Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs bez variantiem kapitulē Vavrinkam un zaudē ranga 2. vietu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs bez variantiem kapitulē Vavrinkam un zaudē ranga 2. vietu
Stanislass Vavrinka
Foto: Reuters/Scanpix

Montekarlo "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfināli notiks bez Čehijas un Lielbritānijas labākajiem tenisistiem. Tomāšs Berdihs ar 4:6, 2:6 piekāpās Fabio Foņīni, bet Endijs Marejs piedzīvoja vēl lielāku kaunu pret Stanislasu Vavrinku – 1:6, 2:6.

Berdihs jau savā pirmajā mačā 2. kārtā nospēlēja ļoti vāji pret Marselu Granoljersu, tomēr spēja abos setos atspēlēt breika deficītu un uzvarēt ar 7:5, 6:4. Šodien pret Itālijas tenisistu Fabio Foņīni izglābšanās nenotika – 4:6, 2:6.

Šodien Berdihs jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, taču, pateicoties pretinieka kļūdām, uzreiz izdevās atspēlēties. Mača turpinājumā precīzāk nospēlēja Foņīni un izcīnīja pelnītu uzvaru. Starp citu, Fabio savu līdz šim vienīgo uzvaru pret Berdihu guva šajā pašā turnīrā, kad 2009. gadā čehu uzveica ar 1:6, 6:3, 6:3.

Tikmēr Marejs mača sākumā pret Stanislasu Vavrinku neizmantoja divas breikbumbas un turpinājumā zaudēja septiņus geimus pēc kārtas. Ja pirmajā setā skots neizrādīja pilnīgi nekādu interesi par kortā notiekošo, tad otrajā partijā spēja nedaudz saņemties. No kaunpilnas sagrāves izvairīties tas gan neļāva – 1:6, 2:6.

Marejs Vavrinkam uz māla zaudējis visas trīs spēles, pie tam nav uzvarējis ne seta. Pēc šodienas izgāšanās "US Open" čempionam daudz sakāmā nebija: "Vienkārši pieļāvu pārāk daudz kļūdu. Uz māla tā mēdz notikt."

Marejs tik īsā mačā atzīmējās ar 24(!) nepiespiestajām kļūdām. Endijs pēdējo reizi tik lielu sagrāvi piedzīvoja arī Montekarlo turnīrā pirms trim gadiem, kad ar 2:6, 1:6 piekāpās Filipam Kolšraiberam. Mareja zaudējums nozīmē to, ka viņam arī jāatvadās no ranga 2. vietas. To, pateicoties savam tautietim Vavrinkam, pirmdien atkal ieņems Rodžers Federers.

Astoņkārtējais čempions Rafaels Nadals ar 6:2, 6:4 uzveica Kolšraiberu, Montekarlo izcīnot jau 44. uzvaru pēc kārtas. Neskatoties uz tik lielo pārsvaru rezultātā, spēles ziņā Nadalam viss tik gludi gan nebija. Spānis diezgan bieži kļūdījās, it īpaši ar "forehand" sitieniem. Visā mačā Nadalam 21 nepiespiestā kļūda.

Nadala pretinieks ceturtdaļfinālā būs Bulgārijas pirmais numurs Grigors Dimitrovs, kurš ar tieši tādu pašu rezultātu apspēlēja Florianu Maijeru. Abu līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē 2009. gadā Roterdamā telpās uz "hard" seguma Nadals uzvarēja trīs setos – 7:5, 3:6, 6:2. Dimitrovam tobrīd bija tikai 17 gadi.

Ar pamatīgu diskomfortu sacensības turpina ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs. Serbs šodien sacentās ar vakar Ernestu Gulbi mājās aizsūtījušo Huanu Monako. Argentīnas tenisists realizēja tādu pašu spēles plānu kā vakar. Proti, augstā tempā aizvadīts pirmais sets, kas tika uzvarēts – 6:4.

