Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki iekļūst Madrides turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki iekļūst Madrides turnīra finālā
Karolīna Vozņacki
Foto: AFP

Par Madrides WTA turnīra pirmo finālisti kļuvusi dāniete Karolīna Vozņacki, kura šodien pusfinālā divos setos ar 7:6(1), 6:3 pieveica francūzieti Amēliju Moresmo, tādējādi sasniedzot ceturto vienspēļu turnīru finālu šogad.

Vozņacki ar Moresmo līdz šim vēl savā starpā nebija spēlējušas. Jau mača pirmajā geimā dānietei izdevās uzvarēt pie Moresmo serves. Otrajā geimā gan francūzietei radās iespēja atgūt breiku, taču viņa atbildīgajā brīdī raidīja bumbiņu tīklā – 2:0 Vozņacki labā. 4.geims turnīra devītās raketes izpildījumā bija katastrofāls – Vozņacki neuzvarēja nevienā izspēlē, rezultātā mačā iestājās līdzsvars – 2:2.

Turpinājumā Moresmo izdevās vēlreiz nobreikot Vozņacki un pie rezultāta 5:3 viņa servēja par uzvaru pirmajā setā, taču netika galā ar spiedienu un zaudēja servi. Nākamajā geimā, servējot dānietei, Moresmo neizmantoja divas setbumbas, bet pēc tam vēlreiz zaudēja pie savas serves. Vozņacki gan arī nespēja izservēt setu, un uzvarētājas noskaidrošana tika atlikta uz taibreiku. Tajā viss notika ātri un ''vienos vārtos'' – Vozņacki bija pārāka ar 7:1.

Otrā seta pirmajā geimā Moresmo izniekoja trīs breikbumbas, bet pēc tam nākamajā geimā pamanījās zaudēt pie savas serves, atrodoties vadībā ar 40:15. Geimu francūziete noslēdza ar dubultkļūdu, kas ir viens no viņas lielākajiem trūkumiem. Moresmo nepadevās un jau nākamajā geimā atspēlējās, panākot 1:2. Sestajā geimā dānietei vēlreiz izdevās nobreikot Moresmo – 4:2. Šoreiz Vozņacki noturēja pārsvaru un uzvarēja setu ar 6:3. Mačā 18 gadus vecajai tenisistei panākums ar 7:6(1), 6:3 un vieta rītdienas finālā.

Vozņacki šis būs ceturtais vienspēļu turnīru fināls šogad. Iepriekšējos trīs veicies ar mainīgām sekmēm – izcīnīta uzvara Pontevedrabīčā, bet piedzīvoti zaudējumi Memfisā un Čarsltonā. Viņas pretiniece finālā noskaidrosies krievietes Dinaras Safinas un šveicietes Petijas Šnīderes cīņā, kas sāksies pēc dažām minūtēm.

"Mutua Madrilena Madrid Open" WTA turnīrs

Pusfināli
(9) Karolīna Vozņacki – Amēlija Moresmo 7:6(1), 6:3
(1) Dinara Safina – Petija Šnīdere

Izmantotie resursi:
madrid-open.com