāts pēc pirmās dienas arī Krievijas un Vācijas mačā.

Krievijas otrais sastāvs labāks par Vācijas otro

Krievijas un Vācijas tikšanās Sočos uz māla seguma telpās sākās ar viesu komandu favorītu statusā. Krievijas labākā tenisiste Marija Šarapova nevar palīdzēt Maiami gūtā kājas savainojuma dēļ, bet valsts otrā rakete Jekaterina Makarova šogad izlasē nespēlē. Pagājušā gada finālistei Vācijai ierindā visas labākās tenisistes, taču komandas kapteine Barbara Ritnere izvēlējās riskēt, taču risks neattaisnojās.

Raugi, pretēji loģiskai izvēlei vienspēlēs laist spēlēt Andželiki Kerberi (svētdien uzvarēja Čārlstonā) un Andrea Petkoviču, kuras ir samērā labā formā, Ritnere sestdien deva priekšroku Jūlijai Gergesai un Sabīnei Liziki. Tādas izvēles iemesls esot Kerberes un Petkovičas vēlā ierašanās no Amerikas – abas atbrauca tikai trešdien. Abas pieteiktas dubultspēlei.

Gergesa pirmajā vienspēlē ar 4:6, 4:6 piekāpās Svetlanai Kuzņecovai. Divkārtējā "Grand Slam" čempione jau ilgi WTA tūrē spēlē samērā paviršu tenisu un ar spilgtiem rezultātiem neizceļas, bet šodien valstsvienības sastāvā aizvadīja kvalitatīvu spēli. Gergesai 20 geimos bija 47 nepiespiestās kļūdas.

Kuzņecovai tā ir 27. uzvara Federācijas kausa spēlēs (21 vienspēlēs un sešas dubultspēlēs), kļūstot par uzvarām bagātāko tenisisti Krievijas izlasē. Šeit jāatzīmē, ka runa ir tieši par Krievijas, nevis PSRS un Krievijas komandu kopīgajiem rezultātiem. PSRS rindās stabils un iespaidīgs rekords ar 65 (29+36) uzvarām pieder Larisai Savčenko.

Vācija zaudēja arī otro vienspēli, kurā Sabīne Liziki bija tuvu panākumam pret Anastasiju Pavļučenkovu, taču Nastjai piekāpās trīs setos – 6:4, 6:7(4), 3:6. Liziki 2. setā pirms taibreika uzņemšanā nespēja realizēt mačbumbu, bet taibreikā nenosargāja minibreika pārsvaru.

Kvitova atgriežas un pietuvina Čehiju kārtējam finālam

Čempione Čehija Ostravā, kur spēles notiek uz "hard" seguma telpās, pirmajā dienā nokārtoja prognozējamo 2-0 pret Franciju. Taču tikpat labi varēja būt arī 1-1, jo čehietes pirmo vienspēli uzvarēja ar milzu veiksmes palīdzību. Lucija Šafaržova ar 4:6, 7:6(1), 6:1 gūtajā uzvarā pār Karolīnu Garsiju atspēlēja piecas mačbumbas! Šafaržova visas piecas mačbumbas novērsa vienā geimā, tas notika 2. setā pie rezultāta 4:5 (Čehijas serve). Garsija pēc tam ar kļūdām izgāza taibreiku, bet pēdējam setam pēc tādas notikumu attīstības saņemties vairs nespēja.

Čehijas pārsvaru dubultoja valsts pirmā rakete Petra Kvitova, kura sacensībās atgriežas kopš februāra beigām, kad Dohas ceturtdaļfinālā zaudēja Karlai Svaresai Navarro. Vimbldonas čempione noguruma dēļ izlaida "Premier Mandatory" turnīrus Indianvelsā un Maiami. Kvitova otrajā vienspēlē ar 6:3, 6:4 uzveica Kristinu Mladenoviču.

