Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ATP tituli Simonam un Fereram, paraugturnīrā triumfē Hjūits

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

ATP tituli Simonam un Fereram, paraugturnīrā triumfē Hjūits
Žils Simons
Foto: Reuters/Scanpix

Noslēgušies šīs nedēļas ATP tenisa turnīri, kas bija pēdējie pirms „Australian Open”. Sidnejā uzvarētāja laurus plūcis Ernesta Gulbja pāridarītājs francūzis Žils Simons (7:5, 7:6(4)) pret serbu Viktoru Troicki), bet Oklendā labākais izrādījies spānis Davids Ferers 6:3, 6:2 pret argentīnieti Davidu Nalbandjanu.

” Medibank International”. Sidneja, Austrālija.

Šis turnīrs šonedēļ bija Latvijas tenisa līdzjutēju uzmanības centrā, jo viens no sacensību favorītiem bija Ernests Gulbis. Latvietis aizcīnījās līdz pusfinālam, kurā piekāpās francūzim Žilam Simonam. Simona pretinieks finālā bija serbs Viktors Troickis. Kaut arī ATP rangā šobrīd neliels pārsvars serbam (30. pret 41. vietu), tomēr savstarpējos dueļos līdz šim vienmēr bija uzvarējis Simons (4-0 un visas uzvaras divos setos).

Spēles sākumā serbs izvirzījās vadībā ar breiku, taču tūliņ pat šo pārsvaru atdeva. Seta 10.geimā Simons neizmantoja četras setbumbas pie sāncenša serves, bet 12.geimā tika pie piektās un arī sestās setbumbas. Ar sesto veiksme uzsmaidīja – 7:5. Otrā seta sākumu francūzis aizvadīja ļoti bāli, divas reizes zaudējot savas serves geimu un nokļūstot iedzinējos ar 0:3, taču arī Troickis radušos situāciju nespēja viegli pārvērst uzvarētā setā. Paša kļūdas un labas epizodes no Simona puses deva četrus geimus pēc kārtas Simonam. Arī seta izskaņa iznāca pietiekami interesanta – vispirms Troickis tika pie lieliskas iespējas izservēt setu, kad nobreikoja sāncensi 11.geimā, taču pēc tam pats pamanījās zaudēt savu servi (atspēlējās no 0:40, bet zaudēja nākamās divas izspēles). Taibreikā visu laiku priekšā atradās francūzis un ar pirmo mačbumbu arī noslēdza cīņu savā labā – 7:5, 7:6(4).

26 gadus vecajam Francijas tenisistam šis ir astotais ATP tituls un piektais, kas izcīnīts hard seguma kortos. Par uzvaru turnīrā viņš ieguva 250 reitinga punktus un 77 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Troickim tiks 150 punkti un 40 500 ASV dolāru. Dubultspēļu turnīrā Sidnejā triumfēja čeha Lukaša Dluhija un austrālieša Pola Henlija duets, kas finālā trijos setos prata uzveikt ranga līderus, amerikāņu dvīņubrāļus Bobu un Maiku Braienus.

” Heineken Open”. Oklenda, Jaunzēlande.

Jaunzēlandes ATP turnīra finālā raketes krustoja divi Davidi - sacensību galvenais favorīts, spānis Ferers un argentīnietis Nalbandjans. Līdz finālam pārliecinošāk bija ticis argentīnietis, nezaudējot ne seta, turklāt viņam bija pozitīva savstarpējo maču bilance hard kortos pret Fereru, kas bukmeikeriem tieši Nalbandjanu lika uzskatīt par galveno favorītu. Fināla gaita un rezultāts gan to neapstiprināja. Pirmajā setā Fereram pietika ar vienu breiku, lai uzvarētu ar 6:3, bet otrajā Nalbandjans izrādīja vēl mazāku pretestību – 6:2 spāņa labā.

28 gadus vecajam Fereram šis ir 10. ATP tituls karjerā, bet otrais Oklendā – šajā pilsētā viņš bija uzvarējis arī 2007.gadā. Par titulu viņa konts tiks papildināts ar 72 600 ASV dolāru prēmiju, bet rangā spānis saņems 250 punktus (Nalbandjanam attiecīgi 38 200 dolāru un 150 punkti). Dubultspēlēs čempionu godā arī spāņi – Tomijs Robredo un Marsels Granoljers

”AAMI Classic Kooyong”

Tikmēr Melburnā noslēdzies ”AAMI Classic Kooyong” paraugturnīrs, kurā tenisisti par reitinga punktiem necīnījās. Dalībnieku vidū šogad bija tādi tenisisti kā krievi Nikolajs Davidenko un Mihails Južnijs, austrietis Jirgens Melcers, čehs Tomašs Berdihs, spānis Fernando Verdasko, francūži Žo-Vilfrīds Tsonga un Gaels Monfiss, bet galveno balvu par prieku mājiniekiem izcīnīja austrālietis Leitons Hjūits. Turnīra gaitā viņš apspēlēja Mihaili Južniju (7:5, 4:6, 6:4), Nikolaju Davidenko (6:3, 7:6), kā arī finālā Gaelu Monfisu – 7:5, 6:3. Tas pierāda, ka ir labi sagatavojies „Grand Slam” turnīram, kur jau pirmajā kārtā tiksies ar argentīnieti Davidu Nalbandjanu.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
AAMI Kooyong Classic - Home

     [+] [-]

, 2011-01-15 13:32, pirms 13 gadiem
Hjuits kā jau eksperti rakstija ir ļoti, ļoti labā forma! Bet šis divas nedeļas ir bijusi tā veiksme redzēt priekšs manis nezināmu tenisistu Vincentu Millotu kurš šodien veiksmigi kvalificējās AO. Nezinu pret ko viņam būs pirmajā kārtā, bet bettinga cienītājiem uzreiz varu ieteikt vai nu uz viņu vai +handi, es uzskatu, ka šobrīd šis čalis spēle top30līmeni! Vienkarši fantastika un arī šodien komentētāji pieminēja, ka AO varētu ļoti izšaut!

     [+] [-]

, 2011-01-15 13:41, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Hjuits kā jau eksperti rakstija ir ļoti, ļoti labā forma! Bet šis divas nedeļas ir bijusi tā veiksme redzēt priekšs manis nezināmu tenisistu Vincentu Millotu kurš šodien veiksmigi kvalificējās AO. Nezinu pret ko viņam būs pirmajā kārtā, bet bettinga cienītājiem uzreiz varu ieteikt vai nu uz viņu vai +handi, es uzskatu, ka šobrīd šis čalis spēle top30līmeni! Vienkarši fantastika un arī šodien komentētāji pieminēja, ka AO varētu ļoti izšaut!
viens no labaakajiem fixeriem in 2010 ir Tavs Millot

     [+] [-]

, 2011-01-15 13:55, pirms 13 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: viens no labaakajiem fixeriem in 2010 ir Tavs Millot
Iespējams, bet nu vismaz izskatijās tiešām iespaidīgi šodien un iepriekš, es gan nezinu pret ko būs jaspēlē, bet nu + handis noteikti ies uz viņu! Labi var teikt, ka nebija pretinieks nekāds high, bet tomēr!! Ir zināms pret ko būs jaspēle vai arī vel šitiem izloze?

     [+] [-]

, 2011-01-15 14:03, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Iespējams, bet nu vismaz izskatijās tiešām iespaidīgi šodien un iepriekš, es gan nezinu pret ko būs jaspēlē, bet nu + handis noteikti ies uz viņu! Labi var teikt, ka nebija pretinieks nekāds high, bet tomēr!! Ir zināms pret ko būs jaspēle vai arī vel šitiem izloze?
nav jau veel visi machi beigushies kvalifikaacijaa

     [+] [-]

, 2011-01-15 14:23, pirms 13 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nav jau veel visi machi beigushies kvalifikaacijaa
Tev varbūt ir zināms kapēc Ferrero nestartē? Ceru, ka nav beidzis vispār..

     [+] [-]

, 2011-01-15 14:41, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Tev varbūt ir zināms kapēc Ferrero nestartē? Ceru, ka nav beidzis vispār..
Rokas locītavas un ceļa traumas dēļ.
No "heineken" turnīra Oklendā arī atteicās.

     [+] [-]

, 2011-01-15 20:38, pirms 13 gadiem
hjuits moska panems Australian open .

     [+] [-]

, 2011-01-15 21:30, pirms 13 gadiem
23 Gulbis, Ernests (LAT) 1,575 1 23

Palacis, jauns rekords