Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers atspēlē četras mačbumbas pret Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers atspēlē četras mačbumbas pret Vavrinku
Stanam Vavrinkam ir nepilna nedēļa laika, lai savāktos Deivisa kausa finālam...
Foto: Reuters/Scanpix

Par "ATP World Tour Finals" otro finālistu sestdienas vakarā "O2" arēnā Londonā kļuva seškārtējais čempions Rodžers Federers, kurš ļoti dramatiskā mačā atspēlēja četras mačbumbas un ar 3:6, 7:5, 7:6(6) pieveica Stanu Vavrinku.

Rodžers Federers pirmajos trīs mačos savu servi nezaudēja ne reizi, atspēlējot visas septiņas breikbumbas. Pusfinālā pret Stanu Vavrinku Rodžers tika nobreikots jau viņa otrajā servēšanas reizē. Stans iespaidīgi uzbruka no gala līnijas, Federers nespēja pretoties. Tāda pati aina bija novērojama septītajā geimā, kurā Vavrinka ieguva divu breiku pārsvaru. Pirmo breiku Šveices otrais numurs tūlīt ar trim kļūdām atdāvināja atpakaļ, bet ar otro mēģinājumu 1. setu spēja izservēt – 6:4.

Vavrinka 2. seta sestajā geimā pēc vairākām kļūdām ar agresīvu tenisu novērsa trīs breikbumbas, bet 12. geimā vēl trīs, kas bija jau setbumbu vērtībā, atspēlēt neprata. Vavrinka pie rezultāta 5:6 trīs reizes kļūdījās spēlē pie tīkla, bet setu pabeidza ar "backhand" sitienu tīklā.

3. sets sākās ar Federera kļūdu sēriju. Arī Rodžeram izglābt 0:40 geimu nebija pa spēkam, atspēlējot tikai vienu breikbumbu. Atkārtojās 1. setā redzētais – Vavrinka titulēto tautieti pārliecinoši apspēlēja no gala līnijas, piespiežot Federeru izdarīt neprecīzus sitienus. Federers septītajā geimā servi nosargāja no 0:30, bet nākamajā geimā nopelnīja divas breikbumbas. Tobrīd atspēlēties nebija lemts. Pirmo breika iespēju Rodžers neizmantoja, netrāpot diagonālo "forehand" sitienu, bet otro breikbumbu Vavrinka atspēlēja ar "serve&volley" gājienu.

Vavrinka nespēja izservēt maču. Stanam sestdienas vakarā bija milzīgas problēmas ar pirmo servi – tā trāpīta tikai 38%, pēdējā setā pat vēl mazāk (36%). Vavrinkam pie rezultāta 5:4 bija trīs mačbumbas, divas no tām viņš spītīgi centās realizēt ar "serve&volley" gājieniem, kad viņam bija otrā serve! Divas mačbumbas Federers atspēlēja ar apvedošajiem sitieniem, bet vēl vienā gadījumā Vavrinka iesita tīklā. Federers breiku atguva ar otro mēģinājumu geimā, kad Vavrinka iesita tīklā ar "backhand" – 5:5.

Abi tenisisti pa reizei noturēja servi, nodrošinot izšķirošā seta taibreiku. Federers divreiz pēc apvedošajiem sitieniem ieguva minibreiku, Vavrinka divreiz atspēlējās. Rodžers pie 5:6 atsita tīklā pretinieka otro servi, kas nozīmēja jau ceturto mačbumbu Vavrinkam. Tā bija pirmā pie Federera serves, ko Rodžers izmantoja, trāpot labu pirmo servi – 6:6. Arī nākamos divus punktus paņēma Rodžers, divreiz pēc kārtas precīzi nospēlējot pie tīkla. Otrajā gadījumā Vavrinkam, kuram taibreika ievadā bija šķietami krampji, nebija spēka reaģēt... Federers nepilnu trīs stundu (2:48) ilgā drāmā bija pārāks ar 4:6, 7:5, 7:6(6).

Federers Vavrinku uzveica 15. reizi 17 mačos, saglabājot perfekto bilanci uz "hard" notikušajos mačos (11-0). Vavrinka abas uzvaras pār Federeru guvis uz Montekarlo māla, tur uzvarot 2009. gadā 3. kārtā un šogad finālā. Savukārt pret Džokoviču Federeram 19-17 bilance. Rodžers ir pēdējais tenisists, kurš spējis uzvarēt ranga līderi, to izdarot Šanhajā. Fināls svētdien plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-16 01:09, pirms 9 gadiem
diezgan viegli bija prognozēt, ka šeit būs īsts trilleris. Ok, 3h nesanāca, taču tālu jau nebija.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-16 01:09, pirms 9 gadiem
Vavrinka!!! Kā var spēlēt serve-and-volley pie otrās serves divās mačbumbās? 38% pirmajai servei. Federers deva, Vavrinka nepaņēma. Aizraujošākais mačs turnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-16 01:11, pirms 9 gadiem
Nu Federers radija vienkarsi parcilvecisku speli. Taibreiks tresaja seta vispar bija kaut kas neaprakstams. Nu vel rit Djokovicu uzvaret (kaut gan bus loti gruti) un tad tas butu vienreizejs turnirs, kuru atkartojumos vel ilgi radis. Vienreizejs teniss. Apsveicu ar finala sasniegsanu un rit gaidam salda ediena finalu.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-16 01:17, pirms 9 gadiem
Šis bija tiešām interesanti. lai gan spēles kvalitāte so, so.. Fedja galīgi neperformēja, bet Stanīti jau beigās pat žēl bija. Bet par to overruled punktu arī interesanti sanāca - Fedja kādus 3 geimus nevarēja nomierināties. Spēlējot tiešām neklausies, ko saka tiesnesis, ja esi pārliecināts, ka punkts bija Tavs..

     [+] [-]

, 2014-11-16 01:30, pirms 9 gadiem
kas par matchu, bija diezgan prognozejami kad buus siivi un es pat uzliku uz warwinku, jo pastoties vina pedejas speles izkatas ir tuvu savam optimalajam sniegumam, lidz ar to Federeram bija jakrit, bet nu Federers nodemonstreja klasi tapat ka Warwinka, bija patikami. Bukmeikeri izkatas gan sudigi prognozetaji, ja jau tik liels koefis uz warwinkas uzvaru..

  +1 [+] [-]

, 2014-11-16 01:39, pirms 9 gadiem
Aizraujošākais mačs turnīrā, nenoliedzami.Pagaidām Žēl Vavrinku.