Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Del Potro sabojā svētkus Marejam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro sabojā svētkus Marejam
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP

Madrides ATP ''Masters Series'' turnīra pusfinālā kā pēdējie iekļuvuši ranga līderis Rafaels Nadals, kurš pieveica savu tautieti Fernando Verdasko un Huans Martins Del Potro, kurš 22.dzimšanas dienā sarūgtināja pērnā gada čempionu Endiju Mareju.

Nadals atspēlējas no 0:4

Tenisa faniem vēl ilgi atmiņā paliks šī gada ''Australian Open'' pusfināla spēle starp Nadalu un Verdasko, kurā piecos setos pārāks bija pirmais. Tas bija uz hard seguma, kur Verdasko ir vislielākās iespējas apliecināt savas spējas. Abi kopš tā laika aizvadījuši vēl vienu spēli. Pāris nedēļas atpakaļ Romas ''Masters Series'' turnīrā uz māla seguma Nadals viegli tika galā ar Verdasko, katrā no diviem setiem zaudējot vien trīs geimus.

Vakar pirmā seta piektajā geimā Verdasko nospēlēja traģiski, nonākot zaudētājos ar 0:40, taču pēc tam spēja savākties un atspēlēt visas trīs breikbumbas. 10.geimā Nadals vēlreiz panāca 40:0 pie Verdasko serves, taču šoreiz Fernando nespēja izglābties, līdz ar to Nadals uzvarēja setu ar 6:4.

Otro setu sensacionāli sāka Verdasko, dzenājot Nadalu pa kortu un nerespektējot ATP ranga pirmo numuru. Verdasko apbrīnojamā veidā ieguva divu breiku pārsvaru un izvirzījās vadībā ar 4:0, bet pēc tam negaidīti sāka spēlēt šokējoši slikti, arī Nadals bija pielicis spēles ziņā, bet Verdasko pats visu sabojāja, neskaitāmas reizes kļūdoties un zaudējot piecus geimus pēc kārtas. Pēc tam Verdasko pie 4:5 atspēlēja divas mačbumbas un panāca 5:5. Nākamajā geimā Fernando aizspēlējās līdz breikbumbai, taču Nadals to prata atspēlēt, bet pēc tam pie Verdasko serves ar otro piegājienu panāca uzvaru mačā – 6:4, 7:5. Pusfinālā Nadals tiksies ar Novaku Džokoviču, kas būs nesenā Romas turnīra fināla atkārtojums.

Del Potro sabojā svētkus Marejam

Marejs sāka sev raksturīgi nepārliecinoši – jau pirmajā geimā Del Potro tika pie divām breikbumbām, taču ar to realizāciju argentīnietim nesekmējās. Sestajā geimā pirmā breika iespēja parādījās Marejam. Breikbumbas izspēlē skots pievilināja pretinieku pie tīkla un tad lika lietā savu efektīgāko sitienu – diagonālo bekhendu – 4:2. Pie 5:3 Marejs servēja par uzvaru setā, taču nekā – pasaules trešā rakete pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Atlikušajos seta geimos uzvarēja servētājs, un lieta nonāca līdz taibreikam. Tajā agresīvāk nospēlēja Del Potro un uzvarēja ar 7:4.

Otrā seta trešajā un piektajā geimā neizmantojot kopā četras breikbumbas, kuru izspēlē viņš nospēlēja pasīvi, sestajā geimā pēc kļūdas pie tīkla Marejam pašam nācās atspēlēt breikbumbu. Tās izspēlē skots vēlreiz izgāzās ar spēli pie tīkla, un Del Potro ar apvedošo sitienu lauza jubilāra servi – 4:2. Pāris geimus vēlāk argentīnietis pie savas serves ieguva trīs mačbumbas (40:0), taču pamanījās visas izsēt, bet pēc tam Marejs raidīja bumbu tīklā, un Del Potro ieguva 4.mačbumbu, ko realizēja ar eisu, izcīnot otru nozīmīgāko uzvaru šogad (Maiami tika pieveikts Nadals) – 7:6(4), 6:3. Pusfinālā Del Potro tiksies ar šveicieti Rodžeru Federeru.

"Mutua Madrilena Madrid Open" ATP turnīrs

Ceturtdaļfināli
(1) Rafaels Nadals – (7) Fernando Verdasko 6:4, 7:5
(3) Novaks Džokovičs – Ivans Ļubičičs 6:4, 6:4
(2) Rodžers Federers – (6) Endijs Rodiks 7:5, 6:7(5), 6:1
(5) Huans Martins Del Potro – (4) Endijs Marejs – 7:6(4), 6:3

Pusfinālu pāri
(1) Rafaels Nadals – (3) Novaks Džokovičs
(2) Rodžers Federers – (5) Huans Martins Del Potro

Izmantotie resursi:
madrid-open.com
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-16 01:56, pirms 15 gadiem
speles sakuma marejs bija labaks bet pec zaudeta pirma seta galigi nebija sava ada

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 09:40, pirms 15 gadiem
Verdasko psiholoģiski nav gatavs vēl šādām cīņām. Pie 4:0 lai kāds tev arī ir pretinieks priekšā, sets pie tāda rezultāta ir jāņem! Tā vietā, lai mierīgi pabeigtu setu savā labā Verdasko seko viena dubultkļūda pēc otras (vienā geimā šķiet bija pat divas(!!)), te nu arī rezultāts. Likumsakarīga Rafas uzvara!

     [+] [-]

, 2009-05-16 10:30, pirms 15 gadiem
Varēs atkal paskatīties ,kā Federers izrīkojās ar delpo.