Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kirjosam astoņu nedēļu diskvalifikācija un ieteikums apmeklēt psihologu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kirjosam astoņu nedēļu diskvalifikācija un ieteikums apmeklēt psihologu
Niks Kirjoss
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas tenisistam Nikam Kirjosam par izdarībām pagājušajā nedēļā Šanhajas "Masters 1000" turnīrā papildus iepriekš piespriestajam naudas sodam arī tikusi diskvalifikācija līdz 2017. gada janvāra vidum.

Kirjoss šomēnes sevi parādījis gan no labākās puses, uzvarot "ATP World Tour 500" turnīrā Tokijā, gan arī no sliktākās, ar neprofesionālu attieksmi izceļoties Šanhajas turnīra 2. kārtas mačā pret Mišu Zverevu. Par Ķīnā notikušo viņš jau vienreiz tika sodīts, šķiroties no 16 500 dolāru. Šodien soda apjoms palielināts par 25 000, kas Kirjosa līmeņa spēlētājam ir sīknauda.

Ar to gan Kirjosa lieta nebeidzās, jo ranga 14. numurs saņēmis arī diskvalifikāciju, kas būs astoņas turnīru nedēļas ilga un beigsies 15. janvārī jeb dienu pirms "Australian Open" sākuma. Kirjosam šogad vēl bija paredzēti daži turnīri, turklāt viņš saglabāja teorētiskas cerības kvalificēties "ATP World Tour Finals".

Diskvalifikācijas sakarā jāatzīmē, ka tā tiks samazināta līdz 7. novembrim, ja Kirjoss piekritīs vizītei pie sporta psihologa!

"Manai uzvedībai nevar būt nekādu attaisnojumu. Ļoti labi zinu nepieciešamību atvainoties faniem Šanhajā un citviet pasaulē, kā arī Šanhajas turnīra organizatoriem, kuri paveikuši lielu darbu. Zinu fanu nozīmi sportā, jo man pašam patīk attiecības ar faniem daudz un dažādās pasaules pilsētās. Āzijas tūre bija īpaši grūta ar ceļošanu, tāpēc mans ķermenis padevās gan fiziski, gan mentāli.

Esmu no tiem, kas faniem velta daudz laika, jo novērtēju viņu atbalstu. Viņu enerģija mani motivē sasniegt tenisa virstoni. Nožēloju, ka mana sezona beidzas tādā veidā – bez iespējas pacīnīties par "ATP Finals". Tas man bija svarīgs mērķis. Es saprotu un cienu ATP lēmumu. Brīvo laiku izmantošu, lai labotos gan kortā, gan ārpus tā. Ar nepacietību gaidu atgriešanos 2017. gadā," sacīts Kirjosa paziņojumā.

Izmantotie resursi:
Nick Kyrgios booted off ATP Tour for extended...
Statement on ATP Decision | Nick Kyrgios...

     [+] [-]

, 2016-10-17 12:55, pirms 8 gadiem
Nebūtu vēl toreiz bļaustījies par Wavrinkas bijušo un Kokinaki, tad jau nekas diži nebūtu bijis par šo izgājienu.

     [+] [-]

, 2016-10-17 13:01, pirms 8 gadiem
Interesanti, kad tad mūsu Gulbītis sāks cilāt spārniņus?

     [+] [-]

, 2016-10-17 13:23, pirms 8 gadiem
"...ar nepacietību gaidīšu atgriešanos 2017.gadā"...tad jau psihologam ir parādīts vidējais pirksts?