Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Indianvelsas finālā Federers pret Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Indianvelsas finālā Federers pret Vavrinku
Stens Vavrinka
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Indianvelsas vīriešu turnīra pēdējā mačā būs abu Šveices labāko tenisistu duelis – Stens Vavrinka pret Rodžeru Federeru. Tas kļuva zināms sestdien, kad abi uzvarēja divus setu mačos pusfinālos.

Vavrinka pirmajā pusfinālā 64 minūtēs ar 6:3, 6:2 sagrāva pirmoreiz "Masters 1000" turnīros tik tālu tikušo Pablo Karenjo Bustu. Spānijas tenisistam nebija nevienas breikbumbas, uzņemšanā sakrājot tikai 10 punktus. Karenjo Busta Vavrinkam zaudējis visus trīs mačus un sestdienas sagrāve nozīmē kārtējo neveiksmi pret Top 10 spēlētājiem, kurus viņš vēl nav uzveicis (0-15).

Vavrinka pirmoreiz spēlēs Indianvelsas finālā. Stens iepriekšējās deviņās viesošanās reizēs nebija ticis tālāk par ceturtdaļfinālu. Vavrinkam svētdien būs ceturtais "Masters 1000" fināls un pirmais ārpus Eiropas, kur viņam 1-2 bilance, vienīgo trofeju iegūstot Montekarlo. Starp citu, 2014. gadā Montekarlo finālā viņš apspēlēja Federeru, ar kuru sacentīsies svētdien Indianvelsā.

Stens savu titulēto tautieti uzvarējis tikai trīs reizes (3-19), turklāt uz "hard" seguma viņam tas nav izdevies (0-14), visas uzvaras sakrājot uz māla. Abiem šogad viena tikšanās jau bija, un Federers janvārī bija pārāks piecu setu mačā "Australian Open" pusfinālā.

Arī Federeram sestdien pusfinālā samērā viegla uzvara (6:1, 7:6(4) pret Džeku Soku), savas serves geimos ar problēmām nesaskaroties. Soks tikai vienreiz uzņemšanā tika līdz "vienādi", bet breika iespējas radīt nespēja. Federers šogad Indianvelsā vēl nav nobreikots, turklāt pretiniekiem devis tikai vienu breikbumbu, kas 4. kārtas mačā bija Rafaelam Nadalam.

Soks Federeram pirmo breiku uzdāvināja jau ceturtajā geimā, kad palīdzēja ar trim kļūdām, no kurām pēdējās divas bija "smešs" tīklā un dubultkļūda pie rezultāta 1:2, 0:40. Divus geimus vēlāk amerikānim bija geimpunkts, lai panāktu 2:4, tomēr Federeram bija citi plāni, trīs reizes pēc kārtas spēcīgi uzbrūkot un nopelnot otro breiku un 5:1 pārsvaru, tūlīt izservējot setu.

Soks 2. setā servēja labāk un savas serves geimos dominēja ar "forehand". Šajā setā Federeram bija tikai viena breikbumba, kuru ASV pirmais numurs septītajā geimā atspēlēja ar labu pirmo servi. Sokam pēc Federera "forehand" kļūdas taibreikā bija minibreika pārsvars (3:1), kas tika zaudēts. Soks piektā punkta izspēlē kļūdījās ar diagonālo "forehand", bet pie 4:4 bumbiņu raidīja pāri gala līnijai no kreisās puses.

Pirmoreiz "Masters 1000" pusfinālā spēlējušais Soks Federeram zaudējis visus trīs mačus, šveicietim allaž piekāpjoties divu setu cīņās. Indianvelsā abi sacentās otro reizi. Pirmajā mačā 2015. gadā 4. kārtā Federers uzvarēja ar 6:3, 6:2.

Četrkārtējais Indianvelsas čempions Federers septīto reizi (4-2) spēlēs šī turnīra finālā. Abi zaudējumi piedzīvoti Novakam Džokovičam, kura šoreiz nav viņa ceļā. Šveices fināls svētdien sāks plkst. 22:00 pēc mūsu laika. Piebilstams, ka pirms tam no 20:00 vēl jāizspēlē sieviešu turnīra fināls.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-19 00:10, pirms 7 gadiem
Balstoties uz Šveiciešu tenisa sniegumu, fināls varētu būt grandiozs. Ja Marejs un Džokovičs turpinās būt sev neraksurīgi nekonkurētspējīgi par lielākajiem tituliem, Varvrinkam varētu arī tikt gods kļūt par pasaules pirmo raketi laikā, kad ir visasākā konkurence tenisa vēsturē.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-19 12:53, pirms 7 gadiem
Fedex jāturpina kāpt ranking

  +1 [+] [-]

, 2017-03-19 15:51, pirms 7 gadiem
GainFast rakstīja: Balstoties uz Šveiciešu tenisa sniegumu, fināls varētu būt grandiozs. Ja Marejs un Džokovičs turpinās būt sev neraksurīgi nekonkurētspējīgi par lielākajiem tituliem, Varvrinkam varētu arī tikt gods kļūt par pasaules pirmo raketi laikā, kad ir visasākā konkurence tenisa vēsturē.
Stans var savākties uz pāris mēnešiem gadā. 1.-ajam numuram jāspēj vairāk. Marejs turēja 7 menešus un tad gudrinieki vēl saka, ka haļava

     [+] [-]

, 2017-03-19 20:59, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Stans var savākties uz pāris mēnešiem gadā. 1.-ajam numuram jāspēj vairāk. Marejs turēja 7 menešus un tad gudrinieki vēl saka, ka haļava
Ar katru dienu viņš kļūst stabilāks.