Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kirsteja izslēdz arī Lī un finālā sacentīsies ar Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kirsteja izslēdz arī Lī un finālā sacentīsies ar Viljamsu
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Toronto WTA "Premier" turnīra finālā šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika tiksies Serēna Viljamsa un Sorana Kirsteja, kuras sestdien pusfinālos pārspēja attiecīgi Agņešku Radvaņsku un Na Lī. Rumānijas otrajai raketei Kirstejai pirmais fināls piecu gadu laikā.

Pirmās kortā devās karjeras labāko "Premier" turnīru aizvadošā Rumānijas otrā rakete Sorana Kirsteja un pirms gada Petrai Kvitovai finālā zaudējusī Ķīnas labākā tenisiste Na Lī. Tāpat kā čehiete, arī viņa bija spiesta samierināties ar zaudējumu šonedēļ fantastiski spēlējušajai Kirstejai – 1:6, 6:7(5).

Lī otrajā setā bija vadībā ar 5:2, pēc tam sāka kļūdīties un gandrīz neuzvarēja vairs nevienā geimā. Kirsteja pie 6:5 nespēja izservēt maču, bez tam palaida vējā divas mačbumbas. Nospēlējot ļoti nervozi, Soranai divas kļūdas ar sitieniem autā un tīklā, dodot Lī cerības taibreikā. Arī tajā ķīnietei bija pārsvars (4:1), kas jau atkal zaudēts. Lī taibreikā divreiz atzīmējās ar dubultkļūdu, otro reizi to izdarot mačbumbas izspēlē.

23 gadus vecajai Kirstejai trešā (3-14) Top 5 uzvara karjerā, pēdējo reizi pirmā piecinieka tenisisti uzveicot 2012. gada janvārī Melburnā, kur viņai izdevās sarūgtināt Samantu Stousuru. Kirsteja līdz šim vēl ne reizi nebija spēlējusi "Premier 5" pusfinālā, tagad viņai būs iespēja uzspēlēt finālā. WTA vienspēļu turnīros tas viņai būs tikai trešais fināls, abi iepriekšējie tika sasniegti sen – 2007. gadā Budapeštā zaudēts Giselai Dulko, bet gadu vēlāk Taškentā uzveikta Sabīne Liziki.

Kirstejai šonedēļ uzvaras pret divām "Grand Slam" čempionēm (Kvitova, Lī) un divi panākumi pret bijušām ranga līderēm (Jankoviča, Vozņacki), spēlē pret dānieti atspēlējot divas mačbumbas. Vai Soranai brīnumaino nedēļu izdosies pabeigt ar titulu, uzzināsim svētdien. Lielajā finālā Kirstejas pretiniece būs divkārtējā čempione Serēna Viljamsa, kura izmocīja uzvaru pret Agņešku Radvaņsku – 7:6(3), 6:4.

Viljamsa, kura bija apslimusi (kuņģa zarnu problēmas), pirmajā setā divreiz izlaida breika pārsvaru un pie 5:4 nespēja izservēt setu. "Sausā" tika zaudēts ne vien savas serves geims, bet arī nākamais, tādējādi Aga uzvarēja astoņās izspēlēs pēc kārtas. Taibreikā gan viss nostājās savās vietās, un ranga līdere bija pārāka ar 7:3.

Pēc pirmā seta Viljamsai bija medicīnas pārtraukums, kura laikā viņa uzņēma medikamentus. Kamēr tie bija iedarbojušies, Radvaņska izvirzījās vadībā ar 3:1. Viljamsa polietei turpinājumā ļāva uzvarēt vēl tikai vienā geimā un mačā svinēja uzvaru ar 7:6(3), 6:4. Viljamsai 47(!) nepiespiestās kļūdas. Radvaņska Viljamsai zaudējusi visas sešas spēles, uzvarot tikai vienu setu, kas bija pērn Vimbldonas finālā.

Viljamsa ar Kirsteju līdz šim spēlējusi divreiz, četros setos zaudējot tikai piecus geimus – 6:1, 6:2 pirms gada uz "hard" Stenfordā un 6:0, 6:2 šogad uz māla "French Open". Fināls notiks plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-11 08:39, pirms 11 gadiem
kas ir kuņģa zarnas? un kādas zarnas vēl ir?

  -1 [+] [-]

, 2013-08-11 09:03, pirms 11 gadiem
Pūce, autoram viss ir iespējams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja