Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina sakauj Vozņacki Madrides finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Safina sakauj Vozņacki Madrides finālā
Dinara Safina
Foto: AP

Ar pārliecinošu krievietes Dinaras Safinas triumfu šodien noslēdzies Madrides WTA tenisa turnīrs. Finālā WTA ranga līdere neatstāja nekādas cerības Dānijas tenisistei Karolīnai Vozņacki, uzvarot ar 6:2, 6:4.

Līdz Madrides WTA turnīra finālam šoreiz bija aizkļuvusi krieviete Dinara Safina un Dānijas jaunā zvaigzne Karolīna Vozņacki. Safinai un māla seguma pēdējā laikā panākumi bijuši ļoti labi – Štutgartē sasniegts, fināls, Romā jau uzvara turnīrā un arī Madridē WTA ranga līdere spēlēja visai pārliecinoši, līdz finālam zaudējot tikai vienā setā. Viņas pretiniece Vozņacki Madridē arī bija demonstrējusi augstākā līmeņa tenisu un finālu sasniedza nezaudējot ne seta. Līdz šim savā starpā abas finālistes nebija spēlējušas, bet bukmeikeri pārliecinošas favorītes lomu bija atvēlējuši Safinai.

Jau pašā mača sākumā Dinarai bija laba iespēja sākt ar breiku, tomēr Vozņacki abas breikbumbas atspēlēja. Nākamajā geimā dānietei bija iespēja dubultot pārsvaru, tomēr arī Safina bija aukstasinīga un panāca līdzsvaru. Pēc tam sekoja īsta paraugstunda no Safinas – viņa uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, bet brīdi vēlāk jau noslēdza setu savā labā ar 6:2. Arī otrā seta sākumā Safina tika vajadzīgo breiku priekšā un pārliecinoši kontrolēja situāciju līdz pat astotajam geimam, kurā Vozņacki izrādīja ļoti lielu pretestību un varēja arī līdzsvarot rezultātu, tomēr Safina atkal atspēlēja visas breikbumbas. Jau nākamajā geimā Dinarai bija pirmā mačbumba, ko Vozņacki atspēlēja, bet otro (nu jau servējot pašai) krieviete realizēja, kļūstot par turnīra uzvarētāju.

Safinai šis bija karjeras 11. WTA vienspēļu turnīru tituls un viņa vēl vairāk sevi pieteica kā galveno pretendenti uz uzvaru "French Open". Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Safina aizkļuva līdz finālam, kur zaudēja Anai Ivanovičai. Par uzvaru Madridē Dinara nopelnīja 1000 reitinga punktus un 620 000 eiro prēmiju, bet Vozņacki tika pie 700 reitinga punktiem un 310 000 eiro prēmijas. Jau rīt viņa kļūs par pirmo dānieti, kura iekļuvusi WTA ranga desmitniekā.

Dubultspēļu turnīrā čempionu godā šoreiz WTA ranga līderes Lizele Hūbere un Kara Bleka. Finālā vakar vakarā viņa ar 4:6, 6:3, 10:6 pieveica Kvetu Peški un Lisu Reimondu. Abām tas bija 12. kopīgais WTA dubultspēļu tituls, bet trešais šosezon.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +2 [+] [-]

, 2009-05-17 17:03, pirms 15 gadiem
juhu kas par lielisku zinju

     [+] [-]

, 2009-05-17 17:25, pirms 15 gadiem
toto gan taa nedomaa

  +1 [+] [-]

, 2009-05-17 17:50, pirms 15 gadiem
Safina ir labā formā...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-17 19:06, pirms 15 gadiem
Malacis! Tiešām prieks par viņu