Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

S. Viljamsa aizstāv Stenfordas titulu, Erani labo Itālijas rekordu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

S. Viljamsa aizstāv Stenfordas titulu, Erani labo Itālijas rekordu
Koko Vandevei un Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas čempione Serēna Viljamsa, neskatoties uz nogurumu un tālo pārlidojumu, spējusi sakopot spēkus un mentālo enerģiju, otro gadu pēc kārtas uzvarot Stenfordas "Premier" turnīrā. Divu ASV tenisistu duelī Viljamsa svētdien finālā ar 7:5, 6:3 uzveica Koko Vandevei.

Viljamsa uzvar Stenfordā un noķer māsu

Serēna Viljamsa vēl pagājušajā nedēļā uzvarēja Vimbldonā, bet jau pavisam drīz sēdās lidmašīnā, lai dotos uz Stenfordu, kur notika "Premier" sacensības. Normālos apstākļos amerikāniete šo turnīru izlaistu, taču šogad tur atkal spēlēja, jo sacensības īpašas – tieši pērn viņa uzvarēja Stenfordā, kur sākās ceļš pretī formas uzlabošanai un diviem "Grand Slam" fināliem.

No 1. kārtas Viljamsa bija brīvā, tādējādi visā turnīrā aizvadot tikai četras spēles. Pretinieces nebija no elites. 2. kārtā uzveikta pašreizēja NCAA čempione Nikola Gibsa – 6:2, 6:1. Pēc tam uzvaras pret Šanelli Skīpersu (6:4, 6:0) un Soranu Kirsteju (6:1, 6:2).

Finālā Viljamsa tikās ar citu amerikānieti Koko Vandevei (turnīru sāka 120. vietā rangā), kura zaudēja kvalifikācijā, bet kā "laimīgā zaudētāja" vēlāk spēja sasniegt savu karjeras pirmo finālu WTA līmenī (iepriekš labākais rezultāts bija ceturtdaļfināls). Spēcīgās serves īpašniece Vandevei citu starpā uzveica arī tādas tenisistes kā Jeļenu Jankoviču un Janīnu Vikmaijeri.

Fināls izdevās krietni spraigāks nekā to varēja gaidīt. Viljamsa sāka ar ātru breiku, bet turpinājumā gandrīz zaudēja pirmo setu. Pie 5:4 Vandevei servēja par uzvaru setā, ieguva setbumbu, taču nespēja to realizēt. Ar sesto breikbumbu Viljamsa panāca izlīdzinājumu 5:5. Pēc tam amerikāniete uzvarēja vēl divus geimus pēc kārtas, pirmo setu savā labā noslēdzot ar 7:5. Otrajā partijā Serēnai vieglāka uzvara – 6:3.

"Spēlēju tikai tik labi, lai uzvarētu. Varu nospēlēt daudz labāk. Pozitīvās lietas – nepadevos un cīnījos. Nespēlējot savu labāko tenisu, man izdevās "izdzīvot". Palīdzēja tas, ka psiholoģiskajā ziņā esmu spēcīga," grūto finālu komentēja Viljamsa.

Astoņas dienas pēc triumfa Vimbldonā Viljamsa aizstāvēja Stenfordas titulu, izcīnot 43. vienspēļu titulu karjerā. Tikpat ir arī viņas māsai Venusai – abas ir līderes titulu ziņā starp aktīvajām tenisistēm. Serēna kopš aprīļa sākuma zaudējusi tikai vienu no 29 mačiem. Tas notika "French Open" 1. kārtā pret Viržīniju Razano.

Viljamsai šogad jau četri tituli, pie tam uz visiem segumiem – Čarlstonā un Madridē uz māla, Vimbldonā uz zāliena un tagad Stenfordā uz "hard". Aizvadītās nedēļas panākums Viljamsai bankas kontu ļaus papildināt par 96 000 dolāru, tāpat aizstāvēti 470 ranga punkti. Tikmēr Vandevei tiks 320 punktiem un 53 000 dolāru – abās kategorijās karjeras rekordi vienas nedēļas skatījumā.

Erani labo Itālijas rekordu

Uz Palermo māla notika "International" sērijas sacensības. Turnīrā bez pārsteigumiem uzvarēja ar pirmo numuru izliktā mājiniece Sāra Erani, kura visas piecas pretinieces sagrāva divos setos, nevienā no tiem nezaudējot vairāk par četriem geimiem. Erani ceļā uz titulu tika galā ar Edinu Galovitsu, Patrisiju Mairu-Ahlaitneri, Aleksandru Kadantu, Irinu-Kameliju Begu un finālā ar Barboru Zahlavovu-Stricovu – 6:1, 6:3.

"French Open" fināliste Palermo uzvarēja arī 2008. gadā, bet šoreiz titula izcīnīšanai tika zaudēti tikai 20 geimi. Itālietei šogad jau četri tituli. Protams, visi uz māla seguma – bez Palermo arī panākumi Akapulko, Barselonā un Budapeštā. 25 gadus vecā Erani ir pirmā Itālijas tenisiste, kura sezonas laikā uzvarējusi četros turnīros.

Erani karjerā kopumā uzvarējusi sešos vienspēļu turnīros. Zīmīgi, ka pirms šī gada lieliskajiem panākumiem titulu krāšanā bija iestājusies pauze, jo iepriekšējie divi izcīnīti 2008. gadā, bez jau pieminētā Palermo triumfa uzvara arī Portorožā uz "hard" seguma. Erani šogad ir izcīnījusi arī septiņus dubultspēļu titulus (kopā ar Robertu Vinči).

Par uzvaru Palermo Erani saņems 280 ranga punktus, kas ļaus vēl vairāk uzlabot izredzes pirmo reizi karjerā kvalificēties sezonas finālturnīram, un 37 000 dolāru prēmiju, bet Zahlavova Stricova tiks pie 200 punktiem un 19 000 dolāru.

No pagājušajā nedēļā notikušā Palermo turnīra jāatzīmē, ka tajā Vimbldonas laikā gūtās slimības rezultātā nepiedalījās ranga vicelīdere Agņeška Radvanska, kura būtu kļuvusi par Itālijas turnīra pirmo raketi. Karjeras pirmo pusfinālu WTA līmenī sasniedza 18 gadus vecā Lielbritānijas pārstāve Lora Robsone.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja