Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lī "Australian Open" fināla atkārtojumā uzveic Cibulkovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lī "Australian Open" fināla atkārtojumā uzveic Cibulkovu
Flāvija Penneta
Foto: AP/Scanpix

Indianvelsas WTA "Premier Mandatory" turnīrā noskaidrojies otrais pusfināla pāris. To veidos divas 32 gadus vecas tenisistes – Na Lī un Flāvija Penneta. Viņas trīs setos apspēlēja gados jaunākas sāncenses, tiekot galā ar attiecīgi Dominiku Cibulkovu un Slounu Stīvensu.

Ceturtdienas pirmajā mačā bija "Australian Open" fināla atkārtojums ar tādu pašu iznākumu, kā noslēdzās Melburnas sieviešu turnīra spēle – Na Lī apspēlēja Dominiku Cibulkovu, tiesa, šoreiz viņai panākuma gūšanai bija nepieciešami trīs seti – 6:3, 4:6, 6:4.

Pasaules otrā rakete Lī spēli sāka labāk par savu pretinieci, dominēja izspēlēs no gala līnijas, uzbruka slovākietes otrajai servei un 1. setā uzvarēja salīdzinoši viegli. Lī 2. seta ievadā neizmantoja iegūt breiku, pēc kā viņas spēle pajuka – Lī zaudēja piecus geimus pēc kārtas, uz brīdi savācās, taču seta zaudēšanu novērst neprata.

Lī nepiepiesto kļūdu režīmā iesāka 3. setu, tā ievadā nokļūstot iedzinējos ar breiku. Atspēlēties izdevās ātri, taču uzvara kopumā nenāca viegli. Li realizēja tikai 6/20 breikbumbām, pretējā gadījumā finiša līniju izdotos sasniegt ātrāk. Abām tenisistēm bija ļoti daudz nepiespiesto kļūdu – Lī 59, Cibulkovai 51. Svaru kausus par labu Lī nosvēra tīri uzvarētās izspēles, kuru viņai divreiz vairāk: 32-16.

Lī uzvarējusi visus sešus mačus pret Cibulkovu, tajos zaudējot tikai divus setus. Dominikai setu no Lī izdevās paņemt pirmo reizi kopš 2010. gada, kad viņa ķīnietei Madridē zaudēja ar 2:6, 6:3, 5:7. Pusfināls ir atkārtots Lī labākais rezultāts Indianvelsā – soli no fināla viņa bija arī 2007. gadā, toreiz pusfinālā piekāpjoties nākamajai čempionei Danielai Hantuhovai.

Par Lī nākamo pretinieci kļuva Flāvija Penneta, kura trešo reizi četros mačos (visas iepriekšējās tikšanās bija uz māla) tika galā ar Slounu Stīvensu – 6:4, 5:7, 6:4. Amerikāniete 3. setā nenoturēja 3:0 pārsvaru. Abas tenisistes cīņas gaitā ar stabilitāti neizcēlās. Pennetai bija iespējas uzvarēt divos setos, taču Itālijas sportiste izlaida seta un breika pārsvaru, bet vēlāk punktu mačam spēja pielikt tikai ar piekto mačbumbu. Stīvensai pārāk daudz nepiespiesto kļūdu liedza tikt līdz pusfinālam – amerikāniete pretiniecei uzdāvināja 65 punktus. Pennetai "tikai" 45 kļūdas.

Penneta ir pirmā itāliete, kurai izdevies tikt līdz Indianvelsas pusfinālam. Tikmēr Stīvensai ar tikšanu līdz ceturtdaļfinālam uzstādīja ASV labāko rezultātu šajā turnīrā pēdējo sešu gadu laikā. Indianvelsas turnīru arvien boikotējot māsām Viljamsām, līdz ceturtdienai pēdējā amerikāniete Indianvelsas ceturtdaļfinālā bija Lindsija Devenporte, kura 2008. gadā mačā par iekļūšanu pusfinālā piekāpās Jeļenai Jankovičai.

Pennetai ar Lī savstarpējos mačos 2-2 bilance. Interesanti, ka visas četras iepriekšējās tikšanās bijušas Austrālijā, visiem mačiem noslēdzoties divos setos. Pēdējais no tiem bija šī gada janvārī Melburnā, kur ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:2 pārāka bija Lī.

"BNP Paribas Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Na Li – (12) Dominika Cibulkova6:3 4:6 6:3
(2) Agnieszka Radwanska – (7) Jelena Jankovic7:5 2:6 6:4
(6) Simona Halep – Casey Dellacqua6:2 6:2
(20) Flavia Pennetta – (17) Sloane Stephens6:4 5:7 6:4

     [+] [-]

, 2014-03-14 10:38, pirms 10 gadiem
Interesanti, vai Serēnai 2001.gadā tiešām bija trauma vai viņas sarunāja ka fināls tiek jaunākajai. Katrā gadījumā nepierasti ka amerikāņi tā izturas pret savējiem.