Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuevasam pirmais ATP fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuevasam pirmais ATP fināls
Pablo Kuevass
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien karjeras pirmo ATP vienspēļu finālu sasniedza Urugvajas tenisists Pablo Kuvass, kurš līdz titula mačam aizcīnījās Bostādē. Tikmēr Štutgartē čempiona pilnvaras pusfinālā nolika Itālijas pirmais numurs Fabio Foņīni.

Bostādē nebūs pērnā gada fināla atkārtojuma, jo pirms 12 mēnešiem finālā zaudējušais Fernando Verdasko pusfinālā piekāpās Pablo Kuevasam – 6:7(6), 3:6. Verdasko 1. seta taibreiku zaudēja savā stilā – izlaists 5:1 pārsvars. Kuevass pie 5:5 no metra trāpīja tīklā "smešu", dodot Verdasko setbumbu, kas spānim bija ar paša servi. Sekoja dubultkļūda... Protams, pēc tam Verdasko vairs nespēja savākties un, lai arī 2. setu sāka cerīgi, beigās tomēr bija loģisks zaudējums.

Kuevass Verdasko uzvarējis divos no trim mačiem – Urugvajas tenisists bija pārāks abu pirmajā cīņā 2008. gadā Vinja del Mārā, bet nesen "French Open" 2. kārtā Verdasko spēja uzvarēt piecos setos un to izdarīja no 0-2. Kuevass rīt pirmo reizi spēlēs ATP finālā. Līdz šim viņš bija zaudējis visus sešus pusfinālus.

Kuevasa pretiniekam finālā vajadzēja būt pagājušā gada čempionam Karlosam Berlokam, taču viņš ar 6:3, 4:6, 4:6 piekāpās Žoau Sousam. Argentīnietis maču zaudēja iespaidīgi – pēc uzvarēta 1. seta breika pārsvars viņam bija gan 2., gan 3. setā. Sousa Kuevasu pagājušā gada rudenī Kualalumpurā abu vienīgajā iepriekšējā mačā uzveica trīs setos.

Fabio Foņīni pirms gada Štutgartē izcīnīja karjera pirmo titulu, kuru aizstāvēt nav izdevies lielā mērā paša nesakarīgās spēles dēļ. Šodien pusfinālam pret Roberto Bautistu Agutu Itālijas pirmais numurs nebija gatavs. Fabio uzvarēja tikai vienu no mača pirmajiem pieciem geimiem, kad cīņa tika pārtraukta lietus dēļ. Spēlei atsākoties, Foņīni spēlēja mazliet labāk, bet ar to bija par maz, lai novērstu zaudējumu.

Bautista Aguts nosargāja 1. setā iegūto breiku, bet 2. seta devītajā geimā ar apvedošo sitienu ieguva izšķirošo breiku. Servējot par vietu finālā, spānis piedāvāja Foņīni atspēlēties. Bautista Aguts trīs reizes pēc kārtas izsista autā, pretiniekam dodot trīs breikbumbas. Foņīni divreiz vienkārša situācijā iesita tīklā, bet vēl vienu breikbumbu Roberto atspēlēja pats un drīz vien varēja līksmot par uzvaru – 6:3, 6:4.

Bautista Aguts Foņīni uzveica tikai otro reizi septiņos mačos, to pirmo reizi paveicot uz māla seguma. Karjeras labāko sezonu aizvadošais Bautista Aguts finālu sasniedzis otrajā no pēdējiem trim turnīriem – pirms Vimbldonas viņš spēlēja Hertogenbošas finālā, kur uzvarēja, izcīnot karjeras pirmo ATP vienspēļu titulu. Spānim Vācijā nopelnītie punkti ļaus pirmdien debitēt ranga Top 20.

Par otro finālistu dažas stundas vēlāk kļuva Lukašs Rosols, kurš ar 7:6(3), 6:2 uzveica 2002. gada čempionu Mihailu Južniju. Krievijas tenisistam šonedēļ pirmo reizi 2014. gada sezonā izdevās tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. Rosols ar Bautistu Agutu iepriekš nav ticies.

"Mercedes Cup". "ATP World Tour 250" turnīrs Štutgartē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Roberto Bautista Agut – (1) Fabio Fognini6:3 6:4
Lukas Rosol – (2) Mikhail Youzhny7:6(3) 6:2

"SkiStar Swedish Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Bostādē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Pablo Cuevas – (3) Fernando Verdasco7:6(6) 6:3
(5) Joao Sousa – (7) Carlos Berlocq3:6 6:4 6:4

"Hall Of Fame Tennis Championships". "ATP World Tour 250" turnīrs Ņūportā uz zāliena seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Ivo Karlovic – Samuel Groth6:4 6:4
(3) Lleyton Hewitt – (7) Jack Sock6:1 6:2