Arī šoreiz turpinājumā viņam tādu tempu noturēt neizdevās, un Džokovičs atspēlējās, nākamos divos setus uzvarot ar 6:2, 6:2. Novakam pēc pirmā seta bija medicīnas pārtraukums, saņemot pretsāpju līdzekļus potītei. Divkārtējais Montekarlo finālists nolēma neizstāties un bieži vien spēlēja uz vienas kājas un neskrienot. Tomēr pat tādā veidā viņam izdevās uzvarēt.

Džokoviča pretinieks spēlē par iekļūšanu pusfinālā būs somu veterāns Jarko Nieminens, kurš dramatiskā mačā ar 6:4, 4:6, 7:6(4) uzveica Huanu Martinu Del Potro, izcīnot pirmo uzvaru sešos mačos pret Argentīnas pirmo numuru.

31 gadu vecais Nieminens, kurš rangā atrodas 49. vietā, "Masters 1000" ceturtdaļfinālu sasniedzis pirmo reizi kopš Parīzes 2006. gadā, bet kopumā ceturto reizi. Togad viņam labāko astoņnieks arī Indianvelsā un Toronto.

Šodienas spēles trešais sets bija ļoti dramatisks. Del Potro izvirzījās vadībā ar 2:0, pēc tam zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Nedaudz vēlāk Del Potro pie 5:4 servēja par uzvaru mačā, taču ar uzdevumu netika galā. 12. geimā Del Potro atspēlēja mačbumbu, tiekot līdz taibreikam. Tajā Huans Martins atspēlējās no 0:3 (divi minibreiki), bet pie 4:5 pasauca ārstu un apsēdās. Kamēr ārsts kavējās, Del Potro nolēma turpināt spēli un ar kļūdām zaudēja divus punktus pēc kārtas, kas nozīmēja spēles beigas.

"Monte-Carlo Rolex Masters", "ATP Masters 1000" turnīrs Montekarlo

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (14) Juan Monaco4:6 6:2 6:2
(13) Stanislas Wawrinka – (2) Andy Murray6:1 6:2
(3) Rafael Nadal – (16) Philipp Kohlschreiber6:2 6:4
Fabio Fognini – (4) Tomas Berdych6:4 6:2
Jarkko Nieminen – (5) Juan Martin Del Potro6:4 4:6 7:6(4)
(6) Jo-Wilfried Tsonga – Jurgen Melzer6:3 6:0
(7) Richard Gasquet – (9) Marin Cilic7:5 6:4
Grigor Dimitrov – Florian Mayer6:2 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – Jarkko Nieminen
(3) Rafael Nadal – Grigor Dimitrov
(6) Jo-Wilfried Tsonga – (13) Stanislas Wawrinka
(7) Richard Gasquet – Fabio Fognini
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-18 17:03, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Džokovičs 4-4 Monako
Kāds stimuls ir konstatēt faktus pie katra raksta? Tas ir domāts kā joks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-18 17:14, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: kapēc šis māsters saspiest vienā nedēļā atšķirībā no IW un MIA
Tādēļ, ka šajā Masters ir mazāk dalībnieku + nav sacensības dāmām.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-19 00:44, pirms 11 gadiem
Mareja un Berdiha zaudējumi man ir pārsteigums, turpretim Del Potro gan nē.Jau 3.maču pēc kārtas (ieskaitot arī Maiami Kamkem zaudēto)viņa spēle ir pagalam nestabila - spožas epizodes mijas ar bezjēdzīgām un kļūdainām, daudz zaudētu savas serves geimu (kronis - nespēja izservēt maču).Manuprāt, viņam jābrauc mājās, jāsaved kārtībā galva, veselība un viss pārējais, jāatpūšas, jātrenējas un uz turnīriem jādodas tad, kad ir spējīgs spēlēt atbilstoši pirmā desmitnieka tenisista līmenim.Šādi viņs drīz izlidos ne tikai no desmitnieka, bet arī no top 20.