Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jankoviča sagrauj Vozņacki, zaudējot tikai četrus geimus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jankoviča sagrauj Vozņacki, zaudējot tikai četrus geimus
Jeļena Jankoviča
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Jeļena Jankoviča otrdien divu bijušo Indianvelsas turnīra uzvarētāju mačā uzvarēja 10 no pēdējiem 11 geimiem un ar rezultātu 6:3, 6:1 pazemoja Karolīnu Vozņacki, kuru nebija spējusi uzveikt četrus gadus.

4. kārtu sasniedza tikai divas no septiņām bijušajām čempionēm – Karolīna Vozņacki un Jeļena Jankoviča. Abas sadalīja vienu no četrām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu. Jankoviča 2010. gada finālā uzveica tieši Vozņacki, dānieti apspēlējot ar 6:2, 6:4. Serbietei tā bija ceturtā uzvara pirmajās četrās spēlēs pret Vozņacki. 2011. gadā Indianvelsā titulu izcīnījusī Karolīna kopš tā laika uzvarēja piecas spēles pēc kārtas pret Jankoviču.

Šodienas mača ievads liecināja, ka Vozņacki turpinās uzvaru sēriju, taču pēc izvirzīšanās vadībā ar 3:1 viņa pamanījās zaudēt desmit geimus pēc kārtas! Jankoviča labi spēlēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, pretinieci regulāri apspēlējot garajās izspēlēs. Jankovičai pirmā uzvara pār Vozņacki četru gadu laikā, pie tam ar graujošu 6:3, 6:1 rezultātu. Vozņacki slīdēšanu reitingā nespēs apturēt – Karolīna pirms gada spēlēja finālā, kurā zaudēja Marijai Šarapovai. Šobrīd vēl 12. vietu ieņemošā Vozņacki jaunnedēļ pirmo reizi kopš 2008. gada būs ārpus Top 15.

Jankovičas nākamā pretiniece būs smagu uzvaru guvusī Agņeška Radvaņska, kura abos setos bija iedzinējos ar breiku, tomēr prata uzvarēt allaž ļoti sīksto Alizē Kornē – 7:5, 6:3. Aga 1. setā izlaida 4:1 pārsvaru, bet beigās bija ļoti tuvu seta zaudēšana – Kornē pie 5:4 nespēja izservēt setu, neizmantojot divas setbumbas.

Šogad lieliski sezonu sākusī un Top 10 debitējusī Simona Halepa pirmo reizi sacentās ar vēl vienu teicamu progresu veikušo tenisisti Juženijas Bušāras personā. Kanādas pirmajai raketei neizdevās spēles sākums un arī cīņas izskaņa. Bušāra atspēlējās pēc izgāzta 1. seta (2:6) un 3. setā bija vadībā ar breiku, taču no 4:3 zaudēja trīs geimus pēc kārtas un līdz ar to arī visu maču - Halepai uzvara ar rezultātu 6:2, 1:6, 6:4. Bušārai pēdējā geimā divas rupjas kļūdas, kuras labot neizdevās.

Halepa šogad uzvarējusi visus piecus mačus pret Top 20 spēlētājām, ieskaitot 4-0 spēlēs pret pirmā desmitnieka tenisistēm. Simonas minētās piecas uzveiktās bez Bušāras ir Radvaņska, Jankoviča, Sāra Erani un Andželike Kerbere. Halepas pretiniece ceturtdaļfinālā būs Keisija Delakva, kurai otrdien nemaz nebija jāspēlē – slimības dēļ kortā iziet nevarēja Viktoriju Azarenku uzveikusī Lorena Deivisa.

Austrālijas tenisiste pirmo reizi spēlēs Indianvelsas ceturtdaļfinālā, līdz kurienei tikusi no kvalifikācijas. Pēdējai tas šeit bija izdevies Giselai Dulko, kura no priekšsacīkstēm līdz labāko astoņniekam tika 2004. gadā.

Petra Kvitova zaudējumā Dominikai Cibulkovai (3:6, 2:6) pieļāva 37 nepiespiestās kļūdas (ļoti daudz ar "forehand") 17 geimos! Petra Slovākijas pirmo raketi uzveica pirmajos četros savstarpējos mačos, bet pēdējos divus viņai zaudējusi. Kvitova šogad turpina spēlēt sliktāk par savām spējām un tikai vienā turnīrā – sezonas pirmajās sacensībās Sidnejā – tikusi līdz pusfinālam. "Australian Open" finālistes pretiniece viņas pirmajā Indianvelsas ceturtdaļfinālā būs tenisiste, kurai viņa Melburnā zaudēja finālā – turnīra pirmā rakete Na Lī.

"BNP Paribas Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Na Li – Aleksandra Wozniak6:1 6:4
(2) Agnieszka Radwanska – (22) Alize Cornet7:5 6:3
(6) Simona Halep – (18) Eugenie Bouchard6:2 1:6 6:4
(7) Jelena Jankovic – (10) Caroline Wozniacki6:3 6:1
(12) Dominika Cibulkova – (8) Petra Kvitova6:3 6:2
(17) Sloane Stephens – Alisa Kleybanova6:3 7:5
(20) Flavia Pennetta – Camila Giorgi6:2 6:1
Casey Dellacqua – Lauren DavisUzvara bez cīņas

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Na Li – (12) Dominika Cibulkova
(2) Agnieszka Radwanska – (7) Jelena Jankovic
(6) Simona Halep – Casey Dellacqua
(17) Sloane Stephens – (20) Flavia Pennetta