Radvaņska apspēlē Hingisu

Šajā nedēļas nogalē notiek arī četri Pasaules 1. grupas "play off" mači. Īpašu uzmanību nopelnījusi Polijas un Šveices sacensība, kur viesu sastāvā pēc 17 gadu pārtraukuma Federācijas kausā atgriezusies Martina Hingisa. Viņa izlasē atkal pēc tik ilgas pauzes spēlē ar nolūku izpildīt Riodežaneiro olimpiādes kvalifikācijas normatīvu. Hingisa Rio cer spēlēt ne tikai dāmu dubultspēlēs, bet arī jauktajās dubultspēlēs kopā ar Rodžeru Federeru.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Hingisa šonedēļ piedalīsies tikai dubultspēlē. Martina WTA tūrē spēlē tikai dubultspēlēs un šogad to dara ļoti labi – izcīnīti jau četri tituli, turklāt kopā ar Indijas tenisisti Sanju Mirzu triumfēts pēdējos trīs turnīros – Indianvelsā, Maiami un Čārlstonā. Šveices komanda Hingisu pirmajai vienspēlei pret Agņešku Radvaņsku pieteica tāpēc, ka šoreiz komandai nevar palīdzēt Belinda Benčiča, bet Štefānijai Fegelei un Rominai Oprandi ir savainojumi. Komandas pirmais numurs ir Timeja Bačinskī, kura ar 6:2, 6:1 sagrāva Ursulu Radvaņsku.

Hingisa pēdējo vienspēli aizvadīja 2007. gada septembrī Pekinā, kad ar 5:7, 1:6 zaudēja Šuajai Pungai. Ar Radvaņsku viņa bija tikusies vienreiz, Agai tā gada martā Maiami zaudējot trīs setos – 6:4, 3:6 2:6. Šoreiz viss pēc sīva sākuma beidzās divos setos – Radvaņska uzvarēja ar 6:4, 6:0.

Hingisa pirmos deviņus geimus nospēlēja pat negaidīti labi, divreiz atspēlēja breiku un neļāva Radvaņskai izservēt setu, taču pie rezultāta 4:5 trešo reizi nenoturēja servi, turklāt to izdarīja, geimā esot vadībā ar 40:0. Radvaņska Hingisai lika spēlēt daudz garo izspēļu, tādā veidā nogurdinot savu jaunības laiku elku. Hingisai, kurai nav vienspēļu vajadzībām atbilstošas treniņu programmas, 2. setu pret profesionālu vienspēļu tenisisti no Top 10 izturēt nespēja.

Federācijas kauss 2015. Pasaules 1. grupas pusfināli

MačsRez.
Čehija – Francija2-0
Krievija – Vācija2-0

Pasaules 1. grupas "play-off"

MačsRez.
Itālija – ASV1-1
Kanāda – Rumānija1-1
Nīderlande – Austrālija1-1
Polija – Šveice1-1

, 2015-04-18 21:23, pirms 9 gadiem
Radvanska ar nekādu tur kosmosu nerādīja, bet otrajā setā uzdāvināja titulētai šveicietei "baranku". Jā, dubultspēlē viņas taktiskā domāšana nekur nav pazudusi, pie tīkla apmuļķos jebkuru, bet skraidīt vienspēlēs... Visam savs laiks, kā saka.
Un Federers nu gan duraks būs, ka Rio vēl ar Hingisu to mikstu spēlēs. Jau tā vecums, māla segums, nevar cerēt, ka visus līdz finālam sasitīs divos setos, jāskraida būs. Fedjam pēdējā iespēja savu Londonas sudrabu "pārkausēt" par zeltu, bet ja enerģiju vēl mikstam tērēt...
, 2015-04-18 21:26, pirms 9 gadiem
Hingisai, kurai nav vienspēļu vajadzībām atbilstošas treniņu programmas.
==============
Ja 55 gadīgajam Makinrojam iedos tādu programmu, tad noskries Nadalu un Federeru? Būsim atklāti - vienspēlēs Hingisai vairs nav, ko darīt, par vecu. Serēna, protams, ir izņēmums un fenomens.
, 2015-04-19 16:53, pirms 9 gadiem
Patika spēle. Aga pret savu skolotāju jutās kā zivs ūdenī.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Koko Gofa. Foto: WTA
1

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.