Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs un Davidenko nesasniedz finālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs un Davidenko nesasniedz finālu
Robins Soderlings
Foto: AP/Scanpix

Roterdamas ATP tenisa turnīra noskaidroti finālisti. Abos pusfinālos neveiksmes cieta favorīti Novaks Džokovičs un Nikolajs Davidenko, kuri divos setos zaudēja attiecīgi Mihailam Južnijam un Robinam Soderlingam.

Roterdamas ATP turnīrā bija izticis bez lieliem pārsteigumiem. Par tādu nevarēja nosaukt arī krieva Mihaila Južnija uzvaru piektdien pret francūzi Gaelu Monfisu. Šodien pirmajā no pusfināliem tikās ar 2. un 3. numuru izliktie sportisti – Nikolajs Davidenko un Robins Soderlings. Abu līdzšinējās cīņās labāk bija veicies Soderlingam (sešas uzvaras 10 spēles), bet šodien viņš tām pievienoja vēl vienu. Pirmā seta sākumā Soderlings ieguva pārsvaru (5:2), tomēr bija ļoti tuvu tam, lai izlaistu uzvaru setā. Davidenko panāca 5:5 un viņam bija vēl viena breikbumba, lai iegūtu 6:5 vadību. Tomēr zviedrs spēja sakopot spēkus un tika līdz taibreikam, kurā uzvarēja. Otrajā setā abi tenisisti uzvarēja pie savas serves līdz pat 9. geimam, kurā Davidenko kļūdījās, ļaujot Soderlingam iegūt vadību. Drīz pēc tam mačs arī bija galā ar zviedra uzvaru 7:6(3), 6:4.

Vakara mačā tikās Novaks Džokovičs un Mihails Južnijs. Abi Roterdamā savā starpā jau bija tikušies – 2007. gadā pusfinālā krievs uzvarēja ar 3:6, 7:6(7), 7:5, vēlāk kļūstot par čempionu. Ļoti iespējams, ka arī šogad Južnijs būs čempions, jo pārspēja Džokoviču divos taibreikos. Jau pašā spēles sākumā abi tenisisti apmainījās ar breikiem, taču pēc tam uzvarēja pie savām servēm un seta liktenis izšķīrās taibreikā. Pie 5:6 Džokovičs pieļāva dubultkļūdu, dodot uzvaru setā Južnijam. Otrajā setā krievam bija labas iespējas visu pabeigt krietni ātrāk, viņš bija vadībā ar 5:2, turklāt pie 5:3 servēja pats. Šajā brīdī netika izmantotas divas mačbumbas un Džokovičs panāca izlīdzinājumu. Dramatisks bija arī šī seta taibreiks. Drošā vadībā vispirms bija serbs (5:2), bet četras uzvarētas izspēles pēc kārtas deva trešo mačbumbu Južnijam. Atkal krievs servēja, taču vēlreiz nekā. Taču laime bija viņa sabiedrotā – nākamās divās izspēlēs serbs pieļāva nepiespiestās kļūdas, ļaujot Južnijam līksmot.

Rītdienas finālisti savā starpā līdz šim tikušies trīs reizes, no kurām divās uzvarējis Soderlings. Domājams, ka tieši viņš arī būs rītdienas mača favorīts, tomēr atcerēsimies, ka Južnijs šo titulu jau reizi ir izcīnījis.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2010-02-13 23:39, pirms 14 gadiem
veiksmi Soderlingam!

     [+] [-]

, 2010-02-13 23:57, pirms 14 gadiem
tikai zviedrs....!!!!

     [+] [-]

, 2010-02-14 02:20, pirms 14 gadiem
labi ka totalizatoru aizmirsu uzlikt