Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova Madridē izcīna 500. uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova Madridē izcīna 500. uzvaru
Marija Šarapova
Foto: AFP/Scanpix

Madrides WTA "Premier Mandatory" finālā sestdien sacentīsies abas pasaules labākās tenisistes – Serēna Viljamsa un Marija Šarapova. Uzvarētāja pirmdien ieņems ranga 1. vietu

Serēna Viljamsa šodien nespēlēja īpaši labāk nekā vakar ceturtdaļfinālā pret Anabelu Medinu Garigesu. Galvenā atšķirība – pret Sāru Erani izdevās iztikt bez zaudētiem setiem – 7:5, 6:2.

Viljamsa pirmajā setā divreiz atspēlēja breika deficītu, bet 12. geimā nepalaida Itālijas labāko tenisisti uz taibreiku. Setu amerikāniete pabeidza ar ceturto setbumbu, beidzot šajā setā salaužot itālietes pretestību. Erani 29 no 38 punktiem uzvarēja, pateicoties Viljamsas nepiespiestajām kļūdām.

Otrajā setā čempione spēlēja ar krietni labāku koncentrēšanās līmeni, samazināja kļūdu skaitu (setā tikai 10 nepiespiestās kļūdas) un maču pabeidza ātrāk nekā tas varēja šķist, spriežot pēc pirmā seta. Ja pirmajā uzņemšanas reizē Viljamsai neizdevās iegūt breiku, tad otrajā tas izdevās. Tiesa, pateicoties Sāras dubultkļūdai. Punktu spēlei Viljamsa pielika ar "sauso" breiku.

Viljamsa piekto reizi tikpat spēlēs tikusi galā ar Erani, šajā laikā itālietei zaudējot tikai vienu setu. Erani arī savā sestajā mēģinājumā nav spējusi gūt pirmo uzvaru pret esošo ranga līderi. Tikmēr Viljamsa izcīnījusi 18. uzvaru pēc kārtas un sasniegusi pirmo sarkanā māla finālu kopš 2002. gada "French Open".

Svētdien Madrides titula spēlē amerikāniete sacentīsies ar pasaules otro labāko tenisisti Mariju Šarapovu. Krieviete ar 6:4, 6:3 uzveica Anu Ivanoviču. Abas tenisistes pretiniecei sagādāja lielu diskomfortu ar savu uzņemšanas spēli – uz servēm tika reaģēts ar spēcīgiem sitieniem. Šarapova otrajā setā atspēlēja breika deficītu.

Šarapova šodien guva sesto uzvaru pēc kārtas pret Ivanoviču, bilanci pret serbieti uzlabojot līdz 7-2. Ana Mariju nav spējusi uzveikt kopš 2007. gada. Šarapovai jubilejas 500. uzvara WTA tūrē, kļūstot par astoto aktīvo spēlētāju ar vismaz 500 uzvarām.

Šarapova Viljamsai zaudējusi 11 mačus pēc kārtas, amerikānieti nespējot uzvarēt kopš 2004. gada! Abas šogad tikušās jau divreiz. Dohas pusfinālā Viljamsa bija pārāka ar 6:3, 6:2, bet Maiami finālā ar 4:6, 6:3, 6:0. Šarapova 30. martā notikušajā spēlē bija vadībā ar 6:4, 3:2, bet pēc tam vairs neuzvarēja nevienā geimā. Rītdienas spēles uzvarētāja pirmdien rangā ieņems 1. vietu.

     [+] [-]

, 2013-05-11 23:02, pirms 11 gadiem
Teikšu kā ir, neticu, bet ceru

     [+] [-]

, 2013-05-11 23:03, pirms 11 gadiem
Ja Marija būtu labākā formā, tad ticētu, jo Serēna ir sliktā formā, bet arī Marija nekas īpašs ...